Чт, 2024-04-25, 07:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 9 » Україна не піде на переговори з "ЛНР" і "ДНР"
22:41
Україна не піде на переговори з "ЛНР" і "ДНР"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Адміністрації президента України вважають, що найближчі тижні будуть критично важливими для подальшого розвитку подій на сході країни, але не планують вести переговорів з терористами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник голови АП Валерій Чалий.

"Найближчі тижні будуть критично важливими для пошуку механізму подальших дій, але я хочу наголосити, що є розуміння міжнародних партнерів позиції України, налаштованості президента України на мирний сценарій, але при цьому є розуміння нашого права захищатись як суверенної країни. Усе це є", - сказав він.

Чалий підкреслив, що сьогодні Україна зробила все можливе, всі необхідні кроки для того, щоб урегулювати ситуацію мирним шляхом, але, на жаль, не почула адекватної відповіді з іншого боку. "Тому мова поки що не йде ні про які офіційні переговори з терористами. Це неприпустимо", - наголосив Чалий.

Заступник глави АП не виключив проведення консультацій на рівні контактної групи, яка вже збиралась у Донецьку за участю екс-президента Леоніда Кучми, посла РФ Михайла Зурабова та представника місії ОБСЄ.

Він зауважив, що тривають контакти і за участю президентів, у тому числі так званого нюрнберзького формату - президентів України, Франції, Німеччини та РФ.

"У нас є загальне розуміння того, де ми знаходимось і які кроки потрібно зробити. Що стосується кроків, то м`яч сьогодні не на полі України, тому що Україна зробила все, щоб перейти до мирного врегулювання", - сказав Чалий.

За останню добу терористи 6 разів обстрілювали позиції АТО, троє військових загинуло

За минулу добу терористи 6 разів обстрілювали позиції сил АТО, зокрема поблизу кордону, за цей час загинули троє військових.

Про це повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у середу, 9 липня, повідомляє "Українська правда".

"За минулу добу незаконні збройні формування здійснили 6 обстрілів блокпостів та позицій підрозділів Збройних сил України у районах Луганськ, Дякове, Весела Гора, Лисичне, Маринівка, Щастя", - сказав він.

Ситуація на українсько-російському кордоні залишається напруженою. Терористи продовжують нічні атаки та обстріли українських блокпостів, що прикривають державний кордон, сказав Лисенко.

"Уночі проти 9 липня бойовики з мінометів обстріляли блокпост ЗСУ неподалік пункту пропуску Успенка Донецької області. Приблизно о 1-й ночі прикордонний наряд із використанням засобу нічного бачення виявив приховане наближення до пункту пропуску великої групи бойовиків", - заявив він.

"Прикордонники відкрили вогонь із автоматичних гранатометів та інших видів стрілецької зброї на упередження – і відбили спробу захопити пункт пропуску", - повідомив Лисенко.

"Внаслідок ведення бойових дій протягом доби троє військовослужбовці загинули, четверо отримали поранення. Серед загиблих – начальник штабу 5-го батальйону територіальної оборони, якого вбила кулю снайпера", - поінформував він.

Лисенко також наголосив, що в районі АТО терористи видають себе за нацгвардійців і використовують установки "Град" для обстрілу населених пунктів, хоча Нацгвардія не має на озброєнні таких установок.

За словами Лисенка, бойовики за минулу добу викрали понад 10 жителів Донецької та Луганської областей, а також понад 20 автомобілів громадян і підприємств регіону.

"На території, де продовжують орудувати терористи, фіксуються факти масових порушень прав громадян та громадського порядку", - заявив він.

"За минулу добу викрадено понад 10 громадян - жителів Донецької та Луганської областей. Вчора в Донецьку бойовики викрали директора шахти та його заступника з виробництва та вивезли у невідомому напрямку", - зазначив Лисенко.

"У Луганській області бойовиками був затриманий і вивезений у невідомому напрямі заступник директора з безпеки хімічного казенного об’єднання імені Петровського", - сказав речник РНБО.

Крім того, за його словами, на територіях, захоплених бойовиками, тривають розбійні напади і пограбування. "За добу зафіксовано викрадення більш як 20 автомобілів громадян та підприємств регіону. Бойовики продовжують руйнувати інфраструктуру", - поінформував Лисенко.

Терористи на Донбасі платять найманцям 20 тисяч рублів на місяць - РНБО

Терористи на Донбасі вербують найманців за 20 тис. російських рублів на місяць.

Про це повідомив представник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві.

"З кожним днем бойовики втрачають підтримку населення Донбасу. Зокрема терористи публічно оголосили про те, що готові платити по 20 тис. російських рублів на місяць тим, хто готовий приєднатися до їхніх банд", - зазначив він.

"Це підтверджує, що проти українських силовиків будуть воювати найманці", - констатував Лисенко.

Раніше Лисенко заявляв, що з початку антитерористичної операції вдвічі зменшилася територія, яку контролюють терористи

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: Україна не піде на переговори з ЛНР
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ