Пн, 2024-05-06, 01:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Україна закликала ООН протистояти кремлівській пропаганді
11:49
Україна закликала ООН протистояти кремлівській пропаганді
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Агресивна російська пропаганда, яка довела свою здатність розпалювати конфлікти в інших суверенних державах, а зараз ще намагається монополізувати багатонаціональну перемогу у Другій світовій війні, становить серйозні загрози для міжнародної безпеки. Про це заявив у вівторок, 28 квітня, під час засідання Комітету ООН з питань інформації представник від України, заступник голови Комітету Єгор Пивоваров, передає Укрінформ.

"Ми всі зараз спостерігаємо, якою руйнівною може бути пропаганда, і які трагічні наслідки для міжнародної безпеки вона може мати. Ми закликаємо Комітет ООН з питань інформації заперечити спроби будь-якої держави поширювати пропаганду та обурливу брехню, спрямовану на створення та підживлення ззовні конфліктів по всьому світу", - заявив представник України.

Водночас він нагадав, що українська сторона звертала увагу на цю проблему і раніше.

"Ми розчаровані відсутністю належної реакції відповідальних органів ООН, і ми наполегливо закликаємо їх, у тому числі Комітет, розробити механізм повномасштабного моніторингу глобального інформаційного простору, щоб визначити наявність державної пропаганди та рішуче засудити тих, хто її створює",- наголосив дипломат.

Він також запропонував розробити незалежну неупереджену оцінку медіа-простору, "щоб унеможливити в подальшому маніпуляції з фактами та спотворення реальності".

При цьому Пивоваров акцентував увагу, що Москва вибудовує свою пропаганду проти України, серед іншого, на викривлених фактах про Другу світову війну, не соромлячись звинувачувати інших у фашизмі.

"Україна рішуче виступатиме проти будь-яких спроб однієї конкретної країни приватизувати всю спадщину та спільно завойовану славу Великої Перемоги, переписати історію та досягнення Другої світової війни на благо власному режиму, а також маніпулювати радянськими кліше, називаючи кожного незгодного з нею "фашистами", ігноруючи реальне значення цього слова", - заявив український дипломат.

Він зауважив, що Україна, яка втратила на війні понад 7 млн життів, відзначатиме Перемогу з двома спірними почуттями: гордості за героїчний спільний внесок у перемогу над фашизмом, а також тотального нерозуміння, як "вчорашній союзник і сусід міг наважиться розпочати нову війну проти нас, після всього, що ми пережили в минулому".

Раніше Європейський Союз оновив англомовний перелік спростувань стандартних міфів російської пропаганди про Україну та події в нашій державі. 26-сторінковий документ опубліковано на офіційному сайті ЄС, він суттєво відрізняється від попередньої версії, що була підготовлена ще влітку минулого року.

У квітні 2014 року на сайті Державного департаменту США також з’явився матеріал, який розвінчує десять "фальшивих звинувачень", що їх поширює Росія з приводу ситуації в Україні. Епіграфом до цього тексту є слова, сказані президентом США Бараком Обамою 26 березня: "Жодні обсяги пропаганди не зроблять правдою те, що є брехнею в очах усього світу".

Кличко каже, що пропаганда РФ вже проникає до Києва

Мер Києва Віталій Кличко припустив, що пропагандистська кампанія Москви тільки починає розширюватися і проникає до самого Києва. Про це він сказав в інтерв’ю The Washington Times.

Зокрема, Кличко вказав на загибель у цьому місяці двох проросійських персон - журналіста Олеся Бузини і екс-депутата Олега Калашнікова.

"Путін з'явився на телебаченні і сказав, що ці вбивства були політичними. Кличко розцінює це як підривну російську пропаганду", - пише автор статті Гай Тейлор.

На думку Кличка, 14-місячної війни можна було б уникнути, якби Вашингтон і його союзники швидше почали діяти проти московської пропаганди і поставок зброї.

"Без пропагандистської машини і промивання мізків, без фінансової підтримки і поставок озброєнь цей конфлікт ніколи б не стався... Розвиток ситуації в Україні визначить майбутнє ЄС, майбутнє Заходу і майбутнє демократії у світі. Це не просто локальний конфлікт. Це конфлікт між Сходом і Заходом", - заявив мер Києва.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 700 | Додав: admin | Теги: протистояння, Україна, кремлівська пропаганда, ООН
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ