Пт, 2024-03-29, 16:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 28 » Україна вдесятеро бідніша за Японію. Рейтинг ВВП
12:09
Україна вдесятеро бідніша за Японію. Рейтинг ВВП
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Німецькі страховики з компанії Allianz Global побачили, хто у світі найбагатший. Вони порівняли, в яких країнах на душу населення припадає найбільше внутрішнього валового продукту, - загальний показник розділили на кількість громадян.

Всього досліджували 52 країни. Всього досліджували 52 країни. Несподіванки не вийшло. Найбільше поталанило тим, хто народився у Швейцарії. Кожному швейцарцю дістається шматок пирога, ВВП себто, на 207 тисяч євро. Вони значно відірвалися від Японії, яка посідає друге місце рейтингу.

Кожен японець володіє в середньому 93 тисячами євро. На п'яти їм наступають американці. На душу окремо взятого янкі припадає 90,4 тисячі євро. А далі в списку найбагатших знову Європа - бельгійці і голландці.

Десь у хвості списку маячать росіяни, литовці, турки, колумбійці - в усіх приблизно 1,5 тисячі євро ВВП на душу населення. Ще ближчі до тих, які замикають рейтинг, українці. Нам "відстібають" по 928 євро. Ще трохи, і укладачі рейтингу зарахують нас до найбідніших країн. Зараз це Індія, Казахстан і Індонезія. Там на кожного жителя припадає 500-600 євро ВВП.

Німецькі аналітики не перший рік проводять подібні дослідження. Вони кажуть, що в Азії, Латинській Америці і Східній Європі рівень добробуту зростає швидше, ніж у розвинених країнах. Не виключено, що незабаром лідерам рейтингу доведеться потіснитися.

Науковці сходяться на думці, що міряти добробут людей за часткою ВВП правильно і надійно. Соціологи упевнені, що такий метод точно відбиває рівень життя.

"Рівень багатства в кожній окремо взятій країні порахувати досить складно", - каже соціолог Володимир Паніотто. "Але, як правило, міряють саме за доходами від ВВП. Хіба що ці дослідження не враховують, як розподіляються кошти. Одним регіонам може діставатися менше, іншим більше. Але загальна тенденція слушна", - сказав експерт.

Цікаво, що іноді такі дослідження доповнюють, вимірюючи рівень щастя жителів різних країн. Буває так, що рівень багатства нижчий, а щастя — вище.

Крім того, Україна знову посіла останні місця у світових рейтингах, що їх традиційно складають наприкінці року. Зокрема, у рейтингах ефективності енергетичних систем країни, рівні корумпованості країни, пізнаваності бренду, процвітання країни, індексі розвитку людського потенціалу та інших.

На думку компанії FutureBrand, яка щороку визначає рейтинг пізнаваності бренду, бренд "Україна" посідає 98-ме місце зі 118 країн. Першу позицію обіймає Швейцарія, останню – Азербайджан. Є певний прогрес, адже позаторік Україна була на 105-му місці, а в 2010 році - на 99-му.

До речі, в звіті компанії Allianz Global за вересень 2012 року, Україна теж опинилася в десятці країн з найбіднішими громадянами.

За межею прожиткового мінімуму (тотальної бідності) в Україні проживає 15,2% населення, повідомили в українському відділенні ООН у липні 2012 року. При цьому, за даними організації, в період з 2010 по 2011 рік рівень абсолютної бідності скоротився на 3,3%.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1885 | Додав: adminA | Теги: Україна, Японію. Рейтинг ВВП
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ