Чт, 2024-03-28, 20:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Лютий » 3 » Україна і Туреччина підписали низку міждержавних угод - візит Ердогана
18:44
Україна і Туреччина підписали низку міждержавних угод - візит Ердогана
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президенти України Володимир Зеленський і Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підписали Угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між державами, а також про співпрацю у сфері молодіжної політики. Крім того, між урядами країн підписано угоду, що передбачає будівництво в Україні заводу з виробництва безпілотників Bayraktar.

Як повідомляє ЗМІ, під час прес-брифінгу, Зеленський подякував Ердогану за підтримку України. Зеленський також прокоментував пропозицію президента Туреччини перенести переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська до Стамбула:

«Для миру в Україні ми готові робити все можливо на усіх майданчиках і в усіх форматах. Немає значення, де саме можна поставити крапку війні. Важливо, щоби всі були готові до цього»

Ердоган підтвердив, що Туреччина готова стати майданчиком для проведення саміту для врегулювання ситуації на Донеччині в рамках Мінських угод. Він також наголосив, що його країна продовжує підтримувати територіальну цілісність та суверенітет України, включно з тимчасово окупованим Кримом.

Додамо, що перед візитом в Україну, Ердоган виступив із заявами про майбутні зустрічі. За його словами, сьогодні 30-річчя дипломатичних відносин Туреччини з Україною, тому візит має особливе значення.

«Ми ще більше зміцнимо договірну основу наших відносин, підписавши угоди в різних сферах»

За його словами, у відносинах з Україною досягнутий серйозний прогрес, особливо в таких сферах, як торгівля, інвестиції, туризм і оборонна промисловість.

«Незважаючи на епідемію, минулого року ми прийняли в Туреччині понад 2 мільйони українських друзів, обсяг двосторонньої торгівлі збільшився приблизно на 60% порівняно з 2020 роком і досяг 7,5 млрд доларів. Ми робимо тверді кроки для досягнення нашої мети в 10 мільярдів доларів. Я вірю, що угода про вільну торгівлю, яку ми підпишемо з нагоди мого візиту, дозволить досягти цієї мети в короткі терміни»

Загалом, у рамках візиту Реджепа Тайїп Ердогана, Україна і Туреччина підписали близько 50 міждержавних документів. Детально про них та їхній зміст можна дізнатися на сайті Офісу президента.

Нагадаємо, 3 лютого президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган прибув з офіційним візитом в Україну. В аеропорту його зустріли хлібом та сіллю. Близько 13:00 Ердоган прибув до Маріїнського палацу, де його зустрів президент Зеленський. Лідери провели зустріч тет-а-тет.

Вранці міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу для ЗМІ анонсував підписання угоди про будівництво в Україні заводу з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar. За його словами, також планується створення центру навчання льотчиків, які керуватимуть дронами.

Про закупівлю турецьких оперативно-тактичних безпілотників Bayraktar TB2 від компанії Baykar Makina, Україна і Туреччина домовилися у 2018 році. У січні 2019 року сторони підписали договір.

Влітку 2021 року українська армія вперше отримала на озброєння турецький безпілотний комплекс Bayraktar TB2.

У жовтні 2021 року для придушення вогневої активності окупантів, Збройні сили України вперше застосували турецький безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2. Апарат керованою бомбою знищив гаубицю російсько-окупаційних військ. Її бойовики розмістили на забороненій Мінськими угодами відстані від лінії розмежування, поранивши та убивши українських військових.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 311 | Додав: adminA | Теги: Україна, міждержавні угоди, Туреччина, візит Ердогана
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ