Пт, 2024-03-29, 00:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 4 » Українців з Воскресінням Христовим привітали голови церков
15:59
Українців з Воскресінням Христовим привітали голови церков
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
В останні дні Великого посту Предстоятелі та єпископи українських Церков звернулися до вірян і духовенства з посланнями, присвяченими святу Христового Воскресіння.

Патріарх УПЦ КП Філарет у своєму вітанні зазначив, що Воскресіння Христове - остаточна перемога над тілесною смертю, повідомляє Коментарі з посиланням на "Релігійно-інформаційну службу України".

"Христос воскрес із мертвих. Смерть переможена! Чому вона переможена? Тому що не може тримати у своїх обіймах Того, Хто переміг гріх. Бо смерть увійшла у нашу природу через гріх. Немає гріха - немає і смерті. Воскресіння Христове - перемога над тілесної смертю, і це - остаточна перемога, бо вона завершує перемогу над духовною смертю ... Суть християнства полягає у Воскресінні Христовому. Хто не вірує в тілесне Воскресіння Христове, той не може навіть називатися християнином. Він гірше невірного", - зазначив глава УПЦ КП.

Митрополит УЦП МП Володимир (Сабодан) у свою чергу зазначив: "Те, що сталося дві тисячі років тому в Єрусалимі у пасхальну ніч, залишається для нас незбагненною таємницею. Людський розум не може до кінця осягнути всемогутність і мудрість Бога, явлені в чуді Воскресіння Христового. Але в храмі, особливо в ніч пасхального торжества, ми чітко відчуваємо живу присутність Воскреслого Господа".

Предстоятель УПЦ МП також нагадав, що у нинішньому році Церква святкуватиме три знаменні дати - 1025-річчя Хрещення Київської Русі, 1150 років від початку просвітницької місії святих рівноапостольних Кирила і Мефодія і 1700-річчя Міланського едикту святого рівноапостольного царя Костянтина, що припинив гоніння на християн у Римській імперії.

"Будемо ж щедро ділитися цією радістю з нашими ближніми, будемо нести в світ світло Христового Воскресіння, будемо знову і знову радісно вітати одне одного: Христос Воскрес! Воістину Воскрес!", - побажав митрополит.

Патріарх УГКЦ Святослав Шевчук назвав Воскресіння Христове "святом свят" і побажав, щоб "пасхальне світло просвітило кожну душу, кожне серце, кожен дім і родину і скріпило всіх Божим світлом".

"Сьогодні наш народ і суспільство можна порівняти з учнями Ісуса Христа, які знову переживають втрату надії, розчарування і безсилля, дивлячись на свого зневаженого і розіп'ятого Вчителя. Ми сподівалися на відродження вільної держави, а замість цього так часто відчуваємо гіркоту розчарувань і крах власних ілюзій. Як сильно усі ми сьогодні потребуємо цієї зміни всього нашого суспільства силою Воскреслого! І саме сьогодні ми проголошуємо: "Христос воскрес!" - і в цьому джерело нашої надії і невичерпної сили", - зазначив першоієрарх.

Предстоятель УАПЦ Мефодій, вітаючи віруючих, підкреслив, що жодна подія в житті Спасителя "не прославляється з такою величчю, як Великдень". "Воскресіння Ісуса Христа - це істина, на якій стверджується все наше віровчення і надії. Відкиньте Великдень і будуть втрачені для нас Новий Завіт і саме Християнство. Якби Христос не воскрес, то нічого б не змінилося в нашому житті, не було б надії на порятунок, люди б продовжували гинути в гріхах і місцем перебування буkj би пекло", - написав він.

Як повідомлялося, у суботу, 4 травня, в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі відбулося зішестя Благодатного вогню.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1517 | Додав: adminA | Теги: українці, воскресіння Христове, голови церков
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ