Чт, 2024-04-25, 08:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 31 » Україна просить РФ відреагувати на вбивство рибалок в Азовському морі
11:29
Україна просить РФ відреагувати на вбивство рибалок в Азовському морі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Міністр закордонних справ України Леонід Кожара висловив своєму російському колезі Сергію Лаврову стурбованість тривалою відсутністю належної реакції російської сторони на дії російських прикордонників в Азовському морі, який призвів до загибелі чотирьох громадян України.

"Нашу стурбованість викликає тривала відсутність належної реакції російської сторони на дії співробітників Прикордонної служби ФСБ Російської Федерації, зокрема, певні питання виникають з приводу адекватності застосованих ними заходів" , - йдеться в листі Кожари Лавров , опублікованому на сайті МЗС у п'ятницю, 30 серпня.

"Глибоку стурбованість також викликає неможливість повернення на Батьківщину потерпілого в інциденті громадянина України Олександра Федоровича, у зв'язку з висунутими йому звинуваченнями. Українська сторона готова забезпечити проведення необхідних слідчих дій з Федоровичем на території України у відповідності з діючими між нашими країнами міжнародними договорами" , - наголошується у листі глави українського зовнішньополітичного відомства своєму російському колезі .

На думку Кожари, встановленню істини і недопущення подібних трагедій у майбутньому сприяло б участь у цьому процесі українських компетентних органів. "Пропоную провести найближчим часом консультації з консульсько-правової проблематики на чолі з керівниками профільних департаментів наших міністерств" , - наголошується в листі.

Міністр зазначив, що враховуючи трагічні наслідки інциденту, українська сторона розраховує на проведення об'єктивного і всебічного розслідування всіх обставин того, що сталося . "Беручи до уваги широкий резонанс цієї справи в українському суспільстві , звертаюся до Вас з проханням сприяти у якнайшвидшому позитивному вирішенні даного питання в дусі стратегічного партнерства і на основі відповідних міжнародно-правових документів" , - йдеться в листі.

Кожара запевнив Лаврова в зацікавленості в подальшому активному співробітництві , націленому на врегулювання проблемних питань, пов'язаних із захистом прав та інтересів українських громадян.

Кожара сподівається на належну реакцію російської сторони, яка дозволить рибалці Федоровичу якомога швидше повернутися на батьківщину

Україна розраховує на конструктивну відповідь російської сторони, яка надасть можливість у максимально короткі терміни вирішити питання з поверненням на батьківщину рибалки Олександра Федоровича, який постраждав унаслідок інциденту в Азовському морі, заявляє міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

"Сьогодні я направив листа на ім'я мого колеги - міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, в якому висловив прохання особисто втрутитися в цю ситуацію з метою невідкладного повернення Федоровича на батьківщину. Очікую конструктивної реакції російської сторони , яка відповідатиме інтересам обох країн у сфері забезпечення прав і свобод громадян , і дозволить якомога швидше зняти перепони для повернення додому Федоровича", - цитує коментар Кожари прес -служба МЗС у п'ятницю.

Він наголосив, що завдяки скоординованим і оперативним діям українського зовнішньополітичного відомства життю Федоровича наразі нічого не загрожує. "Він перебуває на волі, при цьому головним завданням на сьогодні залишається питання зняття запобіжного заходу - підписки про невиїзд, і якнайшвидшого повернення на батьківщину нашого громадянина" , - зазначив глава МЗС.

За його словами , з моменту інциденту це питання стало одним і головних, його порушували під час українсько-російських контактів на всіх рівнях.

"Ми і надалі докладатимемо максимум зусиль, щоб ситуацію з громадянином України Федоровичем була оперативно врегульовано" , - запевнив Кожара. Він також закликав усі політичні сили України не спекулювати на цій темі, переводячи її з правової площини в політичну, оскільки це ускладнює переговорний процес із російською стороною.

МЗС України закликає політиків не спекулювати на темі інциденту в Азовському морі

МЗС України закликає політичні сили не спекулювати на темі інциденту в Азовському морі. Про це йдеться у коментарі Кожари.

"Ми закликаємо всі політичні сили України не спекулювати на цій темі, переводячи її з правової площини в політичну, оскільки це лише перешкоджає нашим зусиллям у цій справі, ускладнює переговорний процес з російською стороною", - наголосив Кожара.

Він запевнив, що МЗС і надалі докладатиме максимум зусиль, щоб ситуація з громадянином України Олександром Федоровичем була оперативно врегульована. Міністр зазначив, що ключовим завданням залишається питання зняття запобіжного заходу – підписки про невиїзд та якнайшвидшого повернення Федоровича в Україну.

17 липня в Азовському морі катер берегової охорони прикордонної служби Росії зумисно збив український човен. Риболовецьке судно перекинулося, в результаті чого загинули четверо громадян України, одного вдалося врятувати.

Щодо вцілілого Олександра Федоровича порушили справу за ч.3 ст. 256 Кримінального кодексу Російської Федерації ("Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів").

Якщо українця визнають винним, за російським законодавством йому загрожує штраф від 100 тисяч до 500 тисяч рублів (25 -125 тисяч грн.) або до 2-х років позбавлення волі.

2 серпня стало вiдомо, що слiдча частина УМВС України на Донецькiй залiзницi вiдпрацьовує iнформацiю про можливi пострiли, здiйсненi росiйськими прикордонниками в українських рибалок.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: вбивство рибалок, РФ, Україна, Азовському морі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ