Чт, 2024-04-25, 22:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 29 » УДАР вже хоче коаліцію з "Батьківщиною", але на своїх умовах
13:49
УДАР вже хоче коаліцію з "Батьківщиною", але на своїх умовах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Партія "УДАР" Віталія Кличка пропонує опозиційним політичним силам план дій у новому парламенті.

"Партія "УДАР" пропонує демократичним силам схвалити план спільних дій у парламенті нового скликання. В УДАРі вважають, що цей документ мають підписати лідери опозиційних сил, а також кожен народний депутат, який виступає за зміну влади в Україні та здійснення демократичних змін", - зазначено в повідомленні, розміщеному на сайті партії.

Зокрема, в плані йдеться про те, що необхідною умовою реалізації цього плану є "усунення від влади режиму Віктора Януковича та звільнення політичних в'язнів".

"Сьогодні у нас є не лише спільний ворог - авторитарний корумпований режим, - а й спільна мета: перетворення України на сучасну демократичну та справедливу державу", - йдеться в запропонованому плані.

Першочерговим завданням, яке визначив УДАР, аби перетворити Україну на повноцінну європейську демократичну державу, є ліквідація наявної "корупційної системи та запровадження нових правил функціонування політичної та економічної систем країни".

УДАР пропонує своїм партнерам ухвалити зміни до українського законодавства. Зокрема, йдеться про створення незалежного антикорупційного агентства, яке розпочне антикорупційну люстрацію з притягненням до відповідальності корупційних чиновників, суддів і працівників правоохоронних органів.

У плані також пропонується ухвалити закон про порядок імпічменту президента України та створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань усунення президента Януковича від влади. "Почнемо процедуру імпічменту нинішнього глави держави", - йдеться в плані.

Крім того, партія пропонує запровадити процедуру проведення виборів мерів міст у два тури, позбавити президента та парламент права призначати суддів, а передати це в компетенцію Вищої ради юстиції.

У документі йдеться також про скорочення кількості податків, запровадження стимулів для створення нових підприємств та робочих місць, проведення справедливої пенсійної реформи, а також ухвалення законів, що регулюватимуть ринок землі.

Крім того, УДАР пропонує скасувати закон "Про засади державної мовної політики" як антиконституційний та такий, що розколює суспільство та ставить під загрозу розвиток і державний статус української мови, реальні права мов меншин, а також денонсувати так звані Харківські угоди та інші домовленості, які шкодять стратегічним національним інтересам України.

Нагадаємо, Об'єднана опозиція та ВО "Свобода" підписали угоду про створення коаліції. Кличко на церемонію не прийшов.

18 жовтня лідер партії "УДАР" Віталій Кличко відмовився створювати демократичну коаліцію з ВО "Батьківщина "і ВО "Свобода" до виборів у Верховну Раду.

Зазначимо, що Об'єднана опозиція неодноразово закликала Віталія Кличка до об'єднання ще до початку виборчої кампанії. Однак лідер УДАРу залишався непохитний, висловлюючи впевненість у достовірності соціологічних опитувань. На думку Кличка, розмовляти про об'єднання має сенс лише для того, щоб отримати просту більшість у Верховній Раді 50 + 1%, або 226 голосів.

Кличко засумнівався у створенні більшості опозиційними силами

Віталій Кличко прогнозує високу ймовірність створення парламентської більшості партією влади.

"Із великою імовірністю - я не можу поки що говорити точно, оскільки наразі немає остаточних результатів виборів - але велика ймовірність, що більшість буде в партії влади", - сказав Кличко на прес-конференції в Києві.

Він укотре наголосив, що якби діяв старий закон про вибори, то опозиційні сили змогли б сформувати більшість і отримати 57% голосів виборців.

Водночас лідер УДАРу зазначив, що зробить усе для того, щоб "тушок" у парламенті не було. "Упевнений, що партії "УДАР", "Батьківщина", "Свобода" робитимуть усе для того, щоб конституційної більшості в Партії регіонів цього разу не було", - сказав Кличко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: удар, коаліцію з Батьківщиною, своїх умовах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ