Ср, 2024-04-24, 21:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Квітень » 26 » Україна попередила про можливий початок третьої світової
09:59
Україна попередила про можливий початок третьої світової
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що Україна залишається прибічником і виконуватиме Женевські домовленості від 17 квітня.

"Уряд України й надалі сповідуватиме ідею виконання Женевських домовленостей. Ми проведемо конституційну реформу, і ми звертаємося до Росії виконати те, що вона обіцяла, але не зробила жодного кроку", - сказав він, відкриваючи засідання Кабміну в п'ятницю, 25 квітня, передає "Інтерфакс-Україна".

Яценюк наголосив, що план Росії з військового та політичного захоплення України не вдасться.

"Спроби російської військової агресії на території України призведуть до військового конфлікту на європейському просторі. Світ іще не забув Другу світову війну. Росія хоче розпочати вже третю світову війну. Уся повнота відповідальності за агресію на території України, за підривання міжнародної безпеки та стабільності лежить на керівництві Російської Федерації", - сказав він.

"Підтримка Росією терористів в Україні є міжнародним злочином, і ми закликаємо все міжнародне співтовариство об'єднатися проти російської агресії", - додав прем'єр.

Яценюк вважає, що заява представника Росії про те, що РФ застосує право на самозахист, у тому числі, якщо і надалі будуть порушуватися права російських громадян на території України, є підтвердженням того, що в терористичних операціях, які проходять на території України, беруть участь російські громадяни.

"Тепер зрозуміло, що ці громадяни представляють спеціальні служби Російської Федерації. Заява Росії є нічим іншим, як підтвердженням наявності фактів присутності російських громадян, котрі підтримують терористів на території України", - сказав глава українського уряду.

"Є очевидним те, що метою Росії є: перше - зірвати президентські вибори в Україні, щоб Україна не мала легітимно обраного президента, друге - скинути проєвропейський і проукраїнський уряд, і третє - захопити Україну як мілітарно, так і політично", - зазначив прем'єр.

Він підкреслив, що жоден з цих планів не вдасться реалізувати. "Ми будемо відстоювати нашу країну всіма засобами і методами, які у нас є: і політичними, і дипломатичними, і військовими", - сказав Яценюк.

Україна гарантує безперешкодний доступ місії ОБСЄ

Представники місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) мають безперешкодний доступ на всю територію України, зокрема до місць проведення антитерористичної операції, заявляє Яценюк.

"Місія має доступ до всієї території України. І ми гарантуємо, що будь-хто з місії ОБСЄ може прибути у будь-яку точку, де сьогодні проводиться антитерористична операція, і особисто переконатися, що метою антитерористичної операції є лише одне - збереження людських життів і боротьба з бандами, які з автоматами розстрілюють людей, і вже дійшло до того, що почали прикриватися дітьми з дитячих садків", - сказав Яценюк на засіданні уряду в п'ятницю.

"Цих Росія підтримує? Це обличчя російської демократії?" - з обуренням зазначив глава українського уряду.

Довідка

17 квітня в Женеві відбулася зустріч з подолання кризи в Україні, в якій брали участь виконувач обов`язків очільника МЗС України Андрій Дещиця, високий представник ЄС у закордонних справах і політику безпеки Кетрін Ештон, держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Результатом зустрічі стало підписання документа про спільні зусилля керівництва Росії, США, Євросоюзу і України з врегулювання напруженої ситуації в Україні.

Сторони домовилися закликати усі протиборчі сторони в Україні звільнити захоплені будівлі, скласти зброю і сісти за стіл переговорів.

Також досягнуто домовленості, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має відігравати провідну роль у допомозі українській владі і місцевим співтовариствам у реалізації заходів з деескалації ситуації. США, ЄС, Росія підтримуватимуть цю місію, включно з наданням спостерігачів.

Крім того, буде гарантовано амністію протестувальникам і тим, хто залишить будівлі та інші громадські місця, і здасть зброю, за винятком тих, хто винний у серйозних злочинах.

22 квітня в. о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Росія і її терористичні підрозділи демонстративно ігнорують виконання Женевських домовленостей.

Після цього Турчинов висунув вимогу відновити дієві антитерористичні заходи на сході країни.

23 квітня перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема заявив про відновлення активної фази антитерористичної операції.

Того ж таки дня прес-служба МВС повідомила, що місто Святогірськ (Донецька обл.) звільнено від незаконних збройних угруповань у результаті антитерористичної операції.

24 квітня в ході проведення антитерористичної операції під Слов'янськом (Донецька обл.) було вбито 5 терористів.

Президент Росії Володимир Путін назвав "злочином проти народу" антитерористичну операцію в Слов'янську.

А міністр оборони Росії Сергія Шойгу одразу заявив про початок навчань у прикордонних з Україною.

Турчинов у телезверненні закликав Російську Федерацію припинити шантаж і відвести війська від кордону з Україною.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1056 | Додав: admin | Теги: Україна, Путін, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ