Чт, 2024-03-28, 13:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 26 » Україна може отримати безвізовий режим з ЄС у 2012 році
17:47
Україна може отримати безвізовий режим з ЄС у 2012 році
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Україна і Євросоюз спільно розробляють план із запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок. "Цей документ зараз розробляється спільно Україною і ЄС", - сказав керівник інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин, пише "Сегодня".
Раніше європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле повідомив, що вже у червні Україні можуть запропонувати конкретний план запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок (до 90 днів). Його обговорюватимуть 15 червня в Люксембурзі на засіданні Ради зі співпраці ЄС. Остаточне схвалення плану має відбутися у жовтні на саміті Україна-ЄС.

Першим кроком для виконання цього плану має стати ратифікація Верховною Радою України двох конвенцій Ради Європи - про захист персональних даних (мова йде про обмеження доступу до автоматизованих баз даних, що містять відомості про громадян) і запобігання торгівлі людьми.

"У парламенті є працююча більшість. Думаю, Верховна Рада ухвалить закони про ратифікацію на поточній сесії, до того, як депутати підуть на канікули", - прогнозує Волошин.

Наступна умова - запровадження біометричних закордонних паспортів, що містять спеціальний чіп, на який можна записувати інформацію про його власника (фотографію, відбитки пальців, зразок голосу, знімок райдужної оболонки очей тощо). Ще одна вимога - облаштування кордонів, особливо східних.

Тим часом директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук стверджує, що до прискорення рішення візового питання з Україною ЄС підштовхнуло "російське лобі". "31 травня відбудеться саміт Росія-ЄС, на якому передбачається позитивне рішення питання про скасування віз для громадян РФ. Виходить, що Росія, яка ніколи не прагнула увійти до Євросоюзу, отримала б план по запровадженню безвізового режиму раніше за Україну. На це звернула увагу Польща, і тому завдяки російському чиннику план буде запропонований ще й Україні", - говорить вона.

На думку Гетьманчук, враховуючи досвід балканських країн (Сербія, Чорногорія і Македонія), у яких пішов рік на виконання умов плану, Україна може розраховувати на безвізовий режим з ЄС вже на початку 2012 року. Але може бути й довше, якщо виникне тяганина із запуском біометричних паспортів.

У концерні ЄДАПС, який виготовляє закордонні паспорти, кажуть, що готові розпочати друк "біометрії" - устаткування у них вже є. Потрібно тільки ухвалити відповідний закон і виділити кошти.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1043 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ