Сб, 2024-04-27, 02:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Серпень » 24 » Україна відзначає 23-ю річницю Незалежності. ВІДЕО
16:13
Україна відзначає 23-ю річницю Незалежності. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На зовнішньому рейді міста-героя Одеса розпочався військово-морський парад на відзначення 23-ї річниці Незалежності України.

Як передає УНІАН, парад демонструє можливості бойових кораблів і катерів Військово-морських сил Збройних сил України та Одеського загону морської охорони Державної прикордонної служби України під час проведення заходів бойової підготовки.

Перед початком параду до його учасників з вітальним словом звернувся президент України – верховний головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко.

До заходів залучено 22 корабля, катера і судна ВМС та Одеського загону морської охорони, зокрема фрегат "Гетьман Сагайдачний", середній десантний корабель "Кіровоград", ракетний катер "Прилуки", рейдовий тральщик "Генічеськ", артилерійський катер "Скадовськ", санітарний катер "Сокаль", кораблі морської охорони "Григорій Куропятников", "Павло Державін", катер морської охорони "Одеса" та інші.

Також у параді на честь Дня Незалежності України візьмуть участь судна Одеського морського торговельного порту, представники аероклубу "Одеса" та Одеського яхт-клубу.

Показ відкрився проходженнями бойових кораблів та катерів з державним прапором, прапором ВМС України і прапором морської охорони Державної прикордонної служби.

На глядачів очікує епізод "Привітання рятувальної парашутно-десантної групи", під час якого військовослужбовці рятувальної парашутно-десантної групи морської авіаційної бригади ВМС України здійснять десантування з Державним прапором України, прапорами ВМС, морської охорони та прапором міста-героя Одеса.

Плануються також епізоди "Бій корабля із судном-порушником", "Проведення антипіратської операції" (висадка з корабля доглядової команди), "Проводка корабля за тралами", "Пошук та підйом з води на санітарний катер особового складу, який отримав поранення на аварійному об’єкті та опинився за бортом". Крім того, відбудеться показ фонтанів на воді.

Ще одним епізодом параду стане проходження яхт Одеського яхт-клубу і судна розмагнічування "Балта" українських ВМС, яке відсалютує на честь 23-ї річниці Незалежності виконанням денного салюту у національних кольорах України.

Порошенко: Україна була, є і буде морською державою

Перед початком військово-морського параду на честь Дня Незалежності України Порошенко сказав: "Запорукою відродження і слави Військово-морських сил України стане не тільки їх технічне переоснащення. Головним є справжній український патріотичний бойовий дух".

Президент висловив подяку морякам, "які, незважаючи на переважаючі сили противника, витримали його шалений тиск, і не скорилися під час агресії в Криму".

За словами глави держави, Україна ніколи не забуде дій екіпажу морського тральщика "Черкаси", який до останнього маневрував і оборонявся в озері Донузлав. Він також відзначив рішучі і героїчні дії військових авіаторів під час початку окупації Росією Криму в березні.

Звертаючись до одеситів, президент зазначив: "Ваше місто з повним правом можна назвати морською столицею України. У вас базується не тільки торговий, але і військовий флот нашої держави".

Це, як вважає Порошенко, "гарантує нам економічний розвиток і мирне життя".

Нагадаємо, станом на 9 червня на території окупованого Російською Федерацією українського півострова Крим, зокрема біля причалів в місті Севастополі та селищі Новоозерне, залишалися ще 17 кораблів, катерів і суден Військово-морських сил Збройних сил України.

Одесити і пам'ятник Дюку де Рішельє одяглися у вишиванки

Під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України на пам`ятник Дюку де Рішельє, розташованому на Приморському бульварі - на вершині Потьомкінських сходів, одягли величезну вишиванку.

На бульварі біля Дюка зібралися тисячі людей, які прийшли взяти участь у Вишиванковому фестивалі. Багато одягнені у вишиванки, на головах у жінок - вінки, люди принесли величезну кількість українських прапорів, у дітей - жовті і блакитні надувні кулі.

Біля Дюка встановили сцену, де виконують українські пісні. Присутні скандують: "Слава Україні!", "Україна єдина!". Люди сміються, вітають один одного зі святом.

Довідка. Арман Еммануель Софія-Септимані де Віньєро дю Плессі, граф де Шинон, 5-й герцог Рішельє народився і помер у Парижі, але одесити увічнили його в 1828 році, бо цей французький аристократ багато зробив для становлення міста, коли (в 1804-1815 рр.) був генерал-губернатором Новоросії та Бессарабії.


 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: Україна відзначає 23-ю річницю Неза
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ