Пт, 2024-03-29, 14:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 28 » Україна сплигує з російської труби і підсідає на каспійську
16:14
Україна сплигує з російської труби і підсідає на каспійську
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Азербайджан планує збільшувати обсяги постачань нафти до України. "Ми вже збільшили постачання нафти до України цього року. Ще рік не закінчився, а більше мільйона тонн азербайджанської нафти було поставлено на ринки України. І ми розраховуємо в майбутньому нарощувати обсяги постачань", - сказав президент країни Ільхам Алієв на спільній з президентом України Віктором Януковичем прес-конференції в четвер, 28 жовтня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Алієв пояснив такі наміри планами його країни збільшити рівень видобування нафти.

Він також підкреслив, що в перспективі через територію Азербайджану на українські ринки може постачатися нафта сусідів цієї країни, розташованих на східному узбережжі Каспійського моря.

"І цей проект також сприятиме повнішій інтеграції країн регіонів Чорноморського і Каспійського. І тим самим ми створимо ще один дуже надійний енергетичний коридор, який зв'язуватиме Каспійське море, дуже багате на енергоресурси, з ринками України, ринками Європи", - сказав він, додавши, що це буде широкомасштабна енергетична співпраця, що "приносить всім користь".

У свою чергу, Янукович запевнив, що все подальші кроки України будуть спрямовані на заповнення нафтопроводу "Одеса - Броди" і пуск його в аверсному режимі.

"Всі подальші наші кроки будуть спрямовані на те, щоб наповнити нафтопровід "Одеса - Броди" і запустити його в аверсному режимі", - сказав він.

Слід зазначити, що постачання каспійської нафти важливі для України в контексті диверсифікації постачань енергоносіїв, що зменшить енергозалежність країни від Росії.

Як повідомлялося, в січні поточного року екс-представник президента з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський повідомив, що ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький ГПЗ, Полтавська обл.) планує імпортувати 3 млн тонн каспійської нафти в 2010 році.

Згідно з його даними, в 2009 році на Кременчуцький НПЗ надійшло близько 560 тис тонн легкої каспійської нафти в рамках контракту з Державною нафтокомпанією Азербайджану (ДНКАР).

Соколовський нагадав, що у разі початку роботи нафтопроводу "Одеса - Броди" в аверсному режимі щорічні постачання каспійської нафти на українські НПЗ можуть зрости ще на 4 млн тонн.

"Укртатнафта" і ДНКАР в 2009 році підписали довгостроковий договір про постачання на Кременчуцький НПЗ нафти в обсязі 240 тис тонн на місяць. При цьому голова правління "Укртатнафти" Павло Овчаренко заявляв про намір збільшити щомісячні постачання каспійської нафти на завод до 400 тис тонн.

Нафта постачається танкерами в Одеський морський торговий порт, а її транспортування здійснюється по системі Придніпровських магістральних нафтопроводів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 882 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ