Пт, 2024-04-26, 20:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 21 » Україна не здасть своєї труби Росії і дивиться в бік євроасоціації
21:12
Україна не здасть своєї труби Росії і дивиться в бік євроасоціації
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заперечує, що українська влада збирається передати газотранспортну систему Росії. Про це він сказав з трибуни парламенту у п'ятницю, 21 травня, відповідаючи на запитання опозиції про результати переговорів президентів України і Росії Віктора Януковича та Дмитра Медведєва 17 травня у Києві, передає УНІАН.
"У рамках контактів між відповідними урядовими структурами України та РФ ведеться обговорення питання про максимально ефективне використання ГТС, яку ніхто не збирається нікому передавати, в інтересах двох держав. Ніякої конкретної угоди на сьогоднішній день не існує", - сказав Грищенко.

Також міністр зазначив, що Україна не веде переговорів про об’єднання своєї газотранспортної системи з російською.

"Ні на міждержавному рівні, ні на міжвідомчому офіційному рівні переговори про об’єднання газотранспортної системи чи газових систем не ведуться", - сказав Грищенко.

При цьому він зауважив, що для України має важливе значення співробітництво з РФ у ядерній сфері. Зокрема, на його думку, створення спільного потужного ядерного центру дасть можливість Україні конкурувати на ринках третіх країн, зокрема у Туреччині, Китаї та Індії.

"Для того щоб створити збалансовану інтегровану систему, ведуться відповідні переговори. Але ніхто нічого нікому віддавати не збирається", - наголосив Грищенко, коментуючи заяви про те, що українська влада "здає" національні інтереси у ядерній галузі.

Як повідомлялося, 17 травня керівник "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що українська газотранспортна система може бути повністю модернізована за рахунок російського "Газпрому". На його переконання, це може статися після об'єднання "Нафтогазу" та "Газпрому".

"По-перше, пропозиція щодо об'єднання двох компаній повністю лежить в руслі загальносвітової тенденції злиття компаній у паливно-енергетичному секторі", - зазначив Міллер.

"А, по-друге, в разі об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу", спираючись на фінансові можливості "Газпрому", може бути повністю модернізована ГТС України", - сказав він.

При цьому Міллер зазначив, що Росія вважає за можливе поетапне проведення процесу об'єднання "Нафтогазу" та "Газпрому".

"Дуже важливо сказати, що ми згодні з баченням української сторони, що процес об'єднання має бути не просто взаємовигідним, а рівновигідним для України та Росії", - заявив керівник "Газпрому".

Як відомо, ідею об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" прем'єр-міністр РФ Володимир Путін озвучив у Сочі 30 квітня. У відповідь український прем'єр Микола Азаров пообіцяв вивчити російську ініціативу, хоча, за розрахунками експертів, частка України в об'єднаній компанії буде менша ніж 10%.

Президент України Віктор Янукович і прем'єр Азаров зазначили, що готові до об'єднання на паритетних засадах, але вивчать і інші пропозиції, строго дотримуючись при цьому національних інтересів країни.

Тим часом екс-президент Віктор Ющенко застерігає від можливого об'єднання. Він вважає, що в цьому контексті особливе значення має увага ЄС до України, оскільки "це не "внутрішнє питання двох урядів", як дехто поспішив прокоментувати".

Україна веде переговори про приєднання до європейської асоціації "Єврогаз"

Україна має намір приєднається до європейської асоціації "Єврогаз" і веде відповідні переговори з комісаром Європейського Союзу з енергетичних питань Гюнтером Оттінгером, заявляє міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Україна має намір приєднається до "Єврогазу". Це могутня структура, яка відповідає за безліч питань в цій галузі. У нас ведеться дуже дієвий активний діалог з комісаром з питань енергетики Євросоюзу", - сказав він, відповідаючи на запитання народних депутатів у п'ятницю в парламенті.

За словами міністра, в даний час Україна в переговорному процесі шукає формулу, яка дала б відповідь на питання, "де є баланс інтересів постачальника газу - Росії і, можливо, Середньої Азії, України як держави-транзитера і держав-членів Європейського Союзу як споживачів газу".

"Є декілька вимірів. Є вимір наших відносин з Євросоюзом як структурою, є наш вимір двосторонніх відносин з кожною з держав-споживачів того газу, який транспортується через нашу територію, і є вимір нашого діалогу з кожною з компаній, які забезпечують безпечне надходження газу до Європи", - підкреслив міністр.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1043 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ