Ср, 2024-04-24, 21:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 10 » Українцям не подобається їхня робота не лише через низьку зарплату
15:41
Українцям не подобається їхня робота не лише через низьку зарплату
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Як показало опитування, проведене Дослідницьким центром рекрутингового порталу Superjob, кожного п'ятого працюючого українця щастя від перебування на роботі позбавляє низька оплата праці, пише "Комсомольская правда в Украине".

Кожен шостий українець відчуває дискомфорт на робочому місці через погані стосунки з керівництвом, кожен восьмий - через заздрість колег. Десять відсотків опитаних вельми пригнічує те, що їхня робота має одноманітний, монотонний характер, а кожен 25-й з жалем констатував, що весь час йому доводиться займатися обридлою справою.

Загалом опитування показало, що причин для втрати настрою на робочому місці в українців маса: затримки зарплати, некомпетентність колег, відсутність кар'єрного росту, невиконання обіцянок працедавцем, погані умови праці, нерозуміння, незручний графік роботи, сувора дисципліна, ненормативна лексика і так далі і тому подібне. З'ясувалося, що тільки 3 відсотки опитаних не бачать жодних причин для того, щоб почуватитися на роботі нещасними.

"Причин для невдоволення на робочому місці можна знайти безліч - кожен читач наведе вам десятки своїх причин, - каже психолог Марина Деркач. - Думаю, тут якнайкраще підійде відома порада: якщо не можете змінити ситуацію, змініть ставлення до неї. До того ж задумайтеся про те, що саме робота дозволяє комусь купувати найнеобхідніше, а комусь - балувати себе і близьких. Так що в наш час масового безробіття наявність роботи - це вже само по собі щастя!"

Справді, за показниками безробіття ми йдемо в ногу з усією Європою. Згідно з підрахунками Міжнародної організації праці (МОП), без роботи в Україні сидить кожен 11-й. Експерти ринку праці констатують, що є чимало сфер діяльності, де сьогодні знайти роботу вкрай проблематично, але особливо важко доводиться випускникам вишів - через відсутність професійного досвіду.

Втім, не все так однозначно. У це важко повірити, але українські випускники й самі далеко не завжди хапаються за перспективні можливості.

"Не так давно ми намагалися набрати персонал у вітчизняний банк, що входить до першої десятки, - розповіли в одному зі столичних кадрових агентств. - Банк розширював філіальну мережу, й адміністрація погоджувалася на випускників економічних вишів без досвіду роботи. На жаль, ми не змогли виконати замовлення, і справа тут зовсім не в недовірі до кадрових агентств. Згідно з умовами договору, розплатитися з нами за послуги претендент повинен після отримання першої зарплати, але наші молоді фахівці вважають за краще роками сидіти без роботи, аніж розлучитися з 10 відсотками першого заробітку".

Чисельні опитування і дослідження виявляють цікавий парадокс: з одного боку, українці вкрай незадоволені своїм матеріальним становищем, з другого - абсолютно не готові на трудові подвиги. З-поміж основних причин, які заважають безробітним українцям шукати нову роботу, а тим, хто її має, - працювати з повною віддачею, експерти називають:

- низькі зарплати,

- відсутність гідних стимулів для роботи, - сімейні обставини, - дискримінація за віком.

А ще, на думку експертів, відчути себе "своїм" на ринку праці українцям заважає "непотрібна" освіта.

"У нашому суспільстві склався стереотип, що вища освіта мало не обов'язкова, тому випускники шкіл щороку практично в повному складі штурмують вузи, - каже психолог Марина Деркач. - Плюс молоді хлопці, які йдуть в інститут, аби уникнути служби в армії. Всі вони не тільки "випадають" з ринку праці на кілька років, а у в майбутньому на них навряд чи буде запит. На кваліфікованих фахівців вони не тягнуть, але і в робітники не підуть - непрестижно. У результаті безробітних з вищою освітою багато, а робочих рук не вистачає".

Експерти стверджують, що влітку 2011 року кількість вакансій значно збільшилась порівняно з минулим роком. Український ринок праці впевнено вибирається з кризи.

"У червні вакансій стало на 33% більше порівняно з травнем. І вчетверо - порівняно з червнем 2010-го", - розповів Юрій Палійчук, фахівець з досліджень і комунікацій міжнародного кадрового порталу hh.ua. Нагадаємо, за даними офіційної статистики у червні 2011 року в Україні налічувалось 506 тисяч безробітних, більшість з яких мешканці міст (307 тисяч людей).

У травні кількість офіційно зареєстрованих безробітних скоротилася на 5,3%, або на 30,7 тис людей, порівняно з квітнем, і на 1 червня становила 549,2 тис осіб. З початку року кількість безробітних зросла на 0,8%, або на 4,3 тис людей (на 1 січня 2011 року кількість безробітних становила 544,9 тис осіб).

Зазначимо, навантаження на 10 вільних робочих місць (вакантні посади) в лютому становило 87 людей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 915 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ