Ср, 2024-04-24, 18:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Україна-країна диктатора-"не маріонетки"
18:20
Україна-країна диктатора-"не маріонетки"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Більшість експертів вважає, що за рік правління Віктор Янукович наблизився до диктаторського режиму, як Леонід Кучма в останній рік правління. Такі дані у середу на прес-конференції в Києві за підсумками опитування експертів оприлюднила директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

За її словами, такого висновку дійшла більшість з опитаних фондом 63 українських експертів, передає УНІАН.

Зокрема, за десятибальною шкалою, яка пролягає від повністю диктаторського (1 бал) до цілковито демократичного режиму, експерти розмістили "Україну Януковича" на позначці 4,75 бала, а декілька років тому, в останній рік другої каденції Кучми, експерти розмістили Україну на позначці 4,6 бала.

Крім того, за словами Бекешкіної, 47 експертів назвали головним "дефіцитом" української демократії ігнорування законів та Конституцію, що не працює.

"Вразливим місцем демократії в Україні є відсутність верховенства права і рівність усіх громадян перед законом", - сказала Бекешкіна, посилаючись на думки експертів.

При цьому вона наголосила, що українська судова система є залежною від виконавчої влади та від політичних інтересів, а тому надто корумпована.

Також, за словами Бекешкіної, іншим фактором, що заважає розвитку демократії в Україні, є порушення балансу в системі влади. Розподіл гілок влади де-факто відсутній, тому відбувається "шалена концентрація влади у президента і, як наслідок, – "ручне управління країною", вважають експерти.

Ще одним "вразливим місцем демократії", на думку експертів, є відсутність реальних важелів впливу на владу, тому що опозиція, експерти та прості громадяни усунені від процесу розробки та ухвалення рішень на всіх щаблях влади.

Як відомо, президент Європарламенту Єжи Бузек на конференції, присвяченій розвитку Європи після Лісабонського саміту, висловив сподівання на "повернення України на правильний шлях" і заявив, що наразі надією в регіоні став Кишинів.

"Україна була найкращим учнем у класі регіону два роки тому. Але тепер вже - ні. Я занепокоєний погіршенням ситуації в плані свободи висловлювань та свободи засобів масової інформації. Я занепокоєний поточними тенденціями використання кримінального законодавства для залякування опозиційних політиків. Це викликає питання щодо незалежності судової влади та прозорості верховенства права", - сказав Бузек.

А "регіонал" Тарас Чорновіл впевнений, що політика в Україні визначається не в українському парламенті, а в Москві й у тіньових вітчизняних групах впливу.

Характеризуючи одну з цих груп, депутат сказав: "Хорошковський повністю залежить від Кремля. Він отримує вказівки тільки звідти. Я думаю, у нього на це табу - йому заборонено брати вказівки і розпорядження від президента, тільки від президента чи прем'єра Росії".

"Група, яка пов'язана з ним: Фірташ, який на дуже серйозному гачку там, Льовочкін, якого безпосередньо нав'язали Януковичу. Ось там політика українська формується. Не в українському парламенті і навіть не в Україні, а приходить безпосередньо з Росії", - зазначив Чорновіл.

На думку "регіонала", президент Янукович не є маріонеткою Москви, але оскільки він ледачий, то схильний до впливу свого оточення. "Янукович не є російською маріонеткою. Це потрібно забути, такого немає. Янукович дуже схожий на Ющенка, він ледачий і тому він стає маріонеткою оточення. Але Ющенко час від часу радикально міняв своє оточення, а Януковичу його міняти складніше, тому що воно було йому нав'язано", - заявив Чорновіл.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 847 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ