Сб, 2024-04-20, 13:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 27 » Україна запаслася газом на зиму, але з вугіллям - гірше. ВІДЕО
21:07
Україна запаслася газом на зиму, але з вугіллям - гірше. ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україні для проходження опалювального сезону 2015/2016 рр. має вистачити нагромаджених у своїх сховищах запасів природного газу і поставок газу з ЄС, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає Інтерфакс-Україна.

"Цього (обсягу в ПСГ - ред.), в принципі, достатньо для того, щоб з поставками з Європейського Союзу пройти цей опалювальний сезон. Тому залежність від РФ щодо поставок газу на даний момент взагалі відсутня", - сказав він під час Години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, 27 листопада.

Припинення постачання електроенергії до Криму спричинило зупинку поставок вугілля із зони АТО і РФ, енергосистема України забезпечена вугіллям дефіцитних марок на 45-50 днів з урахуванням поставок з ПАР, повідомив Демчишин.

"Нам на даний момент обмежено поставку вугілля з неконтрольованих територій, а також з РФ. На даний момент запаси вугілля на наших ТЕС достатні для того, щоб працювати протягом, як мінімум, місяця... Для того щоб вирішити питання з ритмічним забезпеченням наших станцій, ми активно проводимо переговори з постачальниками з ПАР, на сьогодні вже в процесі доставки два кораблі - 168 тис. тонн для "Центренерго", а також 80 тис. тонн для ТЕЦ", - сказав він.

Демчишин уточнив, що дві партії вугілля з ПАР прибудуть в Україну 4 і 12 грудня.

"Тобто, протягом грудня буде поставлено додатково близько 250 тис. тонн антрацитів... На складах такого вугілля більш як 1 млн тонн, крім того, ці 250 тис. тонн - це дає впевненість, що, як мінімум, 45-50 днів наша енергетична система буде перебувати в стабільному виробничому процесі. За цих 50 днів однозначно можна знайти рішення, щоб поставляти вугілля, у тому числі з ПАР і від інших постачальників", - сказав він.

Демчишин зазначив, що переорієнтація на постачання вугілля з ПАР матиме деякий негативний вплив на тариф, це питання опрацьовується з НКРЕКУ.

Міністр додав, що енергохолдинг ДТЕК поки що не здійснює закупівлю вугілля морським напрямом.

"Сподіваюся, вони зрозуміють серйозність ситуації і будуть проводити активні дії", - резюмував Демчишин.

Україна забезпечена необхідною кількістю ядерного палива аж до вересня 2016 року, причому частину необхідних поставок у 2016 році може забезпечити американо-японська компанія Westinghouse, повідомив Демчишин, пише УНІАН.

"Що стосується ядерного палива, то на території України на станціях палива достатньо, щоб пройти весь опалювальний сезон і до вересня 2016 року – тут немає проблем, - сказав Демчишин. - Крім того, ми провели роботу з компанією Westinghouse, яка готова до 2016 року забезпечити 5 поставок із 13 необхідних. Тобто, основний виробник електроенергії в Україні перебуває у стабільному становищі. Звичайно, це результат роботи з диверсифікації поставок палива".

Як зазначалося, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що постачання російського газу на адресу "Нафтогазу України" припиняються в середу, 25 листопада, бо закінчилася передоплата, а нових грошей не надходило.

Раніше 23 листопада Демчишин заявив, що не бачить необхідності у здійсненні передоплати російському "Газпрому" за постачання газу до кінця четвертого кварталу 2015 року. За його словами, Україна має достатні запаси газу у своїх сховищах, а також розраховує на зниження ціни на російський газ у першому кварталі 2016 року.

У жовтні Україна імпортувала з Росії 2 млрд куб. м газу.

За даними ПАТ "Укртрансгаз", за станом на 25 листопада в ПСГ країни зберігалося 16,451 млрд куб. м газу, тоді як на початок сезону відбору газу, який стартував наприкінці жовтня, у сховищах налічувалося 17,064 млрд куб. м газу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: зима, Україна, газ, запас, вугілля
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ