Чт, 2024-03-28, 22:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 20 » Україна може розташувати ПРО, щоб захиститись від ядерної зброї Росії
21:19
Україна може розташувати ПРО, щоб захиститись від ядерної зброї Росії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов припускає, що Україна розпочне консультації щодо розміщення компонентів ПРО на своїй території.

"Не виключаю, що для захисту від ядерної небезпеки ми змушені будемо проводити консультації щодо розміщення компонентів системи ПРО на території України. Не допустити війни з використанням ядерної зброї - це спільна відповідальність усіх людей доброї волі перед планетою", - сказав він в інтерв'ю Укрінформу.

Він зазначив, що "керівництво РФ поставило завдання розгорнути в Криму: полк бомбардувальників Ту-22М3, обладнаних для несення ракет з ядерними бойовими частинами; три дивізіони оперативно-тактичних ракетних комплексів (ОТРК) "Іскандер-К" та "Іскандер-М", у тому числі укомплектованих ракетами з ядерними боєголовками".

"Крім того, на окупованій території Криму РФ планує завершити створення потужної бази підводного флоту. Підводні човни планується озброїти системою ракет, що мають також ядерні боєголовки з можливістю ураження наземних цілей на відстані 1,5-2 тис. км", - розповів Турчинов.

Він повідомив, що Росія уже перекинула до Криму "10 одиниць оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М", які розміщуються в районі селища Щолкине (мис Казантип) та Красноперекопська".

"Окрім цього, міністерство оборони РФ готується розмістити аналогічні комплекси в районі міста Джанкой та селища Чорноморське", - повідомив Турчинов.

За його даними, Росія зараз активно ремонтує аеродроми в Криму, щоб вони могли приймати згадані бомбардувальники, та іншу інфраструктуру, яка обслуговує ядерні сили у Феодосії, Балаклаві та інших містах.

Крім цього Росія розгорнула в Криму кілька ешелонів протиповітряної та протиракетної оборони, серед яких системи ППО та ПРО "С-400" (дальній ешелон) та "Панцирь-С1М" (ближній ешелон), берегові ракетні комплекси "Бал" та К300П "Бастіон".

"Останній може бути оснащений ядерною боєголовкою, здатною уражати цілі на відстані до 600 км, тобто фактично може загрожувати значній частині акваторії Чорного моря", - пояснив Турчинов.

Секретар РНБО заявив, що "агресія Росії, окупація нашої території та реалізація Росією наступальних ядерних програм з розгортанням їхніх складників на українській землі безпосередньо порушують без'ядерний статус України, умови Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та штучно виводять Україну за межі цього договору".

У зв'язку з цим, зазначив секретар РНБО, Україна робить кроки, спрямовані на захист своєї територіальної цілісності та незалежності. "Перше і найголовніше, що ми робимо, - це відновлення і зміцнення наших Збройних сил, побудова дієвої системи національної безпеки та оборони, відродження потужного ВПК", - розповів Турчинов.

Крім того, Україна посилює оборону кордону від агресора.

"Не порушуючи міжнародних угод, відновлюємо наш ракетний щит, головне завдання якого - оборона від агресії РФ", - наголосив секретар Радбезу.

"Для того щоб реально протистояти безумцю, який погрожує світу потужним ядерним потенціалом, самих зусиль нашої країни недостатньо. Потрібна взаємодія та системна координація зусиль усіх провідних країн світу. Це має бути комплекс економічних, політичних і військових заходів. У тому числі, і значне посилення спільної системи захисту від ядерної загрози та розгортання додаткових позицій системи ПРО", - підсумував Турчинов.

Відзначимо, раніше президент РФ Володимир Путін вже говорив про готовність завдати ядерного удару по країнах Заходу.

Секретар РНБО хоче перекрити Росії Босфор і SWIFT

"Загроза світу, яка сьогодні походить від Росії, потребує адекватної реакції та активних дій. Вважаю, що варто б було замислитись над тим, щоб додати до санкцій також і блокування проходження їхніх військових кораблів через Босфор, відключення від системи SWIFT російської фінансової системи, що підтримує та фінансує як наступальні ядерні програми, так і терористів, а також зробити інші дієві кроки", - заявив Турчинов.

За його словами, розгортання Росією на території Криму додаткових наступальних систем озброєнь та активна робота з розміщення на півострові ядерної зброї та засобів доставки ядерних зарядів загрожує не лише Україні. "Це нас надзвичайно непокоїть, адже, по суті, ядерна зброя у Криму буде скерована, в першу чергу, проти європейських країн. Окрім того, реальна небезпека існує і для Туреччини, яка, між іншим, країна - член НАТО", - сказав Турчинов.

За його словами, зупинити агресора можна, лише скоординувавши зусилля, реалізуючи комплекс асиметричних заходів, зокрема, і в реалізації потужних міждержавних програм військово-технічної співпраці, і посилюючи санкції, у тому числі, і за порушення міжнародних договорів про нерозповсюдження ядерної зброї.

"А дії РФ, коли вони захопили українську власність: літаки, кораблі, майно - це не тільки військова агресія, це банальне піратство та мародерство", - наголосив секретар Радбезу.

Нагадаємо, тема відключення Росії від системи SWIFT у відповідь на її агресію проти України та світового правопорядку виникла восени 2014 року і обговорюється як найбільш дієвий засіб проти поведінки російської правлячої верхівки. Відключення Росії від SWIFT можуть сприйняти як оголошення війни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: розташувати ПРО, Україна, захиститись від ядерної зброї Росії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ