Пт, 2024-03-29, 17:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 9 » Українці не побачать до кінця року дешевих автокредитів
11:49
Українці не побачать до кінця року дешевих автокредитів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Автомобільний ринок демонструє зростання продажів. Так, за даними асоціації "Укравтопром", за I півріччя первинну реєстрацію пройшли 164 тис автомобілів і автобусів. Це більш ніж на 30% більше, ніж в аналогічному періоді 2011 року. Ринок легкових автомобілів при цьому зріс на 23%. Значна частина автопродажів традиційно забезпечується за рахунок кредитів. Про це пише "Дело".

У минулому році так реалізовувалася кожна п'ята машина, але і в поточному банки досі вели себе досить активно в цьому сегменті. Найбільше пожвавлення було в березні-квітні, хоча, починаючи з травня, фінустанови зменшили оберти, враховуючи складнощі з фондуванням.

Багато банкірів не приховують, що зараз зацікавлені в автокредитуванні. Адже довгого ресурсу у них немає - українці переважно несуть гроші на депозити з терміном до 6 місяців. В таких умовах іпотека та інші "довгі" кредити практично неможливі. Легше все ж пробувати заробити на автокредитуванні.

"Автокредитування є для банків оптимальним видом кредитування, враховуючи наявність застави, менший, ніж в іпотечного кредитування термін, меншу, ніж у споживкредитуванні ризиковість", - розповідає начальник управління розвитку роздрібного бізнесу "Індустріалбанку" Сергій Писаренко.

Щоправда, дешевих автокредитів банкіри запропонувати не можуть.

"Умови банків, як і раніше, залежать від рівня першого внеску - мінімум 10% - і різних спеціальних пропозицій. Кредит можна отримати за ставкою від 0% до 20%. При цьому ефективні ставки - на рівні вище 20%. Ми не очікуємо зміни умов отримання кредиту до кінця року", - каже керівник департаменту розвитку продуктів роздрібного бізнесу ПУМБу Максим Мироненко.

За словами експерта банківського ринку, екс-заступника голови правління "Терра Банку" Ігоря Шевченка, нині при середній вартості депозитів 20-22% річних, реальна ефективна ставка по кредиту не може бути менша ніж 24-25%.

"При такій вартості обсяг споживання кредитного продукту прямує до нуля. Тому весняна кредитна "відлига", коли обсяг продажів авто в кредит зріс до 30%, а в подеколи і до 40%, змінилася "льодовиковим" періодом літа 2012 року, який затягнеться як мінімум до кінця лютого наступного року", - прогнозує фінансист.

Враховуючи сформований останнім часом тренд до підвищення ставок, розраховувати на поліпшення умов справді не доводиться. Радше ставки можуть зрости ще на 1-2% до кінця року.

"У кінці червня багато учасників ринку автокредитування вже підняли процентні ставки на 2-2,5%. Серед причин підвищення ставок можна розглядати "передвиборну паніку" і недовіру до національної валюти, а також зниження ділової активності в літній період, що не дає змоги банкам перекрити відтік депозитів новими клієнтами", - коментує начальник відділу альтернативних каналів продажів "Банку Кіпру" Володимир Радько.

До згаданих причин Шевченко ще додає і той факт, що зараз банкіри, побоюючись другої хвилі кризи, все більше уваги приділяють формуванню "ресурсної подушки", ніж активному розвитку бізнесу. Сподіватися залишається лише на акційні пропозиції автовиробників. Терміни за такими пропозиціями, звісно, вже не 5-7 років, але відсоткові ставки набагато лояльніші.

"Пропозиції лояльності автовиробників дозволяють придбати автомобіль на виплат до 3-х років під порівняно низькі відсотки - до 10-12% річних", - резюмує Шевченко.

Нагадаємо, раніше експерти прогнозували, що до осені банки зосередяться на автокредитуванні та видачі коротких споживчих позик. Якщо звернути увагу на рекламну активність банкірів, то вона ці прогнози підтверджує. Надто ж часто потенційним клієнтам пропонують саме кредити готівкою і позики на придбання авто.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: автокредитів українці, кінця року
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ