Пт, 2024-04-26, 04:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Липень » 11 » Українські військові звільнили Сіверськ
05:22
Українські військові звільнили Сіверськ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Активна фаза АТО триває поблизу Сіверська, бойовики залишають місто. Про це повідомив голова прес-центру АТО Владислав Селезньов, повідомляє "Українська правда".

"Після того як бойовики усвідомили, що сили АТО повністю обмежили їхнє поле для маневрів і наступів, вони були змушені тікати, покинувши н.п. Сіверськ. Активна фаза АТО в районі Сіверська триває", - повідомив він.

Перед цим, за словами Селезньова, сили АТО провели комплекс заходів з блокування та звуження зони контролю території, де облаштувалися терористи.

"Одним із завдань силовиків є сковування частини сил бойовиків на рубежі Сіверськ - Лисичанськ", - повідомив він і додав, що така тактика мала успіхи.

"Одночасно, максимально забезпечуючи безпеку власних сил, військовослужбовці, задіяні в операції АТО, провели низку заходів щодо створення мережі блокпостів, що дозволило оточити сили противника. Тим самим обмеживши бойовиків в чиненні опору", - додав він.

Спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомляє, що силам АТО вдалося заблокувати частину сил бойовиків на рубежі Сіверськ-Лисичанськ.

"Підрозділи АТО провели комплекс заходів з блокування та зменшення території, яка підконтрольна терористам. Військовослужбовцям Збройних сил і Нацгвардії вдалося заблокувати частину сил бойовиків на рубежі Сіверськ-Лисичанськ", сказав він на брифінгу в четвер, 10 липня, у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Лисенко пояснив, що підрозділи АТО створили нову мережу блок-постів і максимально обмежили бойовиків, змусивши їх зменшити опір і бігти з Сіверська.

"Поспішно відступаючи, бойовики кидають озброєння, техніку. Деякі здаються в полон", - підкреслив Лисенко.

За його словами, бойовики продовжують застосовувати практику "живого щита", прикриваючись місцевим населенням і організовуючи бойові позиції в густонаселених районах.

Лисенко також повідомив, що за останні кілька днів у звільнених населених пунктах сапери знешкодили майже тонну вибухівки, близько 10 саморобних вибухових пристроїв і 20 протитанкових та протипіхотних мін.

Як заявив російському "Інтерфаксу" так званий "перший віце-прем'єр" самопроголошеної "ДНР" Андрій Пургін, залишення сепаратистами Сіверська ускладнить військову обстановку в "Донецькій народній республіці".

"Це дуже погано. Противник може "підтиснути" з півдня Лисичанськ і Сєвєродонецьк. Може бути заблокована і наша "дорога життя", по якій ми отримуємо харчі і медикаменти", - сказав Пургін.

Українські десантники знищили установку "Град" у Луганську

Українським силовикам вдалося знищити комплекс "Град", з якого бойовики стріляли в Луганську.

Про це повідомив голова прес-центру АТО Владислав Селезньов.

"Силами десантного підрозділу, який дислокується на території луганського аеропорту, була проведена операція зі знищення угруповання бойовиків в районі Луганська", - сказав він.

"Внаслідок вдало проведеної операції була знищена установка залпового вогню БМ-21 "Град". Українські десантники продовжують виконання операції", - сказано в повідомленні.

Селезньов додав, що такі дії стали можливими, бо українські силовики активними діями в Сіверську відволікали основні сили противника від Луганського аеропорту.

"Організувавши проведення ефективної операції в районі н.п. Сіверськ, сили АТО продовжують завдавати нищівного удари по позиціях бойовиків", - додав Селезньов.

За останній тиждень територія під контролем бойовиків істотно зменшилася

За останній тиждень територія, яку контролювали бойовики, істотно зменшилася і що не день, то зменшується.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій сказав під час веб-конференції із заступником голови Атлантичної ради (Вашингтон) Деймоном Маквілсоном, повідомили в прес-службі РНБО.

За словами Парубія, Росія, починаючи війну проти України, не врахувала, що, воюючи за українську землю, за свої домівки, Україна змогла за короткий час фактично сформувати нову армію. "Поміж генералів українських Збройних сил викристалізувались ті генерали, які змогли взяти на себе відповідальність і які змогли грамотно й успішно проводити операції. Наші різні підрозділи Національної гвардії, армії і прикордонників навчилися між собою взаємодіяти і навчились ефективно діяти", - сказав Парубій.

Підтвердженням цьому, на думку секретаря РНБО, є те, що на сьогодні українські військові контролюють 13 з 18 районів Донецької області, 10 з 18 районів Луганської області. "За територією Луганської і Донецької областей - це більш ніж дві третини території цих областей. І кожного дня ми визволяємо нові і нові міста", - наголосив Парубій.

За словами секретаря РНБО, коли українські військові взяли в кільце Слов`янськ, "так званий міністр оборони так званої Донецької республіки Гіркін" "зі своїми бойовиками панічно тікав із Слов`янська в напрямку Донецька".

"Сьогодні російська пропаганда намагається це представити як плановий відступ, але насправді факт того, скільки було залишено зброї, скільки було кинуто майна у Слов`янську, підтверджує те, що це був не організований відступ, а панічна втеча з тих міст, де наші підрозділи завдали серйозного удару по російських бойовиках", - заявив Парубій.

Він зазначив, що звільнення українськими військовими кількох міст Донецької та Луганської областей, яке відбулося минулого тижня, та подальша втеча Гіркіна із Слов`янська стали переломним етапом у "гібридній" війні, яку веде на території України Російська Федерація.

"За останні дні відбувся дуже важливий психологічний перелом у проведенні української антитерористичної операції. Минулої суботи, 5 липня, після запеклих боїв ми звільнили велику кількість міст і населених пунктів як у Донецькій, так і в Луганській областях", - заявив секретар РНБО.

Успіх АТО дуже залежить від підтримки місцевого населення - Парубій

Успіх проведення антитерористичної операції полягає не тільки у діях Збройних сил, а й у підтримці місцевого населення, вважає секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій.

За словами Парубія, навіть соціологічні опитування доводять дедалі сильнішу підтримку політики Української держави жителями сходу країни.

"Місцеве населення з радістю вітає українських військових, адже вони є миротворцями. Соціологія демонструє зростання рейтингу і в Петра Порошенка, і загалом інститутів Української держави. І при цьому вона демонструє катастрофічне падіння рівня підтримки Путіна в цих регіонах", - сказав Парубій.

Як приклад секретар РНБО навів виступ на телебаченні "так званого міністра оборони так званої Донецької республіки Гіркіна".

"Гіркін висловив образу щодо відмови місцевого населення йти добровольцями до бойовиків, пообіцявши при цьому по 8 тис. грн тим, хто приєднається до російських бойовиків. Це є яскравим свідченням того, що бойовики втрачають будь-яку підтримку в регіоні. І це є ключовим нашим успіхом", - заявив Парубій.

Він наголосив: "Наш успіх полягає величезною мірою в підтримці місцевого населення". За словами Парубія, з усієї України громадяни передають гуманітарну допомогу - воду, харчі, медикаменти для жителів Слов`янська та інших міст Східної України. "Це демонструє, що Україна єдина. Підтримка населення і солідарність українських громадян на сьогодні - це наша найкраща зброя", - підкреслив секретар РНБО.

Українські військові підняли прапор над міськрадою Сіверська

Міністр оборони генерал-полковник Валерій Гелетей доповів президенту Петру Порошенку про те, що Збройні на українсько-російському кордоні взяли під контроль пропускний пункт "Червонопартизанськ".

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Також президенту доповіли про те, що в результаті військової операції було піднято державний прапор над міськрадою Сіверська, Донецької області.

У прес-службі зазначили, що станом на сьогодні, 10 липня, контрольно-пропускні пункти "Довжанський" та "Червонопартизанськ" на україно-російському кордоні підконтрольні українським військовим.

Раніше повідомлялося, що українські силовики взяли під контроль Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку і Костянтинівку на Донеччині.

За час антитерористичної операції втрати серед терористів перевищили втрати українських силовиків в 10-20 разів.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1147 | Додав: adminA | Теги: Українські військові звільнили Сіве
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ