Ср, 2024-04-24, 17:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 27 » Українські спецслужби допомогли зірвати замах на Путіна. ВІДЕО
12:28
Українські спецслужби допомогли зірвати замах на Путіна. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У понеділок, 27 лютого, російський Перший канал повідомив, що спецслужби України і РФ зірвали замах на Володимира Путіна. За даними телеканалу, терористи готувалися за вказівкою лідера північнокавказьких бойовиків Доку Умарова.

На початку лютого українські ЗМІ повідомили про спецоперацію в Одесі, в ході якої бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" затримали двох бойовиків, підозрюваних в організації теракту.

На початку січня Головне управління МВС України в Одеській області порушило кримінальну справу за фактом вибуху і пожежі в будинку по вулиці Тираспольській, 24 в Одесі, під час якого загинув 26-річний громадянин Російської Федерації і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. Третій мешканець зник. За даними ЗМІ, це був Адам Осмаєв. Вибух стався під час виготовлення вибухового пристрою.

"Уже 6 січня СБУ України спрямувала термінову телеграму своїм колегам з ФСБ Росії: один з тих, хто винаймав квартиру, при вибуху загинув, ще одного, обгорілого, вдалося врятувати. Його відразу ж допитали, тому що серед речей знайшли частини вибухових пристроїв. Судячи за свідченнями Іллі П’янзіна, який вижив, вони разом із загиблим Русланом Мадаєвим прилетіли з Арабських Еміратів через Туреччину з чіткими інструкціями від представників Доку Умарова", - повідомив кореспондент Першого каналу.

Перший канал продемонстрував кадри допиту П'янзіна. "Вони сказали, що для початку поїдете до Одеси. Навчіться там виготовляти. А потім вже далі, в Москві, будете робити диверсії на економічних об'єктах. Надалі - замах на Путіна. Потім ми прилетіли в Одесу. Руслану дали номер людини, яка повинна була зустріти нас тут", - розповів затриманий.

Як йдеться в репортажі, спецслужби України і Росії працювали спільно і дуже ефективно. "Третій учасник банди був затриманий українським спецназом. Адам Осмаєв, який три роки перебуває в міжнародному розшуку, охоче співпрацює зі слідством, сподіваючись, що це допоможе уникнути екстрадиції в Росію", - повідомляє ТБ.

"Кінцева мета була - поїхати в Москву і спробувати здійснити замах на прем'єра Путіна.... Взагалі є такі міни військового зразка,.. так що навіть там необов'язково...", - сказав Осмаєв на допиті, запис якого продемонструвало телебачення. "Загиблий був готовий піти смертником", - повідомив затриманий, уточнивши, що він "не пішов би".

Осмаєв був зв'язковим терористів в Одесі й інструктором, він мав навчити їх і відправити до Москви.

План підготовки оперативники знайшли в ноутбуці. Серед планів - відео з проїздом кортежу, щоб було зрозуміло, як сідає особа, яку охороняють, скільки машин супроводжує, з різних ракурсів, різних вулиць, розповів оперативний працівник спецслужб телеканалу.

"Дедлайн був після виборів президента Росії", - сказав Осмаєв.

Українські ЗМІ повідомляли, що разом з уродженцем Північного Кавказу Адамом Осмаєвим було затримано і його батька Асланбека Осмаєва. Адама й Асламбека Осмаєвих за підозрою в причетності до організації невдалого теракту 9 травня 2007 року в Москві розшукує ФСБ. За деякими даними, вони входили в диверсійну групу, підконтрольну польовому командиру Доку Умарову.

Чи пов'язана ця справа з історією про ліквідацію в Одесі ветерана другої чеченської війни Аслана Дикаева, ще неясно.

Нагадаємо, чотири роки тому, в день виборів президента РФ 2 березня 2008 року, спецслужби вже запобігали замаху на Путіна, що був у той час президентом країни. А в 2007 році повідомлялося, що на Путіна готується замах в Тегерані.

Розкриття замаху на Путіна пов'язане із затриманням терористів на початку лютого

Інформація про зірваний українськими та російськими спецслужбами замах на Володимира Путіна пов'язана із затриманням на початку лютого трьох громадян Росії в Одесі, повідомило "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

Як повідомив 6 лютого прес-центр СБУ, 31-річного росіянина і двох його спільників (також громадяни РФ) затримали під час спеціальної операції 4 лютого.

"Ховаючись від слідства, зловмисник застосовував засоби конспірації, змінюючи зовнішність і місця тимчасового перебування", - зазначає прес-центр.

Цих осіб підозрюють також у скоєнні вибуху в Одесі 4 січня поточного року.

Генеральна прокуратура України направила кримінальну справу, порушену раніше органами МВС за ст. 263 Кримінального кодексу України, для розслідування до слідчого відділу УСБУ в Одеської області.

На початку січня Головне управління МВС України в Одеській області порушило кримінальну справу за фактом пожежі в будинку на вул. Тираспольській, 24 в Одесі, під час якої загинув 26-річний громадянин Російської Федерації і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. Тоді міліція повідомила, що за попередніми висновками експертів причиною пожежі став вибух природного газу.

Однак джерело агентства у відомстві повідомило, що розглядається й інша причина: необережне поводження з вибуховими речовинами.

Крім того, за даними одеських ЗМІ, на місці пожежі також було знайдено елементи саморобних вибухових пристроїв, а біля опікового відділення, куди доправили постраждалого громадянина Казахстану, чергує патруль міліції, посилений співробітниками "Беркута".

18 січня міське управління міліції Одеси розіслало на адресу ЗМІ орієнтування на двох злочинців, яких розшукували за скоєння особливо тяжких злочинів. Правоохоронці шукали Адама Осмаєва 1981 р.н. і Асланбека Осмаєва 1961 р.н. Обидва - уродженці Чеченської республіки Російської Федерації.

У Путіна і в СБУ підтвердили інформацію про замах

Прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков підтвердив інформацію російського Першого каналу про відвернення спецслужбами України та Росії замаху на Володимира Путіна.

"Інформацію підтверджую, але поки що не коментую", - заявив Пєсков.

У Службі безпеки України теж підтвердили інформацію, що російські та українські спецслужби запобігли планам терористів, затриманих в Одесі, які готували замах на Володимира Путіна.

"Можу підтвердити цю інформацію", - сказала керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 892 | Додав: abel | Теги: замах на Путіна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ