Чт, 2024-04-18, 13:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 20 » Україна з Китаєм декларують стратегічне партнерство
14:37
Україна з Китаєм декларують стратегічне партнерство
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна з Китаєм декларують стратегічне партнерство

Україна і Китай задекларували встановлення відносин стратегічного партнерства. Спільну Декларацію про встановлення і розвиток відносин стратегічного партнерства між Україною і КНР у понеділок, 20 червня, в Києві підписали керівники двох держав - Віктор Янукович і Ху Цзіньтао.

У документі фіксується початок відносин стратегічного партнерства, а також основні принципи, на яких вони базуватимуться.

Зокрема, йдеться про взаємну підтримку державного суверенітету і територіальної цілісності; пошані шляху розвитку, обраного кожною з держав; взаємному незастосуванні сили або силової загрози, економічного або іншого тиску; активізації політичного діалогу на найвищому, вищому та інших рівнях.

Також у Декларації йдеться про діяльність Комісії зі співпраці, про найбільш пріоритетні галузі двосторонньої практичної співпраці, розширення взаємодії в рамках ООН, про спільні зусилля із забезпечення миру, стабільності і безпеки у світі й окремих регіонах.

Крім того, китайська сторона зобов'язується не застосовувати і не загрожувати застосуванням ядерної зброї проти України як держави, що не має такої зброї.

Нагадаємо, голова Китайської Народної Республіки (КНР) Ху Цзіньтао прибув до України з триденним візитом 18 червня в рамках свого тижневого турне, в ході якого він вже побував у Казахстані та Росії. Події надали найвищий дипломатичний статус - державного візиту. Протокол передбачає, що в цьому випадку закордонний гість, окрім столиці, повинен відвідати ще якийсь регіон України - товариш Ху вибрав поїздку до Криму.

18 і 19 червня Ху Цзіньтао провів на ПБК - оселився в ялтинському готелі "Ореанда", оглянув Воронцовський палац в Алупці. У Криму голова КНР провів свою першу в рамках візиту зустріч з Віктором Януковичем.

Янукович хоче китайських інвестицій і технологій, і закликає Китай до активної співпраці

Президент України сподівається на залучення масштабних інвестицій з Китаю задля реалізації інфраструктурних проектів у країні. "Окремо хотів би підкреслити необхідність залучення масштабних інвестицій для інфраструктурних проектів в Україні із залученням китайських технологій", - сказав він у ході переговорів з головою КНР.

Янукович згадав найбільш актуальний спільний проект з будівництва швидкісної залізниці між аеропортом "Бориспіль" і Києвом. "Він (проект) повинен бути реалізований у встановлені терміни на найвищому якісному рівні. Переконаний, що це - тільки перші кроки нашої співпраці", - сказав він.

Президент також повідомив, що зараз триває технічна робота з реалізації проекту будівництва газотурбінної гідроелектростанції в місті Щолкіне в Криму. "Сподіваюся, що швидкий її запуск забезпечить розв'язання проблеми нестачі електроенергії в Криму і розвитку Східного Криму", - зазначив Янукович.

Президент нагадав, що ці проекти реалізовуються за рахунок кредитних коштів китайських банків під державні гарантії України.

Також Янукович сподівається, що товарообіг між Україною і Китаєм в 2012 році перевищить 10 млрд доларів. "Переконаний у тому, що рівень у 10 млрд доларів для нас легко буде досягнуто, і ми рухатимемося наступного року за межі цієї цифри", - сказав він.

Янукович також зазначив, що в поточному році збільшення товарообігу йде на рівні 80%. Він також висловив переконання, що це є свідоцтвом величезного невикористаного потенціалу співпраці між Україною і Китаєм.

Президент України хоче створити СП з Китаєм, зокрема в авіаційній галузі

Президент України бачить широкі перспективи для створення в Україні спільних з Китаєм виробництв. "Широкі перспективи активізації для співпраці з Китаєм я бачу в створенні на території України спільних виробництв з подальшим реекспортом продукції в треті країни", - сказав він.

Янукович зазначив, що для України і Китаю було б доцільно об'єднати зусилля центральних державних і комерційних банків, які зацікавлені в співпраці.

За його словами, Київ готовий запропонувати банкам Китаю відкривати філії в Україні, і чекає подібного кроку від Пекіна.

"Пропоную доручити співголовам комісії зі співпраці між Україною і Китаєм відпрацювати можливі шляхи подальшої активізації і підвищення рівня взаємодії в торговельно-економічній та інвестиційній галузях", - сказав президент.

Також Янукович виступає за розширення співпраці з Китаєм у галузі авіабудування. "Гарні перспективи існують в співпраці у галузі авіабудування і виробництва двигунів", - сказав глава української держави.

Янукович зазначив, що партнером з українського боку є державне підприємство "Антонов", яке "має стабільні позиції на китайському ринку".

"Вважаю, що співпраця в цій галузі має достатній потенціал для розширення. Ми вважаємо дуже перспективними напрямами співпрацю держпідприємства "Антонов" з авіабудівними підприємствами Китаю", - підкреслив український президент.

Він зазначив, що йдеться про спільну розробку великого і середнього транспортного літака, реактивного транспортного літака, а також спільне виробництво літаків Ан-170, Ан-148 і Ан-158. Янукович запропонував китайському колезі доручити урядам двох країн вивчити і відпрацювати це питання.

Україна виступає за активізацію тристоронньої співпраці з Росією і Китаєм

Президент також зазначив, що Україна виступає за активізацію тристоронньої співпраці з Росією і Китаєм. "Окремо хотів би звернути увагу на перспективи налагодження співпраці в тристоронньому форматі між Україною, Китаєм і Росією", - сказав він.

Він підкреслив, що Україна, Росія і Китай мають багато спільних підходів до розв'язання важливих проблем міжнародного порядку денного.

Крім того, за словами президента, є широкі перспективи щодо транскордонної економічної співпраці.

Янукович підкреслив, що одним з реальних проектів може стати створення залізничного сполучення між трьома країнами з метою швидшої доставки товарів.

"Знаючи про плани реалізації проекту Росії і Китаю з приводу будівництва газопроводу для транспортування російського газу до Китаю, Україна могла б забезпечити постачання відповідної трубної продукції, компресорного устаткування під цей проект, а також, можливо, брати участь у проекті при потребі", - сказав президент України.

Янукович зазначив, що Україна готова стати надійним партнером Китаю в розвитку трубопровідного транспорту, постачань необхідного устаткування.

Крім того, за словами президента, Київ міг би брати участь у китайсько-російських проектах з будівництва атомних електростанцій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1246 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ