Пт, 2024-04-26, 17:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 22 » Україна відзначає День Соборності
10:55
Україна відзначає День Соборності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В центрі Києва і по всій Україні в суботу, 22 січня, пройдуть заходи з приводу Дня соборності.

Масові заходи на Софіївській площі стануть спільними для п'яти політичних об'єднань.

Головним організатором цих заходів стала Українська всесвітня координаційна рада, а відповідальним за їх проведення - Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

На Контрактовій площі пройдуть мирні збори "Фронту змін".

Тротуарна частина моста Патона стане місцем проведення акції Братством козацького бойового звичаю "Спас", яка символізуватиме возз'єднання лівобережної і правобережної України.

Українська народна партія пронесе по центру Києва найбільший прапор України.

Крім того, представники Партії регіонів покладуть вінки до пам'ятників Тарасу Шевченку і Михайлу Грушевському. У цих заходах візьмуть участь президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров.

На площі Незалежності відбудеться святковий концерт, організований київською міською владою, а на Хрещатику пройде святковий ярмарок.

У торжествах з нагоди Дня Соборності України, які пройдуть у всіх регіонах, візьмуть участь керівники органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. У містах і інших населених пунктах будуть організовані документальні фотовиставки і експозиції, проведені круглі столи, конференції і інші тематичні заходи. Увечері у великих містах пройдуть концертно-розважальні заходи.

В Автономній Республіці Крим 22 січня також відзначатимуть 20-ту річницю відновлення автономії і День Автономної Республіки Крим. У Сімферополі пройде святковий концерт і прийом за участю голови Ради міністрів автономії Василя Джарти. У районах і містах автономії також пройдуть урочисті заходи, ярмарки, концерти місцевих колективів художньої самодіяльності.

У Львові урочистості почнуться 22 січня з покладення квітів до пам'ятника Михайлу Грушевському, Меморіалам воїнам Української Галицької Армії і українським Січовим Стрільцям, а також до могили президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича.

День Соборності України також урочисто відзначатиметься у всіх областях України і в місті Севастополі. У всіх регіонах за участі керівників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, ветеранів, представників партійних і суспільних організацій відбудуться церемонії покладання квітів до пам'ятників, присвячених видатним державним діячам.

День Соборності, що відзначається 22 січня, встановлений в 1999 році указом президента України Леоніда Кучми.

Раніше неодноразово з'являлася інформація про те, що міліція буде всіма можливими засобами заважати жителям регіонів потрапити на мітинг у Києві 22 січня. Зокрема, з'явилася інформація, що міліція планує низку заходів щодо недопущення виїзду з регіонів у столицю автобусів з мітингувальниками на акцію. Також повідомлялося, що МВС планує "взяти під контроль отримання інформації щодо виїзду організованих груп і окремих громадян у столицю держави".

Також в опозиції заявили, що Партія регіонів має намір завадити проведенню мітингу в День Соборності 22 січня і планує організувати на Софіївській площі альтернативну акцію.

14 січня міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов у Верховній Раді сказав, що у МВС є інформація, що 22 січня в Києві планується "кровопролиття". У свою чергу, Тимошенко заявила, що вважає провокацією влади цю заяву Могильова. Такої ж думки дотримуються й інші політики.

У МВС запевняють, що на сьогодні інформація про можливі безлади в Києві під час святкування Дня Соборності підтвердження не знаходить, але співробітники ДАІ все ж таки не пропускатимуть деяких автобусів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 953 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ