Пт, 2024-04-26, 10:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 6 » Україна відзначає 25-ту річницю створення Збройних сил. ВІДЕО
13:03
Україна відзначає 25-ту річницю створення Збройних сил. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент, прем’єр-міністр, голова Верховної Ради та секретар Ради національної безпеки й оборони привітали українських воїнів із 25 річницею створення Збройних сил України.

Петро Порошенко записав своє відеопривітання "на передньому рубежі" оборони.

Президент сказав, що військовослужбовці зараз виконують найважливішу місію в державі – боронять її.

"Пишаюся бути серед них, пишаюся, що в нас є такі Збройні сили", – заявив Порошенко і подякував усім, хто доклався до створення сучасної української армії.

Андрій Парубій нагадав, що 1991 року у стінах Верховної Ради 6 грудня ухвалили закони "Про Збройні сили України" та "Про оборону України", а 13 грудня – "Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України".

Він вважає, що ЗСУ – спадкоємці подвигу Українських січових стрільців, армій УНР та ЗУНР, воїнів Холодного Яру та тисяч інших військово-повстанських організацій Наддніпрянщини, це спадкоємці боротьби Карпатської Січі і УПА.

"Схиляю голову у пам'ять про всі покоління воїнів-борців за незалежність України, особливо перед пам'яттю героїв визвольної війни на Донбасі. У цей день особлива вдячність усім українським військовим, які жертовно захищають Незалежність України та спокій всього вільного світу", – заявив спікер парламенту.

Парубій зичить усім бійцям повернутися додому живими та здоровими, а всім українцям – "перемоги над російським агресором та мирного неба над головою".

У свою чергу, Володимир Гройсман відзначив, що попередня влада робила все, щоб ЗСУ "були знесилені та деморалізовані", але українці "перегорнули цю ганебну сторінку" і всупереч складним зовнішнім викликам Збройні сили України відроджуються.

"Українські солдати за рівнем підготовки та бойовим досвідом здатні конкурувати з елітними підрозділами багатьох розвинутих країн, і це не просто слова похвали, а високі оцінки, які часто лунають з уст міжнародних експертів", – заявив Гройсман.

За його словами, ЗСУ демонструють гідний приклад служіння для всіх українців.

Прем’єр наголосив, що обов’язок держави – гідно вшановувати українських солдатів, які віддали життя за "гідне майбутнє молодших поколінь", за Батьківщину "у протистоянні російсько-терористичним загарбникам, що вторглися на східні терени нашої країни".

А секретар РНБО Олександр Турчинов у привітанні сказав, що завдяки мужності й професіоналізму військовослужбовців українська армія "стала однією з найбільш боєздатних у Європі", а професія захисника Батьківщини "стає однією з найпрестижніших".

Він назвав воїнів ЗСУ нащадками запорізьких козаків, а їхнє свято – святом усього українського народу.

"Україна завжди буде пам'ятати своїх воїнів-героїв, які загинули в битвах за свободу та незалежність нашої країни", – запевнив Турчинов.

Довідка

У вівторок, 6 грудня, в Україні відзначають День Збройних сил. Ця дата встановлена згідно з Постановою Верховної Ради № 3528-ХІІ від 19 жовтня 1993 року.

Як відомо, 6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про Збройні сили України", "Про оборону України", а 13 грудня - Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська.

Україна успадкувала від СРСР одне з найпотужніших угруповань військ у Європі, оснащене ядерною зброєю та відносно сучасними зразками озброєння та військової техніки. Однак ні для кого не секрет, що за понад 20 років незалежності українська армія була майже знищена. Упродовж десятиліть відбувалися масові скорочення кадрових військовослужбовців, дехто з військових сам залишав службу, не бачачи в армії жодної перспективи. Крім внутрішніх чинників додалися й зовнішні: увесь цей час Україні доводилося долати шалений тиск Москви, яка всіляко противилися створенню в нашій країні дієздатних Збройних сил.

Після Революції Гідності та початку воєнних дій на сході нашої країни розпочалася нова сторінка в історії українських Збройних сил. Попри тотальну руїну в армії, корупцію, зради, втрати і підступність ворога, українським військовим вдалося відстояти незалежність Батьківщини, захистити власний народ від агресора, а також цілком відновити обороноздатність ЗС України.

За три роки війни найвищої державної відзнаки - звання Героя України - були удостоєні 36 українських солдатів і офіцерів, 21 із них - посмертно. У цьому списку і легендарний генерал-майор Сергій Кульчицький, котрий загинув наприкінці травня 2014 року неподалік Слов'янська у 50 років, і 18-річні солдати-добровольці "Азова" і "Правого сектора" Андрій Снітко і Сергій Табала, 33-річний командир роти механізованого батальйону 93-ї Дніпропетровської окремої механізованої бригади Сергій Колодій, 28-річний командир роти снайперів Валерій Чибінєєв та 38-річний кулеметник 90-го окремого десантного штурмового батальйону "Житомир" Ігор Брановицький, а також десятки інших героїв, чиї імена назавжди вписані в історію нашої держави. Сотні українських військовиків за мужність і героїзм були відзначені державними нагородами, а також народною відзнакою орденом "Народний Герой".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: 25-та річниця створення Збройних си, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ