Пт, 2024-03-29, 16:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 2 » Українські політики масово обзаводяться сторінками в соцмережах
10:03
Українські політики масово обзаводяться сторінками в соцмережах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Політики масово піддаються новому захопленню - заводять сторінки у Facebook. Навіть така старомодна, здавалося б, людина, як Микола Азаров, і той вже щосили "чатиться". "Так, я належу до покоління, для якого "Твітери", "Фейсбуки" і "Контакти" є новим видом спілкування. Але якщо це допоможе стати ближче до людей, я готовий робити це", - написав прем'єр у перший "явочний" день у Мережі. І додав, що не здивується, якщо його поява в інтернет-співтоваристві "стане черговим приводом для створення нових жартів, подібних до "лопат" або "гречки".

Цілком можливо, що компанію Миколі Яновичу може скласти і президент. Як повідомили в Адміністрації президента, ідея "підселити" Януковича у Facebook нині в режимі обговорення. Але коли саме це станеться (і чи станеться) - не знають, пише "Сегодня".

В Азарова вже 1200 прихильників. "Як здоров'я прем'єра, чому мовчать влада і ЗМІ?!" - пишуть йому "мережеві" друзі. У прем'єра запитують, доки мажори будуть тиснути простих людей, чи не можна зобов'язати приватні фірми щороку підвищувати своїм співробітникам зарплату на рівень інфляції, і навіть вітають з "уродинами Героя української нації - славної пам'яті Романа Шухевича".

Сам же Азаров пише тільки про роботу. Один з останніх його записів - про вибухи на шахті "Суходільська-Східна" в Луганській області. "Загинули люди. Спеціальна комісія на чолі з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойком вже там працює. Але я вирішив вилетіти на шахту сам. Адже я знаю гірничу справа і можу бути корисним на місці", - написав він.

Учора прем'єр розвинув цю думку: "Не дивуйтеся, що більша частина сторінки присвячена моїй роботі. Я живу нею, і мені дуже небайдуже, як цю роботу оцінюють люди... Враженнями про концерт класичної музики, яку я обожнюю, напевно, колись буду ділитися. Але сьогодні доводиться ділитися, наприклад, враженнями від поїздки на шахти, де сталися катастрофи... Вибух на "Суходільській-Східній" був жахливий... Шахта ця взагалі дуже небезпечна. А на шахті імені Бажанова безвідповідально покладалися на те, що простояв копер п'ятдесят років - і ще простоїть. Такої аварії ніде в світі не було".

Як розповів прес-секретар Азарова Віталій Лук'яненко, прем'єр веде свою сторінку сам - читає коментарі, придумує повідомлення, хоча текст за нього набирає інша людина.

Віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков (4249 друзів) каже, що все пише особисто. "Громницький (його прес-секретар) розміщує тільки фото і відео, так що ваші сумніви марні", - написав він журналістам, які засумнівалися в авторстві повідомлень на його сторінці (мовляв, манера не його).

Колесніков, як і Азаров, пише тільки про роботу - і дуже коротко. "Ан-225 над "Донбас Ареною "(і фото), "На стадіоні у Львові сьогодні встановили перше крісло" (і фото), "Пасажирський термінал. Аеропорт у Львові. 3D-анімація". А в березні Колесніков просто-таки розкрив "держтаємницю" - виклав у себе в "Фейсбуці" проект ювілейних 20- і 500-гривневих монет до Євро-2012. Після публікації цих ескізів виданню в паніці подзвонили з Нацбанку, сказали, що це секретна інформація. Мовляв, звідки ви її знаєте? Правда, дізнавшись, що її опублікував у себе на сторінці віце-прем'єр, попросили скинути скриншот і заспокоїлися.

Головна тема, яку мусолять політики в Мережі, - це або їхня власна діяльність, або політика назагал. Так, "бютівці" і "нунсівці" активно кепкують на тему Печерського суду. "1 серпня - судилище триває. Сенсація початку засідання - прокурор Фролова зробила собі зачіску у формі коси! Навіть вона перейнялася аргументами Юлі. Думаю, це політичний демарш", - поділився вчора "зведеннями з фронтів" у себе в "Фейсбуці" нардеп Віктор Уколов (1466 друзів).

Крім того, "бютівці" і "нунсівці" обмінюються посиланням на пісню Євгена Гендіна "Вона не вставала в суді": "Он был младше Ее/Она была хороша/В ее маленьком деле/Он не сек ни шиша/Они ходили вдвоем в один Печерский бор...ль/И все вокруг говорили: "Эта пара — чума!"/И лишь одна ерунда Его сводила с ума/Он просил Ее — а Она не вставала в суде".

"Регіони" в боргу не залишаються. На сторінці нардепа Вадима Колесніченка викладено два фото (правда, їх, здається, "регіоналу" кинули шанувальники): перше - мавп з відкритими ротами, що висять на канаті (це, ніби говорить фото, "бютівці" на суді у справі Тимошенко") і друге - унітаз, на кришці якого зображено малюнок Тимошенко. Підпис такий: "Суддя Киреєв. Це мій вирок Юлі".

Інформацією особистого характеру політики своїх "френдів" не балують. Винятки трапляються рідко. Наприклад, екс-"бютівець" Олег Ляшко (3179 друзів), який після розлучення з Леді Ю розповів, що будь-який мужик в партії мріє залізти до неї під спідницю, виставив як головну ілюстрацію на своїй сторінці фото в плавках. Та й взагалі у Олега Валерійовича - багато "плавок": то він під дощем з оголеним торсом бігає, то якійсь панночці ліфчик на базарі вибирає.

Голим торсом вихваляється і молодий "фронтовик" Арсеній Яценюк (4606 друзів). Він виклав фотографії із сімейного свята: політик з дружиною Терезією і двома доньками - Христиною (їй 11 років) і Софією (їй виповнилося 7) - відзначив день народження молодшої дочки в аквапарку в Броварах. Одну з фотографій "фронтовик" підписав: "Арсеній і дракони". Вони, мовляв, весь будинок догори дном перевертають - тому і дракони.

Є претензії до своїх дітей і у Ющенків. "Мій чоловік жартома говорить нашим дітям, що вони економічно невигідні і що від них немає нічого, крім збитків", - написала на своїй сторінці в "Фейсбуці" Катерина Ющенко (3058 друзів). Дружина екс-гаранта теж викладає у "Фейсбуці" фото особистого характеру - з дня свого народження, який сім'я зустріла в "Мамаєвій слободі", дня народження матері, фото дітей.

Зазначимо, що Юлія Тимошенко все частіше користується мікроблогом Twitter, який веде особисто. Вона робить записи і під час судових засідань, і коментуючи події. Її записи в Twitter навіть долучили до матеріалів кримінальної справи проти неї.

З іншого боку, науковці заявляють, що захоплення соціальними мережами здатне знизити рівень концентрації уваги і є ознакою "кризи ідентичності" - цим терміном у психології позначається втрата людиною або соціальною групою уявлення про своє місце в суспільстві.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 788 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ