Пт, 2024-04-26, 23:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 28 » Україна готова сприяти розвитку армії Росії-міністр оборони України Михайло Єжель
09:25
Україна готова сприяти розвитку армії Росії-міністр оборони України Михайло Єжель
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Російський досвід вирішення житлових проблем військовослужбовців планується використовувати і в Україні, заявив український міністр оборони Михайло Єжель.

"Я доповім президенту Віктору Януковичу про підсумки цієї поїздки, і я впевнений, що він зробить все можливе, щоб піти цим (російським - ред.) шляхом. У нас теж величезна армія безквартирних, і це питання треба вирішувати", - сказав Єжель журналістам в Оренбурзі. Так він прокоментував підсумки поїздки на Далекий Схід зі своїм російським колегою Анатолієм Сердюковим, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

- Україна хоче готувати для Росії льотчиків, будувати складні ракети і проводити спільні паради
- Москва очікує від Києва прийнятних пропозицій щодо крейсеру "Україна"
- Україна відправить літак-амфібію для боротьби з сомалійськими піратами

"Те, що я побачив, з точки зору вирішення соціальних питань, - це вражає. Особливо на Камчатці", - сказав Єжель.

"Крім того, - продовжив він, - вражає і будівництво у Владивостоці мікрорайону "Снігова падь", де в перспективі проживатимуть понад 20 тис осіб з усією необхідною інфраструктурою".

У свою чергу Сердюков сказав журналістам, що під час останніх зустрічей із Єжелем обговорювався перебіг військової реформи в Росії, а також вирішення соціальних питань військовослужбовців.

"Я намагався, наскільки це можливо, розповісти про концептуальні підходи, які застосовуються в нашій армії. Так виникла ідея показати, як це на практиці відбувається", - сказав Сердюков.

"Я не хочу говорити, що ми реалізували всі завдання, які ставили. Для цього, звісно, знадобиться досить тривалий період. Але нам уже є, що показати сьогодні", - сказав Сердюков.

Україна хоче готувати для Росії льотчиків, будувати складні ракети і прводити спільні паради

Оренбург. 27 лютого. ІНТЕРФАКС-АВН - У Росії не планують будувати науково-дослідний навчально-тренувальний комплекс авіації (НДНТКА), на якому готують льотчиків палубної авіації, повідомив міністр оборони РФ Анатолій Сердюков.

"Свою НДНТКА, аналогічну сакській під Севастополем, ми не будуємо. В Єйську (Краснодарський край) ми будуємо базовий аеродром, де розміщуватиметься, зокрема, навчальний центр для морської авіації", - сказав Сердюков в неділю журналістам в Оренбурзі.

У свою чергу міністр оборони України Михайло Єжель, який супроводжує російського колегу, заявив, що НДНТКА, що розташований у Саках, готовий здійснювати підготовку льотчиків військово-морської авіації Росії.

"Минулий рік показав, що російська сторона використовує НДНТКА в повному обсязі", - заявив український міністр.

Росія не виключає залучення українських фахівців із Південного машинобудівного заводу (Дніпропетровськ) для створення нової важкої стратегічної ракети, заявив міністр оборони РФ Анатолій Сердюков.

"Це предмет майбутніх переговорів", - сказав він у неділю журналістам.

Сердюков нагадав, що фахівці Південмашзаводу - підприємства-розробника найпотужнішої у світі балістичної ракети Р-36М2 "Воєвода" (за класифікацією НАТО "Сатана") - наразі проводять у Росії сервісне обслуговування цих ракет.

"Вони займаються вирішенням питань продовження ресурсу цих ракет і їх сервісним обслуговуванням", - сказав міністр оборони РФ.

Також міністр оборони України не виключив можливості проведення спільного збір-походу українських Військово-морських сил з кораблями Чорноморського флоту Росії.

"Ми поки що це питання не обговорювали, але думаю не можна виключити проведення таких спільних заходів", - сказав український міністр.

Спільний збір-похід кораблів, продовжив Єжель, полегшує вирішення завдань для українського та російського флотів, насамперед у засобах забезпечення.

"Ми можемо допомагати один одному закривати райони і проводити інші дії, які можуть бути елементами підготовки до великих навчань типу "Фарватер миру" (двосторонні російсько-українські маневри військово-морських сил - ред.)", - сказав Єжель.

У свою чергу міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, який супроводжує українського колегу, зазначив, що "з нашого боку є пропозиція провести спільні військові навчання з Україною в будь-якому форматі: на землі, в повітрі, на морі".

Москва очікує від Києва прийнятних пропозицій щодо крейсеру "Україна"

Рішення про можливу купівлю Росією ракетного крейсера "Україна", який будують на верфях у Миколаєві, поки що не ухвалено.

"Ми очікуємо від української сторони прийнятних пропозицій", - сказав глава Міноборони РФ Анатолій Сердюков у неділю журналістам в Оренбурзі.

Зі свого боку, міністр оборони України Михайло Єжель висловив думку, що "нарешті питання буде вирішено". "У мене не підніметься рука, щоб різати цей корабель, готовність якого становить 95%", - наголосив український міністр.

При цьому він зазначив: "Як це буде вирішуватися - це питання подальших переговорів".

"Я думаю, що Анатолію Едуардовичу (Сердюкову - ІФ) хочеться мати ще один такий корабель у складі Військово-морського флоту Росії", - додав М.Єжель.

У свою чергу А.Сердюков заявив: "Так, але тільки безкоштовно", зазначивши, що Москва очікує від Києва прийнятних пропозицій.

Україна відправить літак-амфібію для боротьби з сомалійськими піратами-

Київ планує направити літак-амфібію Бе-12 для участі у міжнародній операції щодо боротьби з морським піратством в Аденській затоці, повідомив міністр оборони України Михайло Єжель, який перебуває в Росії з робочим візитом.

"У нас є план використовувати літак-амфібію в цьому районі. Ми будемо працювати і взаємодіяти спільно з російськими моряками", - сказав Єжель журналістам у неділю в Оренбурзі.

За його словами, "цей протичовновий літак має достатній радіус дії і хороші можливості зі спостереження за ситуацією на морі".

"Я думаю, що найближчим часом це питання буде вирішено", - сказав український міністр.

Українські фахівці, можливо, візьмуть участь у створенні російської стратегічної ракети - глава Міноборони РФ

18 лютого стало відомо, що Україна і Росія мають намір провести активну фазу учень Військово-морських сил України і Чорноморського флоту Росії "Фарватер миру" в другій половині травня. Раніше міністр оборони України Михайло Єжель говорив, що сторони також планують змінити масштаб цих навчань і зробити їх більш насиченими.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 848 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ