Вт, 2024-04-23, 18:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 26 » Україна видала підозрюваного у "теракті проти Путіна" РФ
12:43
Україна видала підозрюваного у "теракті проти Путіна" РФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Влада України екстрадувала в Росію Іллю Пьянзіна - одного з підозрюваних у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна, повідомляє в суботу, 25 серпня, Інтерфакс-Україна з посиланням на "Перший канал".

За повідомленням телеканалу, Пьянзіна вже доставлено до Москви.

У минулий четвер, 23 серпня, стало відомо, що Апеляційний суд Одеської області вирішив визнати законною постанову Генеральної прокуратури України про екстрадицію до РФ другого підозрюваного у справі про підготовку замаху на Путіна Пьянзіна, громадянина Казахстану.

У агентства Інтерфакс-Україна в даний час немає офіційної інформації від Генеральної прокуратури України по даній події.

Як сказали агентству в суді, таке рішення суд ухвалив 20 серпня.

"Суд ухвалив рішення відмовити адвокату Пьянзіна в задоволенні його скарги на рішення Генпрокуратури про видачу Пьянзіна РФ для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння особливо тяжких злочинів на території даної країни. Таким чином, апеляційний суд підтвердив рішення Малиновського суду Одеси, який визнав законним рішення Генпрокуратури України екстрадувати Пьянзіна в РФ", - сказали в суді.

4 лютого в Одесі в ході спеціальної операції були затримані ймовірні злочинці, які перебували в міжнародному розшуку. Ці особи підозрюються у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня 2012 року.

Генпрокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за ст 263 КК України ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами"), для розслідування до слідчого відділу УСБУ Одеської області. Пьянзін, який отримав при інциденті травми, був затриманий і почав активно співпрацювати зі слідством, повідомивши, що лідером їх групи був Адам Осман, якого невдовзі затримали.

У лютому в СБУ підтвердили інформацію про те, що російські і українські спецслужби запобігли планам затриманих в Одесі Осмаева і Пьянзіна вчинити замах на прем'єр-міністра Росії Путіна після президентських виборів в РФ.

У березні за показаннями підозрюваних у відношенні затриманих було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст 258-3 КК України ("створення терористичної організації"), ст 14, ст 258 КК України ("підготовка теракту").

Генпрокуратура України після затримання підозрюваних отримала запит від Генпрокуратури РФ про видачу підозрюваних. Апеляційний суд Одеської області 14 серпня підтримав пропозицію прокуратури про екстрадицію в Росію Осмаева, однак після рекомендацій ЄСПЛ процедуру було припинено.

22 серпня генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що Київ не буде екстрадувати головного підозрюваного у справі про підготовку теракту проти Путіна Адама Осмаева до ухвалення рішення Європейським судом з прав людини щодо законності його видачі.

"Почекаємо цього рішення, і потім Генпрокуратура буде ухвалювати свої рішення" - сказав генпрокурор на прес-конференції в Одесі.

При цьому він уточнив, що Генеральна прокуратура РФ, а також Генпрокуратура України готують документи по справі Осмаева для передачі їх до ЄСПЛ.

Прес-секретар генпрокурора Маргарита Велькова уточнила Інтерфаксу, що розгляд справи по Осмаеву в ЄСПЛ може зайняти від декількох тижнів до декількох місяців. Вона додала, що до цього часу Осман не перебував під екстрадиційним арештом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: екстрадували, іллю пьянзіна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ