Пт, 2024-03-29, 11:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 11 » Українці в Лівії: деяких наче відпустили, решту можуть розстріляти
12:20
Українці в Лівії: деяких наче відпустили, решту можуть розстріляти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Частину українських громадян, які з минулого року утримувалися під арештом новою владою Лівії, відпустили на свободу. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на українських лікарів, що працюють у цій арабській країні.

За їхніми словами, серед тих, кого випустили з-під варти, є одна дівчина. "Самопочуття їхнє нормальне, виглядають вони добре", - розповіли медики.

Скільки саме українців було звільнено, не повідомляється. В даний час суд Тріполі розглядає справи решти громадян України, які все ще перебувають у руках лівійського правосуддя.

Нагадаємо, що у вересні 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості. Понад півроку лівійські повстанці тримали українців під арештом, не зважаючи на те, що їхню провину не було доведено.

Вже у березні 2012 року трьох громадян України зусиллями українських дипломатів звільнили з лівійського полону, і ті повернулися на батьківщину, решта і далі утримувалися лівійськими повстанцями під вартою.

Усього перед судом постане 25 осіб, серед яких, окрім українців, громадяни Росії та Бєларусі. Суд розпочався 4 квітня у Тріполі. Всій групі висунуто обвинувачення у відновленні військової техніки, яка нібито використовувалася режимом Каддафі для "знищення лівійського народу".

Лівійський суд відмовився відпустити дев'ятнадцятьох українців із в'язниці на підписку про невиїзд

Лівійський суд у Тріполі відмовився відпустити дев'ятнадцятьох українців із в'язниці на підписку про невиїзд, повідомляє ТСН. Цим закінчилося судове засідання у справі групи українців, яку нова лівійська влада обвинувачує у співпраці з Муаммаром Каддафі.

Українці й далі запевняють, що приїхали в Лівію обслуговувати нафтові платформи, і сподіваються в суді довести свою невинуватість.

За інформацією МЗС, нашим громадянам допомагають українські дипломати – їх забезпечили й перекладачами, й адвокатами. Чергове засідання призначено на наступний понеділок.

"Ми сподіваємось, що вдасться довести невинність наших громадян. Але факт залишається фактом – вони справді прибули до Лівії в середині літа минулого року під час військових дій в цій країні", - зазначив начальник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Ув'язненим у Лівії українцям загрожує розстріл

Майже 20 українцям, а також кільком росіянам, бєларусам та сербам, яких влада Лівії звинувачує у співпраці з режимом Муаммара Каддафі, загрожує покарання від довічного ув'язнення до розстрілу.

"Вирок винесуть 8 травня, він може бути непередбачуваним. Статті, які "світять" українським та сербським ув'язненим, передбачають від довічного ув'язнення до розстрілу", - повідомив сербський дипломат Сініша Добриця "Комсомольській правді в Україні".

Він пояснив, що суд у Лівії специфічний - досить свідчень одного лівійця, який підтвердить, що хтось із полонених, наприклад, був снайпером.

"Ось тоді постраждають всі. Ще один фактор не на користь ув'язнених - їхній захист. Наших адвокатів на суд не пускають", - зазначив дипломат. Водночас в українському МЗС впевнені, що вища міра покарання виключена.

"Я б не став навіть гіпотетично говорити про вищу міру, ми віримо, що вирок буде виправдувальний", - запевнив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Є деякі домовленості, також контракти, укладені попередньою владою. Це великі гроші, ніхто не захоче їх втрачати. Якщо ж українців визнають винними, ми будемо домагатися, щоб вони відбували термін на батьківщині. Також їм мають бути зараховані 8 місяців перебування під арештом", - додав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: Лівії, розстріляти, українці, відпустили
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ