Сб, 2024-04-27, 02:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 4 » Україна надіслала кредиторам оновлену пропозицію
14:39
Україна надіслала кредиторам оновлену пропозицію
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністерство фінансів України у вівторок направило оновлену пропозицію щодо реструктуризації суверенного та гарантованого державою боргу Спеціальному комітету кредиторів, суть якої поки що не розголошується.

"З урахуванням часу, необхідного для юридичного оформлення пропозиції щодо реструктуризації, поточний тиждень буде мати вирішальне значення для переговорів", - зазначається в повідомленні Мінфіну.

"З урахуванням цього, міністерство закликає кредиторів взяти участь у зустрічі в Лондоні на найвищому рівні в четвер", - наголошується в релізі.

Мінфін також вітав рішення зборів власників єврооблігацій "Ощадбанку" про реструктуризацію на сім років єврооблігацій з погашенням в 2016 і 2018 роках загальним обсягом 1,2 млрд доларів у повній відповідності до цілей, закладених у програмі співробітництва України з МВФ, закликавши інших міжнародних кредиторів "Ощадбанку" швидко домовитися на аналогічних умовах.

Як повідомлялося, реструктуризація є частиною програми міжнародної допомоги Україні, проте переговори з кредиторами тупцювали на одному місці з березня по кінець червня. Київ погрожував накласти мораторій на обслуговування боргів, якщо утримувачі приблизно 20 млрд доларів її облігацій не погодяться найближчим часом почати переговори, на яких Мінфін пропонував списати 40% основної суми заборгованості, відтермінувати платежі і знизити відсотки.

Кредитори, в свою чергу, доводили, що і без списання основної суми Україна зможе укластися в необхідні МВФ параметри боргового навантаження, пропонуючи тривалу відстрочку виплат. Вони пропонували економію платежів на 16 млрд доларів за рахунок повної відмови від виплати основного боргу до 2019 року.

На думку Мінфіну, пропозиція спецкомітету кредиторів раніше не відповідала цілям, погодженим із МВФ, і, крім того, передбачала вилучення 8 млрд доларів з міжнародних резервів Нацбанку України, проти чого також виступає МВФ. Як поступку Київ запропонував у середині червня кредиторам додаткові "інструменти відновлення вартості", виплати за якими будуть проводитися у разі досягнення України більш високих, ніж зараз прогнозується, показників зростання ВВП.

Переговори були розблоковані після зустрічі між делегацією України, членами Спецкомітету кредиторів і представниками МВФ, яка відбулася 30 червня в штаб-квартирі МВФ у Вашингтоні. В середині липня сторони заявили про досягнення прогресу на переговорах, а на минулому тижні міжнародні ЗМІ повідомили, що кредитори вперше принципово погодилися на списання основної суми боргу, проте лише на 5%.

Нагадаємо, зовнішній борг України за 15 місяців скоротився на 5 млрд дол. - з 73 до 68 млрд дол.

Нагадаємо, на початку липня між представниками МВФ і владою України була досягнута домовленість, на рівні персоналу, щодо низки питань необхідних для завершення першого перегляду програми EFF. Результатом завершення перегляду програми стане виділення Україні траншу в розмірі SDR1,18 млрд (близько 1,7 млрд дол).

Пізніше, після того, як Рада ухвалила п'ять законів, необхідних для отримання другого траншу, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що розраховує на виділення Україні 1,7 млрд дол. вже 31 липня на засіданні Ради директорів МВФ.

Керівництво МВФ попередньо вирішило схвалити виділення Україні другого траншу кредиту на 1,7 млрд дол. після ухвалення Верховною Радою низки законів, передбачених програмою співпраці.

На думку експертів агентства Moody’s, якщо до моменту вересневого перегляду програми МВФ уряд України та приватні кредитори не досягнуть угоди щодо реструктуризації боргів, тоді офіційний Київ може утриматися від погашення 23 вересня облігацій на 500 млн дол, випущених у 2010 році.

Коментуючи погашення Україною в п’ятницю купона за євробондами на 120 млн дол., фахівці висловили думку, що цей платіж був зумовлений небажанням Мінфіну ускладнювати перемовини з кредиторами, щоб не нашкодити подальшому прогресу, який намітився. На думку експертів Moody’s, з цієї ж причини у серпні Україна оплатить купон по єврооблігаціям на 60 млн дол.

Зазначимо також, що Яценюк на інвестиційній конференції Україна-США у Вашингтоні закликав кредиторів ухвалити пропозицію України щодо реструктуризації зовнішнього боргу обсягом 15,3 млрд дол. А нещодавно кредитори погодилися на реструктуризацію 17 млрд гривень внутрішнього боргу Укрзалізниці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: оновлена пропозиція, кредитори, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ