Вт, 2024-04-23, 23:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 2 » Україна відзначає День Високомобільних десантних військ. ВІДЕО
09:30
Україна відзначає День Високомобільних десантних військ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні 2 серпня професійне свято крилатих піхотинців – День Високомобільних десантних військ Збройних Сил України. День відзначається згідно з указом президента від 27 липня 2012 року щорічно цього дня.

Повітряно-десантні війська України виникли після проголошення Україною незалежності, до їхнього складу були включені частини армійської авіації, повітряно-десантні та десантно-штурмові частини повітряно-десантних військ СРСР, а також частини забезпечення та інфраструктура повітряно-десантних військ СРСР на території України.

У подальшому на цій основі розпочалося створення аеромобільних військ України. У липні 2012 року аеромобільні війська України отримали нову назву: "Високомобільні десантні війська України". Високомобільні десантні війська – окремий рід військ Збройних сил України, який призначений для дій у тилу противника, дій у ході спеціальних, антитерористичних та миротворчих операцій і виконання завдань, які неможливо ефективно вирішити іншими силами та засобами.

ВДВ, до складу яких входять повітряно-десантні та аеромобільні частини, спроможні швидко реагувати на різноманітні загрози та виклики, виконувати завдання за призначенням в умовах, що характеризуються високими маневреністю та автономністю дій.

З’єднання, частини і підрозділи високомобільних десантних військ діють як повітряний десант та ведуть десантно-штурмові (аеромобільні) дії. З початку бойових дій на сході нашої країни Високомобільні десантні війська разом з іншими частинами та підрозділами Збройних сил України героїчно протистоять російському агресору, щоденно, кров’ю і потом, а іноді й ціною власного життя підтверджуючи слушність відомого девізу ВДВ: "Ніхто, крім нас!".

Порошенко, Турчинов і Гройсман привітали десантників зі святом

Президент України Петро Порошенко привітав десантників з професійним святом.

У вітанні, розміщеному на сторінці президента у Facebook, ідеться: "Вітаю Високомобільні десантні війська Збройних сил України! Дякую за мужність, міцність та самовіддану службу Вітчизні!".

Секретар РНБО Олександр Турчинов також привітав українських десантників із професійним святом. Про це повідомили в прес-службі РНБО.

"Шановні воїни-десантники! Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята! Вас не випадково називають елітою армії - своєю доблестю, мужністю, відвагою, патріотизмом, відданістю присязі та бойовому братерству ви неодноразово вписали свої імена в історію Збройних Сил України.

Наші аеромобільні бригади гідно захищають Батьківщину на Донбасі, примушуючи тремтіти ворога від однієї вашої появи на фронті. Схиляємо голови перед загиблими героями-десантниками, які віддали життя за незалежність України. Вічна їм пам'ять і слава…

Нам ще доведеться пройти важкий шлях до перемоги, але вона обов'язково буде, завдяки вашій волі та героїзму! Бажаю вам міцного здоров'я, стійкості духу та оптимізму. Нехай Господь благословить вас та ваші родини! Слава Україні!" - йдеться в привітанні секретаря РНБО.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман теж привітав воїнів-десантників з професійним святом - Днем високомобільних десантних військ Збройних сил України.

"У цей святковий день висловлюю слова вдячності за високий професіоналізм, мужність і стійкість, які військовослужбовці-десантники показали в умовах військової агресії проти нашої держави", - йдеться у вітанні Гройсмана, розміщеному на Урядовому порталі.

Прем’єр підкреслив, що десантники чесно та самовіддано виконують поставлені завдання, постійно ризикуючи власним життям.

Він побажав військовослужбовцям міцного здоров’я, миру, благополуччя та злагоди.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 806 | Додав: adminA | Теги: Україна, День Високомобільних десантних війс
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ