Пт, 2024-03-29, 06:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 28 » Україна та Росія починають переговори про ціну на газ: Медведєв погодився
13:20
Україна та Росія починають переговори про ціну на газ: Медведєв погодився
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

У четвер, 28 квітня, розпочинає роботу українсько-російська переговорна група, мета якої - оптимізація чинних домовленостей у газовій сфері. З українського боку переговорну групу очолить міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, з російської - голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на свої джерела.

Домовленостей про створення групи було досягнуто під час переговорів президента України Віктора Януковича і президента Росії Дмитра Медведєва в Києві 26 квітня. У ході переговорів з Януковичем Медведєв, за інформацією джерел видання, сприйняв інформацію про несправедливість нинішніх умов ціноутворення на газ.

Згідно з поданими на переговорах розрахунками Кабінету міністрів, в IV кварталі 2011 року ціна за тисячу кубометрів газу для кінцевого споживача може досягти 510 доларів з урахуванням, з одного боку, 100-доларової знижки, а з іншого - ПДВ і транспортування.

За даними джерел, позиція української сторони в ході роботи переговорної групи буде полягати в наступному: "Справедлива ціна на газ для України - це німецька ціна мінус транзит і мінус 100-доларова знижка за перебування на території країни Чорноморського флоту РФ". Мова також може йти про зниження коефіцієнта за обсяг споживаного газу, про сезонні знижки, а також про зміну тарифу за зберігання.

Цілком можливо, що іншим варіантом вирішення питання може розглядатися заміна базового значення формули цінового розрахунку.

З січня 2009 року базова ціна у формулі визначена в розмірі 450 доларів. Українська сторона вважає, що об'єктивна базова ціна у формулі мала становити 179 доларів за тисячу кубометрів. Як відомо, до підписання газових угод у січні 2009 року Україна імпортувала газ з Росії за ціною 179 доларів за тисячу кубометрів.

Газові угоди, укладені в січні 2009 року, зафіксували максимальну ціну на російський газ для України в розмірі 450 доларів за тисячу кубометрів.

Як повідомлялося, українська сторона не раз заявляла про необхідність перегляду формули ціноутворення на російський газ. Зокрема, за словами прем'єра Миколи Азарова, справедлива ціна на газ для України становить 200 доларів за тисячу кубометрів. Водночас прем'єр-міністр РФ Володимир Путін неодноразово заявляв, що чинна ціна не підлягає перегляду.

Напередодні російські ЗМІ припускали, що офіційний Київ від політики невтручання може перейти до обговорення можливості підтримки одного з кандидатів на російських виборах президента у 2012 році - на це, на думку видань, вказують деякі сигнали з боку української влади.

На думку експертів, це може коштувати керівництву України хороших відносин з Москвою у разі, якщо ставка буде зроблена не на того претендента, який переможе.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 911 | Додав: admin | Теги: Газпром
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ