Пт, 2024-03-29, 03:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 18 » Україна в боротьбі з РФ чекає допомоги від міжнародних організацій
10:15
Україна в боротьбі з РФ чекає допомоги від міжнародних організацій
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Під час міжнародної конференції представники Росії та України обмінялися вельми недружніми заявами. Українські політики звинуватили РФ у тиску і закликали міжнародні організації сприяти євроінтеграції країни задля підтримання її національної безпеки. Як передає видання "КоммерсантЪ-Украина", свою підтримку в цьому питанні Києву вже пообіцяли в НАТО. Тим часом російські дипломати відкидають всі звинувачення, стверджуючи, що "справжня загроза виходить не від Росії".

Обговорення співпраці України з міжнародними організаціями відбулося вчора на конференції "Роль міжнародних організацій у національної безпеки України", що відбулася 17 вересня. У заході взяли участь експерти, дипломати, представники української влади та міжнародних організацій.

Закид на адресу Росії зробив також народний депутат Петро Порошенко (позафракційний). Він нагадав, що в серпні РФ заборонила постачання продукції його кондитерської корпорації Roshen, причому в бездіяльності пан Порошенко звинуватив не міжнародні організації, а українську владу. За його словами, Україна неефективно використовує механізми МВФ, ЄБРР, СОТ і зони вільної торгівлі в рамках СНД, щоб гарантувати власну економічну безпеку. "Чи використовуємо ми повною мірою можливості, які дає нам СОТ і зона вільної торгівлі СНД? Ні. Але ж там є арбітражні інстанції, де ми могли б захистити наші інтереси. Ситуація з Roshen продемонструвала, що Україні треба забезпечити ефективне застосування норм цих організацій", - сказав народний депутат.

Дискусія, що розгорнулася, не залишила байдужим представника посольства Росії в Україні, радника-посланника Андрія Воробйова. Незважаючи на те, що в порядку денному його виступ не значився, він сам зголосився відповісти на критику українських політиків.

"Нещодавно було оголошено, що Вірменія терміново вступає до Митного союзу. Для неї це питання безпеки. Не від Росії виходить справжня загроза безпеці України, аж ніяк не від Росії", - гаряче заперечив він попереднім промовцям, але відповіддю йому стали лише мляві оплески.

Нагадаємо, Федеральна митна служба Росії з 14 серпня фактично заблокувала ввезення товарів з України. Всю українську продукцію включили до списку ризикованих товарів. В уряді РФ повідомили, що рішення приймалося органами Митного союзу. У зв'язку зі сформованою ситуацією президент України Віктор Янукович висловив свою стурбованість під час телефонної розмови з російським президентом Путіним.

Українські ЗМІ повідомили з посиланням на свої джерела, що торговельна війна, оголошена Росією, викликана бажанням Кремля зірвати асоціацію Києва з ЄС.

19 серпня Міністерство доходів і зборів України і Федеральна митна служба Росії в ході переговорів домовилися про те, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до українських товарів не застосовуються, товари українських підприємств перетинають російську митницю в штатному режимі.

Експерти кажуть, що торговельна війна з Росією до осені може перерости в газову, у зв'язку з 7- мільярдним боргом Україна перед Росією за недобір газу в 2012 році.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: міжнародних організацій, Україна, боротьбі з РФ, допомоги
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ