Пт, 2024-04-26, 03:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Червень » 1 » У напруженому матчі Україна перемогла Шотландію, прорвавшись у фінал відбору до ЧС-2022. ВІДЕО
22:56
У напруженому матчі Україна перемогла Шотландію, прорвавшись у фінал відбору до ЧС-2022. ВІДЕО
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Україна у напруженому матчі перемогла Шотландію, прорвавшись у фінал відбору до ЧС-2022.

1 червня: Шотландія – Україна – 1:3

В рамках півфінального матчу відбору на катарський Мундіаль збірна України переграла Шотландію (3:1).
ЧС-2022
Плей-офф (Півфінали)
Шотландія
1 : 3
Україна
79’
Каллум Макгрегор
Андрій Ярмоленко
33’
Роман Яремчук
49’
Артем Довбик
90+5’

Звісно, плей-офф за вихід до ЧС-2022 складається з двох різних матчів, але для українських вболівальників зустріч проти Шотландії затьмарила усе – це був найважливіший матч як у турнірному плані, так і в моральному. "Синьо-жовті" змогли привезти на Хемпден-Парк усіх лідерів, тож Олександр Петраков не став підлаштовуватись під "тартанову армію". Збірна Україна вийшла у звичній схемі 4-3-3 з очікуваним складом.

Шотландія – Україна

Інтрига крутилася лишень навколо позицій голкіпера (Бущан / Пятов), партнера Зінченка в центрі (Маліновський / Шапаренко) і лівого вінгера (Мудрик / Циганков). Наш тренерський штаб зробив вибір на користь Георгія, Руслана й Віктора відповідно. Острів'яни своїм складом теж не здивували. Хіба що поява лівші Хікі на правому фланзі дещо вибивалась з очікувань.

Україна блискуче підготувалась до стилю суперника

Перші 20 хвилин матчу змусили шотландських вболівальників скривити обличчя. Господарі одразу спробували накрити українців високим інтенсивним пресингом, однак підопічні Олександра Петракова виходили з-під нього через короткі передачі та зміну позицій – зокрема, в центрі й навіть зліва відкривався Ярмоленко. Крім того, "синьо-жовті" дуже активно вступали у відбирання після втрат, що вилилось у жовті картки для Яремчука й Маліновського в стартові 11 хвилин.

"Тартановій армії" не вдалося зірвати тактичний малюнок нашої гри. В атаці у них теж нічого не виходило – Шотландія намагалася створювати моменти через відкривання Дайкса на останній третині, вривання латералей у зони на флангах та подальші подачі, однак захисники нашої збірної відіграли блискуче. Небезпеку від Робертсона нівелювали дисциплінованою підстраховкою Караваєва з боку Ярмоленка. Як наслідок, у підопічних Стіва Кларка можна згадати тільки два кволих моменти – Хенлі замикав подачу з кутового, а МакГінн бив з лінії штрафного після передачі Робертсона. В обох випадках м'яч полетів у небо.

Шикарна гра України у першому таймі на м'ячі трощила шотландців

Україна виходила з-під тиску шотландців без жодних проблем, одразу розвиваючи швидкі позиційні атаки. При цьому команда заплітала класні комбінації – і вже на 7-й хвилині такий футбол міг вилитись у красень-гол. Караваєв відкрився на правому фланзі й шикарно прострілив у карний майданчик, Маліновський скинув на Циганкова, а Віктор у дотик бахнув під поперечку. Гордон врятував Шотландію!

Ще кращу нагоду відкрити рахунок "синьо-жовті" отримали на 17-й хвилині, коли Ярмоленко отримав відскок у штрафному на межі офсайду й опинився у кількох метрах від Гордона в повній самотності. Андрій пробив низом, але Крейг встиг накрити постріл, а потім встиг зафіксувати м'яч перед порожніми воротами. Ще через три хвилини Яремчук замикав простріл Циганкова ударом з меж карного майданчика, але вийшло неточно.

В середині першого тайму Шотландія остаточно відійшла у середній блок. Гра стала нагадувати наш поєдинок проти Швеції, тільки тепер в ролі скандинавів були українці – вони вели гру, розкатували комбінації, вривались у штрафний після цікавих закидушок і вражали позиційною роботою. Скотти ж сиділи в обороні й чекали на шанси при ривках по флангу. Чекали марно, але певної оперативної паузи в матчі їм вдалося досягти.

Втім, відмова від активного пресингу дала про себе знати на 33-й хвилині. Маліновський з власної половини вирізав фантастичну довгу передачу за спину Хенлі на хід Ярмоленку, а наш нападник, прийнявши м'яч першим дотиком, перекинув Гордона другим – це був гол! Україна заслужено вийшла вперед, а Андрій забив за збірну в 45-й раз. До рекорду Шевченка залишилось три голи.

Шотландія так і не змогла гідно відповісти до перерви. Україна продовжила розривати шотландців через короткі розіграші з активною зміною позицій. На 44-й хвилині це могло вилитись у гол Маліновського – Руслан протягнув м'яч крізь центр поля й вийшов на ударну позицію. На жаль, м'яч у нього зрізався. Зрештою, свисток Дані Маккелі відправив команди відпочивати за мінімальної переваги "синьо-жовтих" в рахунку.

Вчасний стрибок Яремчука

У роздягальні Стів Кларк замінив інертного Дайкса на Крісті, однак цей хід не встиг переломити хід зустрічі. Всього за три хвилини по перерві Україна провела надзвичайно важливий другий гол. Забарний протягнув м'яч правим флангом та віддав пас на Ярмоленка, той обстукався з Караваєвим, після чого Олександр вирізав подачу на лівий край штрафного – там Яремчук перестрибнув усіх опонентів і пробив головою. Точно в дальній кут. 0:2!

Роман забив надзвичайно вчасно. "Синьо-жовті" точно збавили б в активності після 60-ї хвилини, віддавши ініціативу Шотландії, але тепер у нашої команди був розкішний гандикап. На 52-й хвилині він міг зросити до розгромного, однак щільний удар Ярмоленка після його вривання в штрафний на дриблінгу парирував Гордон.

"Тартанова армія" швидко перейшла на гру з чотирма захисниками й повернулась до високого пресингу, ледь не добивавшись свого на 56-й хвилині. Бущан отримав пас від Степаненка, Макгрегор побіг накривати Георгія, а той вибив м'яч прямо в нього. На щастя, відскок пройшов повз ворота. Україна відповіла атакою з класним прострілом, однак на нього ніхто не встиг.

Шотландія тисне, Україна терпить і огризається

В середині другого тайму малюнок зустрічі став вже конкретним і дуже неприємним. Господарі всіма силами пішли уперед, посиливши напад Армстронгом і Хендрі. Україна терпіла, але все одно пропускала небезпечні моменти. Зокрема, на 67-й хвилині Макгінн вибачив "синьо-жовтих", пробивши головою з кількох метрів – на щастя, м'яч пройшов повз праву стійку. На 73-й хвилині Армстронг вистрілив з-під кількох наших футболістів, але Бущан був на місці. На 76-й же у карний майданчик увірвався Адамс, який завдав потужного удару – Бущан врятував, а добивання заблокував Матвієнко!

Україна терпіла, але намагалася тікати в контратаки. Одна з них завершилась вриванням Циганкова в штрафний та непоганим ударом, який витягнув Гордон. Олександр Петраков оперативно освіжив атаку, випустивши на 72-й хвилині Мудрика й Шапаренка замість Циганкова й Маліновського. На 78-й з поля пішли Яремчук і Ярмоленко, поступившись місцем Довбику й Зубкову. Втім, налякати шотландців не вдалося – вони вперто лізли вперед, а якість нашої контргри залишала бажати кращого. "Синьо-жовті" притиснулись.

Нервовий фінал і кровопивця Довбик

Зрештою, "тартанова армія" догризла оборону України. На 79-й хвилині наші гравці пропустили відкривання Макгрегора й дали йому потужно пробити – Бущан ніби й зачепив м'яч, однак той все одно полетів у ворота. Степаненко вибив його на самій лінії, але система відеофіксація голу швидко дала сигнал про перетин стрічки. Сфера залетіла у ворота. 1:2.

Окрилені шотландці пішли уперед і ледь не потрапили полон. Всього через дві хвилини після пропущеного гола Мудрик фантастичним розрізним пасом виводив Довбика віч-на-віч з Гордоном, однак Артем перед карним майданчиком завозився з м'ячем і запоров момент. На 86-й хвилині Мудрик міг вдруге вивести Довбика на побачення з голкіпером – втім, цього разу Михайло помилився з передачею.

В такому режиму гойдалок матч тривав до останніх хвилин. Шотландія відчайдушно тиснула, але Україна впевнено тримала результат, нічого не дозволивши біля власних воріт. Ба більше – в компенсований час Зінченко міг і третій гол у ворота скоттів забити, однак його постріл з меж штрафного пройшов повз ліву стійку.

Ще за кілька хвилин Довбик знову запоров потенційний вихід віч-на-віч, однак на останніх секундах його знову вивели на рандеву з Гордоном. Цього разу Артем не підвів, пробивши у ближній кут – 1:3! Україна виходить у фінал відбору до ЧС!

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 530 | Додав: adminA | Теги: Украина сыграет с Уэльсом в борьбе
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ