Чт, 2024-04-18, 23:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 26 » Українці розповіли на давоській тусовці, як схрестять ЄС з МС
11:19
Українці розповіли на давоській тусовці, як схрестять ЄС з МС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Не відмовляючись від євроінтеграції, Україна хоче приєднатися до інституційних угод Митного союзу. Про це повідомив журналістам міністр закордонних справ Леонід Кожара в кулуарах українського ланчу, організованого в Давосі фондом Пінчука, пише "Українська правда".

"Угода про асоціацію з ЄС має бути підписана на саміті в листопаді. Ми на сьогодні не маємо жодних заяв, що цього не відбудеться", - сказав міністр.

Він нагадав, що посадовці Євросоюзу "робили чіткі заяви про те, що членство України в Митному союзі суперечить вільній торгівлі з ЄС". "Ми також дотримуємося такої думки. Але інституційно Україна може приєднатися до будь-якої організації як спостерігач, як країна, що підтримує статуси в торговельно-економічних стосунках", - додав міністр.

"Врешті-решт ми зможемо говорити про часткове приєднання України до інституційних угод Митного союзу", - додав Кожара.

24 грудня 2012 року прем'єр-міністр України Микола Азаров сказав, що Україна має шанси на компромісне вирішення питання відносин з ЄС і МС.

4 січня 2013 року повідомлялося, що президент України Віктор Янукович вважає, що є всі умови для підписання у 2013 році Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Глава держави при цьому підкреслив, що Україна буде розвивати тісне партнерство з Митним союзом та іншими регіональними організаціями.

Також Янукович заявив, що вважає за доцільне адаптувати національне законодавство до тих норм Митного союзу, котрі не будуть суперечити міжнародним зобов'язанням України.

При цьому Європейська комісія наполягає: зближення України з Митним союзом і Угода про асоціацію Україна-ЄС несумісні. Зокрема, в Єврокомісії пояснюють, що у разі повного або часткового приєднання до Митного союзу, Україна "має обирати, за якими правилами вирівнювати своє законодавство - чи за тими, що пов'язані із законодавством ЄС, чи за тими, що застосовуються в рамках Митного союзу".

9 січня представник України при Європейському Союзi, посол Костянтин Єлiсєєв заявив, що створення зони вiльної торгiвлi з Євросоюзом сумiсне iз зоною вiльної торгiвлi в рамках СНД, однак не сумiсне зi вступом до Митного союзу.

Бойко каже, що знає спосіб приєднання до Євросоюзу

А от віце-прем"єр Юрій Бойко заявляє про безальтернативність європейського вибору України. Про це Бойко заявив, виступаючи на українському ланчі в Давосі, організованому фондом Пінчука.

"Згідно з нашим законом, і відповідно до позиції президента, України обрала Європейський Союз", - сказав Бойко.

За його словами, "новий уряд має амбітні плани побудови нової економіки". "Ми визначили пріоритети в нашій економіки, яким ми маємо надати державну підтримку, щоб рухати економіку вперед. Ми маємо десять галузей, які забезпечать нам зростання ВВП", - додав Бойко.

Водночас він не сказав, про які десять галузей ідеться. "Ці десять галузей економіки виведуть нас на шлях до ЄС. Ці галузі будуть локомотивами цього шляху", - сказав Бойко.

Свій виступ у Давосі Бойко виголосив англійською мовою, не читаючи з паперу.

Також Бойко висловився проти спроб Євросоюзу побудувати відносини з Україною в рамках "учитель-учень".

"Це відносини як між учителем і учнем. ЄС каже - зробіть домашнє завдання, і тільки тоді будемо говорити. Митний союз каже - вступіть в нашу організацію, і будемо говорити", - зазначив Бойко.

"Ми не хочемо бути учнями. Ми молода країна, ми динамічна демократія, але ми не готові сказати, що є ідеальні моделі в принципі", - сказав він.

У свою чергу екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський закликав Україну бути учнем у Євросоюзу.

"Що стосується домашніх завдань, вчителів та учнів. Вибачте, віце-прем'єр, але якщо ви хочете бути членом великої організації, то ви на якийсь період стаєте учнем", - парирував Кваснєвський репліку Бойка та визнав, що коли керував Польщею, постійно доводилося вислуховувати невдоволення Брюсселя.

"З боку вчителя важливо не бути таким нудним, коли говорять тільки про домашні завдання. Коли ми були кандидатом в ЄС, це був жахливий час. Нам постійно говорили про домашнє завдання", - відповів Кваснєвський.

У свою чергу Кожара виступив проти спроб протиставити Євросоюз і Митний союз у відносинах з Україною.

"Не ставте нас перед вибором - сало чи борщ. Ми хочемо все. Ми молода голодна країна", - пожартував він.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Кожара заявляв, що Україна може бути одночасним членом Митного союзу і зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1213 | Додав: adminA | Теги: давоській тусовці, українці, ЄС з МС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ