Пт, 2024-03-29, 17:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 20 » У зоні АТО зросла кількість бойових сутичок. ВІДЕО
21:11
У зоні АТО зросла кількість бойових сутичок. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Помітно зросла кількість інцидентів порушення умов перемир’я з боку незаконних збройних формувань з використанням різних видів зброї: мінометів, гранатометів, артилерії, танків, стрілецької зброї. Таку інформацію повідомив сьогодні, 20 травня на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За минулу добу зафіксовано 22 обстріли позицій сил АТО з 120-мм мінометів та 3 обстріли з 122-міліметрової артилерії. 4 рази незаконні збройні формування застосовували танки. Українські військові дають адекватну відповідь на всі злочинні провокації бойовиків.

Найбільш неспокійною ситуація є на Донецькому напрямку. 27 разів російсько-терористичні війська обстрілювали позиції українських військових в районі Донецького аеропорту, а саме поблизу н.п. Піски, Опитне, Авдіївка та шахти "Путилівська". Також інциденти порушення режиму припинення вогню зафіксовані поблизу н.п. Гранітне, Верхньоторецьке, Старогнатівка та біля міста Горлівка.

На Луганському напрямку гарячими точками залишаються населені пункти Трьохізбенка, Щастя, а також позиції поблизу Бахмутської траси.

Ввечері бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку. 4 інциденти порушення умов перемир’я було зафіксовано в Широкиному.

За минулу добу внаслідок бойових дій загинуло 3 українських військовослужбовців, ще 9 зазнали поранення.

Значна частина втрат (а саме 3 загиблих та 5 поранених) пов’язана з бойовою сутичкою, що сталася поблизу селища Катеринівка Попаснянського району Луганської області. Українська розвідувальна група потрапила у засідку диверсійної групи противника.

Російські найманці продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом протягом доби в межах Луганської та Донецької областей зафіксовано політ 9 БПЛА. Також прикордонники Бердянського загону учора зафіксували 3 безпілотні літальні апарати на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста становили 19 загиблих і 135 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 зникли безвісти.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

7 березня українська сторона завершила чотири етапи відведення важкого озброєння при моніторингу представників ОБСЄ.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

$IMAGE2$

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: кількість бойових сутичок. ВІДЕО, зоні АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ