Нд, 2024-05-05, 07:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 21 » Українцям утримання одного депутата обійдеться в 1,93 млн гривень
11:25
Українцям утримання одного депутата обійдеться в 1,93 млн гривень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутатам Верховної Ради підвищили видатки на утримання помічників-консультантів. Це зафіксовано в кошторисі Верховної Ради, який депутати без обговорення підтримали у вівторок.

В документі, який є в розпорядженні "Української правди", зокрема, передбачено, що депутати цього року можуть витратити на помічників 240 тисяч гривень, хоча в 2011 році бюджет виділяв на це кожному депутату по 216 тисяч.

Кошторис, як і в минулому році, передбачає, що кожен депутат має право витратити 1 700 гривень для "проходження через зал офіційних делегацій при відрядженнях".

Це дозволятиме народному представникові не пітніти в загальній черзі на посадку в Борисполі, а чекати, поки за ним приїде мікроавтобус і відвезе прямо до трапу.

1 700 гривень - це невелика сума, але якщо її поширити на 450 обранців, то виходить майже 1 мільйонів гривень абсолютно беззмістовних витрат, оскільки зала офіційних делегацій є нічим іншим як бар'єром, що відділяє депутатів від своїх виборців.

Так само кожному з 450 депутатів залишили 26 800 гривень на перельоти Україною протягом року, при чому значна частина слуг народу вважає за честь перевищити ці ліміти.

За статтею "виступи на радіо, телебаченні та у пресі з питань депутатської діяльності" обранець може витратити все ті ж 5 тисяч гривень на рік.

В кошторисі також залишилася ще окрема стаття "відшкодування періодичним виданням за публікацію авторських матеріалів депутатів" - 500 гривень на кожного протягом року.

Посадовий оклад народного депутата залишився незмінним - він становить 6 109 гривень, але з урахуванням усіх надбавок обранець отримує на руки близько 15 тисяч гривень зарплати щомісяця.

Насправді ж, депутати отримують таку суму в подвійному розмірі. Офіційно вона називається "відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень", але за використання цих бюджетних коштів обранці нікому не звітують.

Розмір "депутатських" у цьогорічному кошторисі залишився незмінним - 209 тисяч 100 гривень на рік кожному слузі народу, або 17 425 гривень на місяць.

Утримання одного депутата українцям обійдеться в 1,93 млн грн

Видання "Сегодня" підрахувало, що цього року в середньому один депутат обійдеться народу в 1,93 млн грн, це на 120 тисяч дешевше чим у минулому.

Як уточнив заступник голови регламентного комітету ВР Валерій Камчатний, багато витрат залишилися на рівні минулого року або скоротилися. Нардепи вирішили заощадити на законотворчій діяльності (мінус 44 млн грн), зате збільшили витрати на зарплату персоналу, діяльність державних ЗМІ і своє проживання в готелі "Київ".

"Зарплата депутатів не змінилася, але ми підняли оплату праці своїх помічників, вони отримуватимуть на 500 грн в місяць більше - близько 5000. Також довелося додати на проживання депутатів в готелі "Київ" - прийшло багато нових парламентарів замість тих, що пішли у виконавчі органи влади, а квартир депутатам зараз не видають. Скоротили те, що дратує суспільство, - призупинені на цей рік виплата матдопомоги і видача безкоштовних путівок депутатам", - розповів Камчатний.

Нардеп Ксенія Ляпіна (НУ-НС) проти економії на законотворчості - вона упевнена, що скорочення витрат на підготовку законів погіршить їх якість: "Потрібно виділяти більше грошей на аналітичний і експертний супровід законопроектів, проведення громадських слухань, а у нас маса грошей закладена на незрозумілі і непотрібні витрати, ефективність яких незрозуміла: наприклад,утримання санаторіїв ВР, автопарк Ради, на який виділяється немало".

Зазначимо, що депутати Верховної Ради за перший квартал 2011 р. перевищили ліміти на безкоштовний транспорт, насамперед авіаперельоти, на 1 мільйон 800 тисяч гривень.

2011 року лише 12 з 450 депутатів відмовилися від щорічної матеріальної допомоги "на оздоровлення" у суміі 35 тис. гривень.

Нагадаємо, що в середині липня начальник Головного управління державної служби України Тимофій Мотренко повідомив, що в разі ухвалення закону про державну службу "...з 1 січня 2013 року матеріальне утримання чиновників збільшиться у 2-2,5 і навіть у три рази щодо окремих категорій службовців та буде прив'язане до мінімальної заробітної плати... Таким чином, люди, які обіймають найвищі посади державної служби, отримуватимуть десь близько 20 тис грн".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: 93 млн гривень, утримання одного депутата українцям
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ