Чт, 2024-04-25, 00:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 22 » Українець, що підірвав мечеть у Британії, - винахідник корсетів
10:07
Українець, що підірвав мечеть у Британії, - винахідник корсетів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Поліція Великобританії допитала та відпустила 22-річного вихідця з України, якого раніше затримали за підозрою у організації вибухів поблизу мечеті в Бірмінгемі. Про це офіційно повідомила британська поліція у відповідь на запит ТСН, передає РБК-Україна.

Втім, як уточнюється, 25-річного підозрюваного заарештували за звинуваченням в організації терактів у трьох містах Британії, а також у скоєнні вбивства 75-річного мусульманина.

Як повідомлялося, у п'ятницю, 19 липня, на офіційному сайті поліції Вест-Мідленду було оприлюднено інформацію про те, що "двоє українських чоловіків у віці 22 і 25 років, яких заарештували минулої ночі в рамках розслідування вибухів біля мечетей у містах Тіптон і Уолсолл, залишаються під арештом".

Видання The Independent повідомило в суботу, 20 липня, що поліція в Бірмінгемі (столиця регіону Вест-Мідленд) допитала українців - стажистів компанії Delcam, затриманих за підозрою у скоєнні або причетності до скоєння вибухів біля мечетей у Великобританії.

Газета, посилаючись на керівника компанії Delcam (яка займається розробкою програмного забезпечення) Клайва Мартеля, повідомляє, що один із затриманих проходив стажування вже протягом чотирьох місяців, другий - близько двох місяців. "Ці двоє чоловіків не були співробітниками компанії, вони стажувалися у нас. Вони були на півдорозі курсу навчання, і ми розуміємо, що вони зустрілися, перебуваючи на стажуванні", - зазначив Мартель.

Мартель також розповів, що компанія приймає на стажування студентів з усієї Європи, а також співпрацює з низкою українських вишів.

Зовнішньополітичне відомство України поки що не підтвердило і не спростувало інформацію про те, що у Великобританії затримано громадян або вихідців з України.

У червні через вибухи біля мечетей у Тіптоні і Уолсоллі ніхто не потерпів, проте, розслідуючи вибухи, поліція отримала повідомлення про можливе мінування мечеті в Вулверхемптоні. У самій мечеті нічого не знайшли, але залишки вибухівки виявлено поблизу.

ЗМІ дізналися імена "українських терористів"

У поліції Вест-Мідленду, де затримали українців, сказали, що імена хлопців оголосять після висунення офіційних звинувачень. На припущення про те, що затримання може бути помилкою, зазначили, що слідчі "володіють сильними доказами". На допит підозрюваних там взяли додаткових 7 днів. Тобто приблизно до кінця тижня їм можуть висунути звинувачення. За деякими даними, на слід підозрюваних спецслужби вийшли після того, як поширили через Інтернет зображення підозрюваних, отримані за допомогою камер зовнішнього спостереження в місцях вибухів. На українців вказали колеги по фірмі, пише "Сегодня".

Зі своїх джерел "Сегодня" дізналася, що імовірно заарештовано студента з Харкова Дениса Н. і студента з Дніпропетровська Павла Л. Причому мати останнього - одна з потерпілих у страшній ДТП у Дніпропетровську 20 березня. Тоді зіткнулися автомобілі Nissan і BMW, одного з них відкинуло на зупинку громадського транспорту з людьми. Загинуло п'ятеро осіб, а жінка з численними переломами ребер і кінцівок постраждала найбільше з-поміж тих, котрі вижили. Вона досі не може ходити. Зараз сім'ю отримала новий удар.

"Мені дзвонили представники нашого міжнародного проекту, казали, що заарештували Пашку і з ним харків'янина (Дениса Н.), але там щось незрозуміле. На відеозаписах толком не видно, хто там, а наших хлопців поліція загребла. По-моєму, це все нісенітниця. Ну поміркуйте самі: Пашка тільки в квітні приїхав, і що, він відразу почав підривати ці мечеті?! Дурниця! Він такий тихий скромний хлопчик, ніколи не конфліктував, тихоня, як кажуть. До пуття навіть за себе не міг постояти. У Великобританію поїхав за міністерською програмою", - розповів викладач Павла Л. Віктор Ласкін.

Станом на 21 липня в МЗС не підтвердили і не спростували, що затримані у Великобританії - громадяни України. "Поки що точних даних у нас немає", - повідомив глава прес-служби Євген Перебийніс. Проте джерела в програмі з обміну студентами розповіли, що в зараз на стажуванні в компанії Delcam від України можуть бути тільки ці люди. Тому ймовірно, що якщо заарештовані - насправді українці, які проходили там практику, то це напевно вони. Обидва навчаються в технічних вишах Харкова та Дніпропетровська. Денис Н., створивши унікальний ортопедичний корсет для людей з хворою спиною, став переможцем щорічного конкурсу Delcam і отримав поїздку як приз. Павло Л. відправився до Великобританії за міністерською програмою, а там вже домовився про практику в компанії. Обидва познайомилися вже в Сполученому королівстві.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: мечеть у Британії, українець, винахідник корсетів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ