Чт, 2024-04-25, 20:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 14 » Україна -у Києві,Тернополі,Львові,Черкасах,Івано-Франківську- День закоханих
11:23
Україна -у Києві,Тернополі,Львові,Черкасах,Івано-Франківську- День закоханих
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

14 лютого закохані у всьому світі святкують День святого Валентина. Вони дарують один одному "валентинки" - подарунки у вигляді серця, повідомляє ТСН.

День святого Валентина відзначається з ХIII століття в Західній Європі, з 1777 року - у США. В Україні це свято масово і відкрито почали відзначати з початку 1990-х років.

Одна з легенд про свято розповідає, що святий Валентин, будучи єпископом Терні, особливо ставився до юних закоханих, допомагав писати листи з освідченням у коханні, мирив тих, хто посварився. Його заарештували за те, що римський імператор Юлій Клавдій II не дозволяв солдатам імперських легіонів закохуватися і одружуватися, а Валентин таємно вінчав легіонерів.

Коли Валентин сидів у в'язниці, він, як свідчить легенда, закохався у сліпу дочку свого ката і зцілив її. Перед стратою він залишив їй прощальну записку з підписом "Твій Валентин". За іншою ж версією, це дівчина закохалася, а Валентин написав їй листа-відмову.

Валентина стратили 14 лютого, і з тих пір він вважається покровителем закоханих, які дарують своїм "половинкам" "валентинки".

З нагоди свята в містах України заплановано різноманітні заходи для бажаючих приєднатися до колективного святкування.

Так у Києві в День Валентина можна відвідати "Серце Майдану". Ця металева конструкція з'явиться на Майдані Незалежності як раз до 14 лютого. Вона буде з металу, пофарбованого в кремовий і шоколадний кольори з відтінками золота, і заввишки більш як 5 метрів. Тиждень "Серце" буде радувати киян на Майдані, а потім "переїде" на Пейзажну алею. На "Серці" з деревцем всередині буде близько сотні кованих листів зі спеціальними дірочками, куди безкоштовно будуть прив'язувати картонні або м'які "валентинки".

Самотнім же дівчатам у пошуках кохання можна вирушити на вулицю Городецького. Там у сквері навпроти кінотеатру минулого літа встановили пам'ятник жіночій білизні. За словами автора скульптури, Володимира Білоконя, всередині глобуса з трусиків і бюстгальтерів знаходиться щось, що виконує будь-які жіночі бажання: що це, тримається в секреті.

А в Тернополі у понеділок, 14 лютого, о 17 годині на Театральному майдані учасники об'єднання Тернопільська Липа та всі бажаючи зможуть взяти участь у флеш-мобі та створити "Живе Серце". Учасників запрошують з'явитися у червоному одязі. А вже о 18 годині біля пам'ятника Соломії Крушельницький відбудеться ще один флеш-моб "Поцілунок по-тернопільськи".

Тим часом у Львові 14 лютого покажуть вуличну виставу про палку любов українки і італійця, засновану на реальних подіях XVI століття. Вулична вистава розпочнеться о 15:00 в центрі міста на площі Ринок. Також у рамках заходу відбудеться конкурс для закоханих пар. Кожна пара повинна буде розповісти про свої почуття і інсценізувати свою першу зустріч.

У Черкасах у День закоханих на площах біля черкаських університетів волонтери та всі охочі стануть частиною спочатку величезного серця, а потім гігантського презерватива. Перетворення людей у серце і презерватив повторять кілька разів, щоб молодь краще засвоїла ідею акції – потребу в захищеному коханні.

День закоханих в Івано-Франківську відсвяткували напередодні. 13 лютого в Івано-Франківську, в міському парку імені Тараса Шевченка біля "Каменя кохання" навколо Лебединого озера, відбувся флеш-моб "Кілометри поцілунків". А от 14 лютого, у місті пройде – "Любовне перехрестя" у форматі " «швидкого побачення": 10 хлопців і 10 дівчат мають можливість познайомитись та поспілкуватися одне з одним протягом 5 хвилин, після чого, кожен обирає того/ту, до кого відчули найбільшу симпатію.

Як повідомлялося раніше, у Севастополі до дня Святого Валентина виготовлять пряник у вигляді двох скріплених сердець розміром більше 12 квадратних метрів. У свою чергу, керівник кондитерського будинку "Фантазія" Олексій Степанов повідомив, що пряник для закоханих на День Святого Валентина випечуть по рецепту XVIII століття, при цьому використовуватися будуть тільки натуральні продукти.

Крім того, як повідомив лідер громадської організації "Студактив" Анатолій Засоба, в "Лукомор'ї" до свята всіх закоханих відбудеться гра-квест "Місто любові" за участю близько 200 пар у віці від 16 до 28 років.

У той же час перед Днем закоханих у Львові – шоколадний ажіотаж: шоколадні цукерки у вигляді Камасутри у Львівській шоколадній майстерні на полицях не затримуються. З самого ранку перед відкриттям майстерні біля закладу збирається велика черга охочих придбати оригінальний витвір шоколадного мистецтва для своїх половинок.

У той же час, як чоловіки, так і жінки не завжди приязно ставляться до Дня закоханих. Так основні причини, через які можна і проігнорувати це свято – стрес і значний удар по гаманцю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2044 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ