Сб, 2024-04-20, 14:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Україна готує "підходи" до майбутнього президента США. ВІДЕО
11:14
Україна готує "підходи" до майбутнього президента США. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Для України важливо, щоб процес зміни влади в США не вплинув на реалізацію тих пунктів, які Київ і Вашингтон узгодили, сказав посол України в США Валерій Чалий в коментарі "Громадському".

"Вибори в США на завершальній стадії, це не тільки президентські вибори, а ще й вибори в Конгрес. Вони не менш важливі, хоча в Україні їм приділяється набагато менше уваги. Ці вибори незвичайні. По-перше, величезна роль медіа, зокрема в тому, що стосується впливу на результат. Нетипова ситуація щодо кандидатів від Республіканської партії. Але що важливо для України? Незважаючи на традиційно досить низький рівень уваги до питань зовнішньої політики, на цих виборах Україна отримує набагато більше уваги. Зокрема, обговорюється питання Криму, порушення прав людей - ці пункти є в кампаніях кандидатів", - зазначив він.

За словами Чалого, для українського посольства в Штатах пріоритетною є підтримка США України.

"Щодо фінансової підтримки: в 2016 році ми маємо найбільший бюджет взаємодії України та США за всі роки - 658 млн дол. З них 335 млн дол. - на сферу безпеки і оборони. Нашим завданням є підтримати цю тенденцію і в 2017 році", - додав посол.

Він зазначив, що українське дипломатичне представництво працює над тим, щоб в наступному році відбулося засідання комісії стратегічного партнерства "Україна - США". За його словами, це "інституційний механізм, який дає можливість системно працювати".

Чалий додав, що в питанні антиросійських санкцій важливим є проект Stand for Ukraine, за який проголосували в Палаті представників Конгресу.

"Ми спільно працюємо над тим, щоб було позитивне голосування і в Сенаті, щоб уже в цьому році чітко визначитися з цим питанням. Законопроект важливий, він дає можливість на законодавчому рівні визначити санкції щодо Росії у зв'язку з агресією в Україні і щодо Криму. Тоді хто б не прийшов в Овальний кабінет після Барака Обами, не зможе скасувати своїм декретом рішення щодо санкцій. Для цього потрібно буде рішення Конгресу, там в України є велика двопартійна підтримка", - пояснив він.

За словами Чалого, в цьому році у виборчому процесі США з'явилися "деякі українські елементи, пов'язані з досить жорсткою кампанією, іноді недостатньо чистою".

Вибори в США пройдуть 8 листопада. Основними претендентами на перемогу є кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп і кандидат від демократів Хілларі Клінтон. За результатами опитувань, Клінтон продовжує випереджати Трампа, хоча підтримка кандидата від Демократичної партії падає на тлі розслідування ФБР, пов'язаного з використанням особистої пошти в службових цілях.

27 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що кандидати в президенти США "наввипередки говорять, як вони люблять Україну", тому що в іншому випадку "приречені на поразку".

У січні минулого року Клінтон заявила, що США повинні збільшити фінансову і військову допомогу Україні.

У вересні 2015 року Трамп сказав, що президент США Барак Обама "недостатньо робить для України". Він також заявив, що його хвилює те, що відбувається в країні.

Головнокомандувач Військово-морськими силами України віце-адмірал Ігор Воронченко повідомив, що США нададуть 30 млн дол. на модернізацію українського флоту.

За словами міністра оборони Степана Полторака, 95% допомоги Україні від США надходить в оборонне відомство.

У разі перемоги на виборах Клінтон може зважитися озброїти Україну, - екс-посол США Пайфер

Якщо кандидат від демократів Хілларі Клінтон переможе на виборах і стане президентом США, швидше за все, вона збереже ключові елементи політики президента Барака Обами щодо України. Про це в коментарі для ZN.UA сказав і колишній посол США в Україні, експерт Brookings Institute Стівен Пайфер.

Зокрема, Клінтон може продовжити підтримку Києва, а також зусилля німецького канцлера Ангели Меркель у Мінському процесі. Також вона, швидше за все, збереже економічні санкції проти Росії доти, доки поведінка Кремля не зміниться.

"Крім того, вона може зайняти дещо жорсткішу позицію щодо Росії. Наприклад, адміністрація Клінтон залежно від обставин може розглянути передачу летальної військової допомоги Україні, від чого адміністрація Обами відмовилася", - сказав експерт.

У разі ж перемоги на виборах республіканського кандидата Дональда Трампа, на думку Пайфера, політика США може змінитися не тільки щодо України, а й до НАТО, якщо згадати всі заяви мільярдера.

"Незалежно від того, чи буде президентом США Клінтон чи Трамп, у новій адміністрації буде дуже багато питань на порядку денному в зовнішній політиці. Чи фігуруватиме Україна в ньому - буде залежати від сприйняття Києва. Чим енергійніше уряд буде проводити реформи і серйозні антикорупційні заходи, тим імовірніше, що Україна буде серед пріоритетів нової адміністрації", - додав Пайфер.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: майбутній президент США, підходи, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ