Сб, 2024-04-20, 04:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 31 » Учасників міжнародних змагань у Києві вночі побили
16:43
Учасників міжнародних змагань у Києві вночі побили
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У ніч з 26 на 27 травня на Трухановому острові в Києві невідомі побили учасників міжнародних змагань із нічного орієнтування під назвою "Дніпровські кручі".

За словами постраждалих, інцидент стався близько 1:00 ночі в парковій зоні на Трухановому острові за 150-200 метрів від Пішохідного моста на алеї, яка веде до парашутної вежі, біля кемпінгу для вболівальників зі Швеції на час Євро-2012.

"Ми брали участь у cпелеологічному зльоті "Дніпровські кручі", присвяченому святкуванню 1530-річчя із дня заснування Києва, етап "Нічне орієнтування". Цей захід і його програма проведення були затверджені мерією Києва, в Дніпровській та Печерській районних адміністраціях у місті Києві ", - пише Лілія Кіосєва в своєму ЖЖ.

Етап "Нічне орієнтування" проходив на тер.иторії Труханового острова із 00:00 по 2:00. На дистанції змагалися команди із різних міст України та команди із Бєларусі та Росії. "Нас було двоє. Ми бігли по ґрунтовій дорозі із картою, компасом і ліхтарями. Шукали КП № 35 (пункт, встановлений організаторами змагань)", - повідомила учасниця змагань.

За її словами, в якийсь момент з'явилася машина (сріблястий Volkswagen Golf), в ній сиділи четверо чоловіків. "Ми поступилися дорогою машині, але машина не зменшуючи швидкості поїхала на нас, куди б ми не пробували звернути, машина повертала і знову їхала на нас. З машини почалися лунати п'яні крики. Один із чоловіків направив на нас пістолет", - згадала Кіосєва.

"Ми вимкнули ліхтарі і побігли. Навздогін нам пролунали постріли. Ми впали на землю, потім знову побігли. Побачили паркан і охоронну будку з освітленої дорогою, вирішили шукати допомоги там, але територія опинилася порожня. Я сховалася в канаву, Денис трохи далі в кущах . На жаль, мене знайшли першою і, не розбираючись хто я і звідки, розпочали бити ногами по обличчю і тілу. Відразу підбіг Денис і вони переключилися на нього, повалили і почали бити спочатку вдвох, потім утрьох ", - додала потерпіла.

"Кожен, хто підійшов, вважав своїм обов'язком вдарити. Далі нас потягли на освітлену дорогу вздовж паркану. Поставили на коліна, руки за голову, почали обшукувати. Весь цей час я намагалася пояснити, що ми спортсмени, у нас змагання, є дозвільна документація, у нас на руках карти і компас, але нас ніхто не слухав і продовжували бити. У кишенях знайшли гроші, мобільний телефон, значки зі змагань, і проспект із організації змагань, також у мене знайшли маленький помаранчевий стропоріз. З усіх речей забрали лише його ", - зазначила Лілія.

Вона повідомила, що потім підійшли ще двоє. "Один почав запитувати хто ми, другий почав бити Дениса, потім замахнувся на мене, але його хтось зупинив. Всі шестеро були дуже п'яними. Далі вислухавши хто ми, сказали набрати організаторів змагань і, вихопивши у мене телефон, домовилися з ними про зустріч. Нас не відпускали. Через якийсь час повели до Пішохідного мосту на Труханів острів, там були наші хлопці, які викликали міліцію і швидку, нас забрали до лікарні ", - згадала учасниця змагань.

За словами Кіосєвої, у її колеги безліч ударів на спині, накладено декілька швів на обличчі біля очей, велика гуля на голові і багато ударів, болить голова і шия. "Я не можу жувати, болить щелепа, голова і багато синців", - повідомляє вона в своєму ЖЖ.

Постраждала також повідомила, що в лікарні їй і Денису зробили обстеження, надали медичну допомогу, зафіксували побої, зробили аналізи на алкоголь, "які підтвердили, що ми не вживали алкоголь".

Вона також зазначила, що наразі нападники перебувають на волі, їх бачили в парковій зоні в районі події, де 28 травня на місці події з журналістами каналу "2+2" готувався сюжет для випуску новин.

"Нам і організаторам зльоту в ніч події погрожували фізичною розправою, журналістам же нападники і їх керівництво розповіли свою версію події, за якою ми на території, що охороняється, нібито ламали споруджувані об'єкти, а при наближенні до нас співробітників охоронної фірми люто на них накинулися з ножем, вони ж лише захищалися ", - повідомила Кіосєва.

Жертва інциденту також зазначила, що надала свідчення співробітникам міліції у лікарні, свідчення організатора змагань теж були зафіксовані в протоколі оперативної групи, яка приїхала на місце події. За її словами, ніж був знайдений і вилучений у нападників на місці події, експерт його сфотографував і забрав як речовий доказ, двоє з нападників були затримані нарядом міліції, який приїхав за викликом організаторів зльоту.

"Ми впевнені, що правоохоронні органи розберуться у цій події і покарають винних, але ми вкрай стурбовані ходом просування справи і тим фактом, що всі нападники на волі, продовжують працювати на об'єкті, який готується до прийому гостей Євро-2012, ми стурбовані тим , що те, що трапилося з нами, може повторитися з іншими громадянами, із гостями нашого міста ", - резюмувала учасниця змагань.

Нагадаємо, що в червні в Києві відбудеться Євро-2012 під час якого очікується приплив вболівальників. Саме на Трухановому острові розміститься в кемпінгу вболівальники зі Швеції.

Колишній гравець збірної Англії Сол Кемпбелл у телепрограмі BBC "Панорама" 28 травня сказав, що проведення чемпіонату Європи в Україні та Польщі є помилкою через поширені в них расизм і випадки футбольного насильства.

Сол Кемпбелл у телефільмі закликав темношкірих уболівальників не їхати в Україну та Польщу, бо "вони можуть повернутися звідти в труні".

Родини двох гравців англійської збірної, Тео Волкотта та Алекса Оксладе-Чемберлейна, сказали, що не поїдуть на "Євро-2012" через страх расистських нападів.

Міністерство закордонних справ України вважає неприйнятними звинувачення на адресу України в расизмі, поширені у британських засобах масової інформації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: Києві, побили учасників міжнародних змаган
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ