Сб, 2024-04-27, 00:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 18 » Україна видобуватиме у Венесуелі нафту і гнатиме її до Бєларусі
17:18
Україна видобуватиме у Венесуелі нафту і гнатиме її до Бєларусі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

 Україна почне видобування нафти і газу на території Венесуели. Такої домовленості було досягнуто в ході візиту до України президента Венесуели Уго Чавеса. "Ми з президентом Уго Чавесом домовилися, що Україна почне видобування нафти і газу на території Венесуели", - заявив сьогодні, 18 жовтня, Янукович на спільній з президентом Венесуели прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Януковича, це питання буде одним з пріоритетних в двосторонніх відносинах.

Також президент України додав, що досягнуті в Києві домовленості щодо транспортування до Бєларусі венесуельської нафти через територію України не суперечать інтересам Російської Федерації.

"Я жодного разу не чув, щоб Росія заважала ці питання вирішувати (з транспортування венесуельської нафти до Бєларусі через територію України). Вважаємо, що рішення такого питання для Бєларусі не суперечить інтересам Росії", - сказав Янукович.

Відповідаючи на запитання, в яких обсягах Україна готова транспортувати венесуельську нафту, глава держави зазначив, що вона готова транспортувати нафти стільки, "скільки надходитиме в чорноморські порти України".

Він також зазначив, що сьогодні таке транспортування відбувається в цистернах, але найближчим часом транспортуватиметься нафтопроводом.

У свою чергу, президент Венесуели зазначив, що якби угода з Бєларуссю і можливі угоди з Україною були б загрозою для когось, то такі ініціативи не приймалися б.

"Позавчора увечері я вечеряв з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним, з яким мене пов'язують вже довгі роки дружби. Не такі, як з Віктором Януковичем, ми вже 10 років дружимо з ним (з Путіном). Ми вечеряли, розмовляли, в Москві було дуже холодно, була північ, і я йому сказав: "Володимире, я поїду, Лукашенко (президент Бєларусі Олександр Лукашенко) вже чекає". Він, до речі, зі мною послав подарунок Лукашенку і просив передати теплий привіт", - додав Чавес.

Президент Венесуели повідомив, що спілкувався з Путіном 4 години і не відчув жодної заклопотаності з питання транспортування венесуельської нафти. Він також додав, що під час візиту до Москви зустрічався і з президентом РФ Дмитром Медведєвим і розмовляв з ним 7 годин.

Як відомо, Україна має намір здійснити пробне прокачування 80 тис тонн венесуельської нафти на Мозирський нафтопереробний завод (НПЗ, Бєларусь) шляхом використання в аверсному режимі нафтопроводу "Одеса-Броди" і нафтопроводу "Дружба" наприкінці листопада 2010 року, повідомив 12 жовтня міністр палива і енергетики України Юрій Бойко.

Як відомо, нафтопровід "Одеса-Броди" працює в реверсному режимі в напрямку до Одеси. В даний час венесуельська нафта постачається до України танкерами по морю, а до Бєларусі прямує залізничним транспортом.

Перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв і перший заступник прем'єра Бєларусі Володимир Семашко 12 липня підписали угоду між Кабінетом міністрів України і урядом Бєларусі про заходи з розвитку співпраці щодо транспортування нафти по території України до Бєларусі.

За даними Мінпаливенерго, Україна має технічні можливості для прийому нафти в чорноморських портах країни, її перевантаження і подальшого транспортування до Бєларусі з використанням залізничного і трубопровідного транспорту відповідно до запропонованих білоруською стороною обсягів - до 4 млн тонн нафти в період з 1 травня 2010 по квітень 2011 року з подальшим збільшенням до 10 млн тонн нафти на рік.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 916 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ