Чт, 2024-04-18, 04:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 26 » Україна отримає летальну зброю - Обама підписав оборонний бюджет США
07:35
Україна отримає летальну зброю - Обама підписав оборонний бюджет США
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

25 листопада президент США Барак Обама підписав схвалений Конгресом доопрацьований бюджет США на 2016 рік на потреби національної оборони. Про це йдеться в повідомленні на сайті посольства України в США.

"Таким чином, санкціоновано виділення коштів для надання військової допомоги Україні в обсязі 300 млн. дол. США упродовж 2016 фінансового року. При цьому 50 млн. дол. США із зазначеної загальної суми може бути використано для надання нашій державі оборонних озброєнь", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це рішення "підкреслює єдність позиції Адміністрації та Конгресу США у питанні підтримки Української держави в протистоянні російській військовій агресії, що триває".

Президент України Петро Порошенко вже подякував Обамі за передбачену на 2016 рік військову допомогу Україні.

"Спасибі президентові Обамі за потужну військову допомогу Україні! Це приклад партнерської солідарності і підтримки", - написав глава української держави в Twitter.

Нагадаємо, новий оборонний бюджет США, який викладено на 1320 сторінках, було схвалено з поправками, втім, розділи про військову допомогу Україні залишилися незміненими. Зокрема, в параграфі №1250 визначаються повноваження для міністра оборони США і держсекретаря приймати рішення про допомогу Україні в межах 300 млн дол. у сфері безпеки, а також забезпечення українську сторону розвідданими в реальному часі. Документ, зокрема, передбачає "професійну підготовку, оснащення, матеріально-технічне забезпечення, поставки та послуги для військових, а також інших сил безпеки України".

У тексті окремо визначається пункт про надання летальної допомоги Україні, з-поміж іншого, "протитанкової зброї, мінометів, великокаліберної зброї та боєприпасів до неї", гранатометів з гранатами, а також легкої стрілецької зброї".

Документ, зокрема, передбачає "професійну підготовку, оснащення, матеріально-технічне забезпечення, поставки та послуги для військових, а також інших сил безпеки України".

У тексті окремо визначається пункт про надання летальної допомоги Україні, з-поміж іншого, "протитанкової зброї, мінометів, великокаліберної зброї та боєприпасів до неї", гранатометів з гранатами, а також легкої стрілецької зброї".

Довідка

18 грудня 2014 року Обама підписав "Акт на підтримку свободи України", в якому йдеться про надання Україні військової допомоги на загальну суму 350 млн доларів. Ця сума буде розділена таким чином: 100 млн доларів буде надано в 2015 році, а по 125 млн доларів - в 2016 і 2017 роках.

Повідомлялося, що ця допомога міститиме предмети особистого захисту і навчання у протидії наступальним видам озброєння, протитанкові озброєння, зброю і боєприпаси для особового складу, радари для виявлення артилерійських батарей, далекоміри, обладнання для оптичного наведення і управління, безпілотники для тактичного спостереження, захищене комунікаційне обладнання.

11 березня 2015 року США ухвалили рішення надати Україні безпілотники та броньовані військові автомобілі Humvee, системи зв'язку, радари для визначення мінометних і артилерійських позицій, прилади нічного бачення та інші засоби загальною вартістю 75 млн доларів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: оборонний бюджет США, Україна, Обама, летальна зброя
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ