Нд, 2024-04-28, 15:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 14 » Українцям почали частіше відмовляти в "шенгенках", але дають більше мультивіз - ЗМІ
14:13
Українцям почали частіше відмовляти в "шенгенках", але дають більше мультивіз - ЗМІ
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

У більшості держав Шенгену суттєво зросла кількість візових відмов громадянам України. Про це йдеться в статті "Європейської правди".

Зокрема, Бельгія у 2014 році відмовляла кожному десятому українському заявникові. Загалом показник відмов українським заявникам у консульстві Бельгії сягнув 9,54%.

Досить великим (хоч і меншим, ніж у бельгійців) є показник відмов у Швеції (4,57%), Швейцарії (4,56%), Фінляндії (4,55%), Нідерландах (4,28%). В цілому 16 з 22 держав Шенгену, що мають консульства в Україні, збільшили частоту відмов.

Рекордсменом є Фінляндія, яка збільшила кількість відмов в 3,3 раза. Окрім неї, кількість відмов у візах українським заявникам зросла також у консульствах Швейцарії - у 2,8 раза; Іспанії (2,6 раза); Португалії (2,2 раза); Греції (2,1 раза).

Водночас, у 2014 році всі країни "шенгену" збільшили відсоток виданих українцям багаторазових віз: за підсумками року, 52,4% всіх виданих в Україні віз були багаторазовими (у 2013 році показник становив 39%).

Іспанія збільшила кількість виданих мультивіз більш ніж учетверо, Греція – більш ніж втричі. В Італії, Португалії, Чехії та Норвегії зростання станвило від 66% до 80%.

Нагадаємо, за даними МЗС, громадянам України в 2014 р було видано 1,36 млн шенгенських віз. Ми втратили друге місце серед країн, громадяни яких найбільше подаються на "шенген", вперше в історії пропустивши попереду себе Китай.

Як пише "Європейська правда", причини падіння очевидні – в часи війни та економічної кризи можливості (та й бажання) українців подорожувати суттєво скоротилися.

Та маємо зазначити, що падіння не стало карколомним. Показник ув 1,36 млн за минулий рік – це навіть дещо більше, ніж було у мирному і "ситому" 2012 році (1,314 млн).

Довідка

24 березня 2015 року глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський повідомив, що Україна не отримає безвізового режиму з країнами Євросоюзу на саміті "Східного партнерства" у Ризі в травні 2015 року.

Раніше президент Петро Порошенко неодноразово заявляв, що очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті Східного партнерства.

12 січня 2015 року президент першим в Україні отримав біометричний паспорт. "Цей паспорт - це останній крок, який Україна повинна була зробити, щоб отримати безвізовий режим з ЄС", - сказав він.

У березні міністр закордонних справ України Павло Клімкін також повідомляв, що у ЄС є сумніви щодо надання Україні безвізового режиму через конфлікт на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: відмовляти, Українцям, ЗМІ, більше мультивіз, шенгенках
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ