Чт, 2024-03-28, 13:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 9 » Україна посилює військовими і технікою кордон з Кримом
10:01
Україна посилює військовими і технікою кордон з Кримом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські військові продовжують посилювати прикордонний із Кримом регіон людьми і технікою. Про це повідомив спікер українського Генштабу Владислав Селезньов, передає "Крим.Реалії".

"Проводиться робота для оперативного та ефективного реагування на ситуацію, яка може виникнути в зв'язку з можливими агресивними діями російської сторони", - уточнив він.

"Контрзаходи проводяться, техніка переміщається. Йде процес постійний, безперервний і системний. Українські військові готові до будь-якого варіанту розвитку ситуації. Все що завгодно може бути, бо ворог у нас непередбачуваний, тому ми готові до всього", - запевнив Селезньов.

За інформацією видання, у Генічеському районі Херсонської області, що межує з анексованим Кримом, місцеві жителі повідомляють про пересування української важкої військової техніки. Йдеться про транспортування військової техніки по залізничних коліях.

На адмінмежі з Кримом – майже без змін, на Чонгарі і Чаплинці черги

Ситуація на адміністративній межі з анексованим Кримом суттєво не змінилася: окупанти блокують пункт пропуску "Каланчак", на "Чаплинці" пропускають лише на півострів, "Чонгар" працює в обидва боки. Про таку ситуацію станом на 8 ранку 9 серпня повідомляє речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян у Facebook.

"Станом на 8:00 на КПВВ "Чонгар" накопичилося близько 100 автомобілів, на КПВВ "Чаплинка" – близько 70-ти", – повідомляє він.

Крім того, відзначається висока активність Збройних сил Російської Федерації поблизу адмінмежі з анексованим Кримом.

"Щонайменше в 6 випадках прикордонники спостерігали польоти вертольотів Мі-8, 1 БПЛА, пересування військової техніки поблизу позицій ЗС РФ, а в нічний час зі сторони заводу "Титан" окупант намагався освітлювати українські позиції прожектором", – інформує Слободян.

Крім того, окупаційна російська влада перекидає на Старокримський полігон на сході Кримського півострова новітню військову техніку. Очевидець розмістив відповідне відео на каналі "Alim Aydamak" у YouTube.

На відео відображено рух російської військової техніки в напрямку Старокримського полігону. Серед техніки, що рухається, - кілька "Бастіонів", БТРи та вантажівки.

На іншому відео зафіксовано рух військової техніки РФ по об'їзній дорозі Сімферополь - Ялта.

Зазначимо, "Бастіон" - береговий ракетний комплекс з протикорабельної ракетою "Яхонт"/"Онікс". Призначений для ураження надводних кораблів різних класів і типів зі складу десантних з'єднань, конвоїв, корабельних і авіаносних ударних груп, а також одиночних кораблів і наземних радіоконтрастних цілей в умовах інтенсивного вогневої і радіоелектронної протидії.

"Влада" Криму просить туристів поки що не їхати на півострів

Так звана влада Криму просить туристів утриматися від поїздок на півострів в найближчі дні. Про це йдеться в повідомленні на сайті підконтрольній Кремлю адміністрації Керчі.

"Керченська поромна переправа працює з піковим навантаженням. У зв'язку з великим напливом туристів адміністрація міста попереджає про можливі черги на лінії Крим - Кавказ до 10 годин", - йдеться в заяві.

Зазначимо, 7 серпня окупаційна влада призупинила пропуск громадян та транспортних засобів на адмінмежі з Кримом.

8 серпня на КПВВ "Чонгар" пропускали в обидва боки, але вкрай повільно, навпаки КПВВ "Чаплинка" пропускали лише тих, хто прямував на тимчасово окупований півострів, і повністю заблокованим залишався КПВВ "Каланчак".

Обмеження руху на адмінкордоні з окупованим Кримом пов'язано з військовими навчаннями армії РФ. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгий Тука.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 765 | Додав: adminA | Теги: Україна, військові, кордон, техніка, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ