Сб, 2024-04-27, 03:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 17 » Україна склала "Чорну книгу" злочинів Кремля. ВІДЕО
18:06
Україна склала "Чорну книгу" злочинів Кремля. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Радник прем'єр-міністра Данило Лубківський представив "Чорну книгу Кремля", в якій викладено перші орієнтовні дані про злочини Росії проти народу й економіки України.

На брифінгу 17 лютого він сказав, що у книзі зведено інформацію від центральних органів влади України станом на початок лютого 2015 року, повідомляє урядовий портал.

Лубківський констатував, що війна, розгорнута в лютому 2014 року Російською Федерацією проти України, призвела до приголомшливих людських, економічних та інфраструктурних втрат України.

"Повноту жертв і збитків досі неможливо з’ясувати… Крок за кроком українська центральна та місцева влада встановлюватиме масштаб втрат. Остаточні цифри будуть неминуче встановлені як міжнародний вирок режимові Путіна", - сказав він.

Станом на початок лютого, за час російської агресії загинуло понад 5 тис. людей, поранено майже 11 тис. Реальні цифри можуть бути набагато більшими, наголосив Лубківський.

Станом на 2 лютого 2015 року обліковано 978 тис. 482 особи, які перемістилися "з тимчасово окупованої території України та районів, уражених російськими збройними і терористичними силами".

З них по медичну допомогу звернулися понад 103 тис. осіб, госпіталізовано 25 тис. 13 осіб. Загальна сума коштів, перерахованих для страхових виплат та оплату медико-соціальних послуг тимчасовим переселенцям, становить 416,6 млн грн.

"Щоденно Україна витрачає орієнтовно 100 мільйонів гривень на проведення антитерористичної операції задля захисту від російської агресії", - зазначив Лубківський.

Він додав, що внаслідок російської агресії Україна зазнала значних макроекономічних втрат.

Війна Росії проти України знищила майже 20% вітчизняного економічного потенціалу - Лубківський

Розгорнута президентом Росії Володимиром Путіним війна проти України знищила майже 20% нинішнього економічного потенціалу України.

Про це повідомив на брифінгу в українському кризовому медіа-центрі радник прем’єр-міністра Данило Лубківський, представляючи Чорну книгу Кремля.

"Загалом війна, розгорнута Путіним проти України, на сьогодні знищила майже 20% нашого нинішнього економічного потенціалу, включно з орієнтовними доходами та валютними надходженнями", - зазначив Лубківський.

За його інформацією, обсяг реального ВВП України у третьому кварталі 2014 року скоротився на 5,3%. Скорочення обсягів промислової продукції за 2014 рік становило загалом по Україні понад 10%. В тому числі в Донецькій області падіння становило понад 30%, в Луганській - понад 40%.

Найбільших збитків від агресії Росії зазнало промислове виробництво. За 2014 рік виробництво у Донецькій області скоротилося в усіх без винятку основних видах промислової діяльності.

Сьогодні не працюють такі великі металургійні підприємства, як Алчевський металургійний комбінат (13% загального виробництва металургійної продукції), Донецький металопрокатний завод, Донецький електрометалургійний завод, Стахановський феросплавний завод.

Втрати металургійних підприємств у 2014 році оцінюються на рівні близько 40 млрд грн., зокрема 25 млрд грн. становлять втрачені прибутки від недовипущеної продукції та 15 млрд грн. вартість зруйнованих основних фондів.

Видобуток вугілля в Україні скоротився на 35%. Із 150 вугільних шахт 115 перебувають на тимчасово окупованих територіях.

За попередніми підрахунками, втрати вітчизняних машинобудівних підприємств у 2014 році оцінюються на рівні 10 млрд грн.

Крім того, у Криму Росія загарбала Кримський содовий завод, який охоплює близько 80% українського ринку кальцинованої соди.

За попередніми розрахунками, внаслідок російської агресії Україна щорічно недоотримуватиме понад 3% валової продукції сільського господарства. Втрати аграрного сектора України від анексії АРК Крим становлять близько 16 млрд грн., від агресії Росії на території Донецької області орієнтовно 520 млн. грн., Луганської обл. 1 млрд грн.

За 10 місяців 2014 року залізницями недоотримано доходів у сумі 4 млрд грн.

Внаслідок окупації Криму та закриття повітряного простору над Донецькою та Луганською областями від березня по грудень 2014 року було недоотримано доходів з надання послуг з аеронавігаційного обслуговування на загальну суму 2 млрд грн.

В Україні пошкоджено терористами, російськими збройними силами, бойовиками 1 тис. 514 об’єктів залізничної інфраструктури, зазнали руйнувань 1 тис. 561 кілометр автомобільних доріг, 33 мости, шляхопроводи.

Станом на початок лютого цього року в Донецькій області зруйновано та пошкоджено понад 9 тис. житлових будинків, що фактично становить 12% житлового фонду. Загальна сума руйнувань перевищує 1 млрд грн.

Російськими терористами зруйновано або пошкоджено 1 тис. 80 енергетичних об’єктів, пошкоджено 2 тис. 772 газопроводи.

Станом на кінець грудня 2014 року 9 тис. 360 абонентів та 6 підприємств на Луганщині лишаються без газопостачання.

Через агресію Росії у 2014 році суттєво зменшилися надходження до зведеного бюджету України у сумі 23 млрд грн., з яких майже 10 млрд грн. припадає на АРК й 13 млрд. - на Донецьку та Луганську області.

Сума заявлених збитків у зв’язку із загарбанням майна майже 4 тис. українських підприємств на захопленому російськими злочинцями Кримському півострові становить, за попередніми оцінками Міністерства юстиції, 1 трильйон 180 млрд грн.

"Наведені дані не включають останніх великих трагедій, це означає, що остаточні цифри будуть набагато більшими",- сказав Лубківський.

Раніше міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко заявляв, що буде підписано кредитну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком на 200 млн євро (близько 3,76 млрд гривень), які будуть спрямовані на відновлення систем життєзабезпечення та інфраструктури Донбасу.

У вересні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв що для відновлення інфраструктури Донбасу буде потрібно 8 млрд доларів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: Україна, Чорну книгу злочинів Кремля. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ