Пт, 2024-03-29, 10:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 1 » Україна має запровадити обмеження на виступи російських виконавців, вважає Тягнибок
18:15
Україна має запровадити обмеження на виступи російських виконавців, вважає Тягнибок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок закликає до обмеження в Україні виступів іноземних, зокрема і російських виконавців. Про це він заявив російській радіостанції "Эхо Москвы".

За словами Тягнибока, інформаційний тиск на Україну з боку Росії посилився, й українці живуть у стані "інформаційної окупації".

"Ми вважаємо, що має бути ухвалено цілу низку законів, які б захищали український шоу-бізнес. Тобто, потрібно обкладати податком російських або інших іноземних виконавців. Вони приїжджають в Україну і не платять до державної скарбниці коштів. Якби вони знали, що їм треба платити серйозні податки у державну казну, я думаю, що той потік міг би зменшитися", - наголосив лідер "Свободи".

Водночас, зазначив політик, для українських музикантів та книговидавців, навпаки, треба робити певні пільги. "У принципі, це звичайні норми захисту свого інформаційного простору для будь-якої країни", - додав Тягнибок.

Він зазначив, що в Україні ніхто не виступає проти розвитку російської мови, і створені всі умови для забезпечення мовних потреб російської національної меншини. Тобто, проблем з російською мовою немає. Натомість надання російській мові статусу другої державної призведе до знищення української.

Перед цим Тягнибок відмовився давати радіостанції інтерв'ю російською мовою. "Я хотів би вибачитися перед вами і сказати: те, що я розмовляю українською, а не російською мовою, не сприйміть, будь ласка, як прояв протесту або неповаги до росіян чи російської мови", - зазначив він.

За словами Тягнибока, він давно не практикувався розмовляти російською мовою, а думає українською. "Мені буде легше українською висловлювати свої думки і правильно їх формулювати. Дякую за розуміння", - сказав Тягнибок.

З іншого боку, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що обмеження на гастролі російських виконавців приведуть хіба до процвітання провінціалізму.

Зауважимо, раніше голова Мінкульту Михайло Кулиняк заявляв, що уряд планує запровадити гастрольний збір від 1% до 5% для заїжджих артистів. Розраховуватися він повинен, виходячи з аншлагової вартості гастрольного заходу. Отримані кошти мають спрямовуватися до Державного спецфонду підтримки гастрольної діяльності вітчизняних колективів та окремих виконавців.

Також нагадаємо, що Російська Федерація очікує від України ухвалення закону про особливий статус російської мови. А заступник начальника Управління Адміністрації президента РФ з міжрегіональних і культурних зв'язків вважає, що в Україні продовжують обмежувати права російськомовного населення. У той же час, наприклад, російська мова є регіональною на Луганщині, в Запорізькій області та в Криму.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 937 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ