Ср, 2024-04-24, 19:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 16 » Україна не Бєларусь, але умови ЄС Києву доведеться виконати
19:07
Україна не Бєларусь, але умови ЄС Києву доведеться виконати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Посол ЄС в Україні Ян Томбінський пов'язує проведення саміту Україна - ЄС з виконанням Києва трьох вимог. Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, 16 жовтня, пише "Українська правда".

"Сьогодні зарано говорити про точну дату проведення саміту. Ми маємо почекати до кінця проведення виборів та коли їм буде дана оцінка", - сказав він.

"Також з боку ЄС були визначені різні елементи, які також мають бути дотримані для проведення саміту. Це належне проведення виборів в Україні та те, яким чином Україна вирішить те, що називається в ЄС політично вмотивованими справами щодо попередніх членів уряду, і також це продовження зусиль на реформування судової системи", - наголосив він.

"Я хочу наголосити на зв'язку між двома останніми елементами, бо йдеться не лише про персональні справи, а й про системний підхід до вирішення таких справ", - додав посол.

Томбінський також додав, що в європейських країнах також є політики, які приймали політичні рішення і несли політичні зобов'язання, які часто критикують і ставлять під сумнів їхні рішення.

"Однак у цих країнах для цього не використовується кримінальна юстиція", - наголосив він. При цьому він наголосив, що "якщо будуть позитивні сигнали від України, то у ЄС буде багато політичної волі, щоб провести саміт".

"Я сподіваюся, що рішення буде прийнято досить скоро", - додав він. Томбінський також наголосив, що не є прихильником запровадження можливих санкцій проти України.

"Я не полюбляю рухатись за негативним сценарієм", - сказав він, відповідаючи на запитання про можливість санкцій до України.

"Санкції – хитра штука, їх можна запровадити, але, якщо вони не допомагають Україні змінитися, а у нас є приклади, коли санкції були запроваджені, були чинними роками, але при цьому ми не спостерігали жодних реальних змін", - сказав Томбінський.

"Санкції легко запровадити, але важко скасувати", - додав дипломат. Він навів приклад Бєларусі.

"У ЄС звичайно вдаються до порівняння, яким шляхом хоче рухатись Україна – бєларуським чи у напрямку до ЄС. У цьому випадку необхідно виконати всі необхідні вимоги і дотримуватись тих стандартів, які існують", - зазначив він.

"Відповідь знаходиться у самій країні, а не у Брюсселі. Брюссель може тільки реагувати на ті рішення, які приймаються відповідною країною", - зазначив він.

Зазначимо, що експерти заявляли, що міжнародна ізоляція України невигідна міжнародним партнерам офіційного Києва, і сумніваються в тому, що стосовно України буде запроваджено санкції після парламентських виборів.

Посол ЄС каже, що про політв'язнів йому розповіла людина, наближена до уряду

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський розповів, що про існування політв'язнів в Україні йому казала людина, близька до українського уряду, відповідаючи на запитання про те, що раніше в своєму інтерв'ю він визнав існування політв'язнів і чи не міг би він їх назвати.

"Інтерв'ю було підготовлено українським відділом Польського радіо. Там я використав цитату людини, досить близької до українського уряду", - зазначив він.

При цьому він наголосив, що це дуже важливий момент, "за яким оцінюється Україна за її межами".

"Ви звертали увагу на сигнали, які подавали ЄС, США. Це питання, на які має відповісти Україна. Що відкритіше буде вирішено ці справи щодо колишніх лідерів, то краще буде для України", - сказав він.

Томбіньський також наголосив, що "існує розуміння наявності вибіркового використання правосуддя".

"Раз є вибіркове використання правосуддя, виникає питання про політичну мотивацію", - наголосив він.

Посол додав, що міжнародні інституції, на позицію яких він покладається, заявляють, що в Україні існує вибіркове правосуддя.

Як відомо, у своєму інтерв'ю Томбінський зазначав: політв’язні в Україні є, і це твердження можна навіть почути від осіб, які близько пов’язані з нинішнім табором влади. Цю проблему обговорюють і українські політики, і всі політики ззовні, партнери України".

Раніше голова моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель не виключав, що процеси проти опозиціонерів засновані на передвиборчих розрахунках влади. Він також упевнений, що українські засуджені потраплять під визначення "політичних в'язнів".

Посол ЄС не помітив в Україні цензури

Новий голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський вважає, що в Україні немає цензури, проте є проблеми з доступом громадян до висловлення своєї позиції за допомогою ЗМІ, пише Інтерфакс-Україна.

"З того, що я зараз тут побачив, можу сказати, що в Україні немає цензури й існує повна свобода самовираження", - сказав посол. Водночас, за його словами, існує питання щодо можливості громадян висловлювати свою думку через ЗМІ.

"Однак наскільки кожен громадянин має змогу вільно самовиражатися? Звичайно, ви можете говорити все що завгодно на YouTube. Але це не одне й те ж саме, що можливість доступу до державного телебачення чи деяких інших ЗМІ", - наголосив він. Томбінський наголосив, що телебачення має доступ до кожного громадянина.

"Телебачення може використовуватись як один з основних засобів, щоб навчати громадян, створювати громадян. А ми спостерігаємо за ситуацією, коли ЗМІ зосереджуються на тому, щоб створювати виборців і на тому, щоб впливати на виборів, щоб вони зробили позитивний вибір на користь власників ЗМІ", - додав Томбіньський.

Він також додав, що після виборів буде оцінено, "до якої міри доступ чи відсутність доступу до ЗМІ вплинули на результати виборів".

Він також зазначив, що в Україні спостерігається ситуація, коли напередодні парламентських виборів ЗМІ більше зосереджуються на тому, щоб вплинути на виборця, а не формувати і виховувати громадянина.

Як повідомлялося, Інститут масової інформації (ІМІ) констатував різке збільшення кількості порушень прав журналістів.

Зазначимо, наприкінці вересня представництво ЄС в Україні повідомило, що дата проведення наступного саміту Україна-ЄС пов'язана з очікуваннями результатів майбутніх парламентських виборів в Україні, і, найімовірніше, саміт відбудеться на початку 2013 року.

Як повідомлялося, Брюссель очікує від Києва прогресу в трьох сферах - правосудді, проведенні парламентських виборів і реформах, заявляє верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон.

Зазначимо, раніше посол, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявляв, що рівень довіри до українських політиків у Європейському Союзі дуже низький, тому вся увага Європи нині зосереджена на виборах до Верховної Ради України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: умови ЄС, Україна не Бєларусь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ