Пт, 2024-04-26, 12:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 4 » Український дім опозиція не збирається залишати, запланована зустріч з депутатами
19:59
Український дім опозиція не збирається залишати, запланована зустріч з депутатами
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Мітингувальників опозиціонерів біля Українського дому в Києві стало менше, але акція проти мовного закону триває. Наразі під будівлею перебувають близько 400 осіб.

Частина учасників акції стоять на ганку і на сходах біля центрального входу до Українського дому з партійними прапорами, незважаючи на спекотну погоду. Грають пісні відомих українських виконавців та патріотичні народні пісні. Частина розташувалася в тіні будівлі, сидять на різних конструкціях, деякі люди лежать на карематах, передає "Інтерфакс-Україна".

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

Біля Українського дому почався демонтаж техніки, яку планували використовувати під час прес-конференції Президента України Віктора Януковича. Спілкування з журналістами не відбулося і працівники збирають трансляційні системи і комунікації.

Обстановка спокійна. Як і раніше, з лівого і правого боку від центрального входу чергують кілька десятків співробітників спецпідрозділу "Беркут".

Як очікується, о 18.00 перед учасниками акції виступлять лідери об'єднаної опозиції і оприлюднять подальші плани.

Відомо, що опозиціонери продовжать свою акцію на захист української мови біля Українського дому в Києві доти, доки їхні вимоги не будуть виконані.

"Це не масові акції. Це зустріч народних депутатів Арсенія Яценюка, Анатолія Гриценка, Андрія Кожем'якіна, Миколи Томенка та інших депутатів від опозиції з українськими громадянами і патріотами, які вийшли захистити свою державу і свою мову від злочинної влади. Я думаю, що жоден "беркутівець" або суддя не має ні політичного, ні правового, ні морального права заборонити громадянам разом із депутатами Верховної Ради захищати свою країну", - сказав віце-спікер парламенту, заступник лідера партії "Батьківщина" Микола Томенко на брифінгу в середу, коментуючи рішення Окружного суду міста Києва, який заборонив проведення масових акцій у місті Києві з 4 до 9 липня цього року.

При цьому він запевнив, що якщо правоохоронці спробують розганяти людей, які беруть участь у мирній акції протесту біля стін Українського дому, депутати будуть їх захищати.

"Я це розцінюю (рішення Окружного суду) лише як реакцію на переляк Януковича, який не доїхав на прес-конференцію, і вони шукають механізми, як його запустити в Український дім. Доти, доки ми не побачимо, що цей законопроект перестане існувати як загроза українській мові, українські патріоти депутати і громадяни будуть біля Українського дому", - сказав він.

У свою чергу, лідер партії "Фронт змін" Яценюк зазначив, що право на мирні зібрання гарантовані Конституцією України. "Норми Конституції є нормами прямої дії", - сказав Яценюк.

При цьому він висловив упевненість у тому, що суддів, які порушують Конституцію, буде притягнуто до відповідальності, саме тому в програмі об'єднаної опозиції передбачено замінити всіх суддів в Україні.

"Це рішення нас не стосується. Ми вже його бачили. Таким чином, акція триватиме до повного виконання наших вимог", - резюмував Томенко.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив проводити певним громадянам із 4 по 9 липня збори на майдані Незалежності, вулиці Хрещатик, біля будівель Адміністрації президента та Верховної Ради, Українського дому та на Європейській площі. Державні виконавці продемонстрували відповідний акт учасникам акції на захист української мови, яка триває з вечора вівторка біля Українського дому.

Проти ухвалення "мовного" закону біля Українського дому з вівторка протестують депутати і звичайні люди, деякі парламентарі оголосили голодування. Мітинг тривав усю ніч і продовжився в середу. Між мітингарями й правоохоронцями сталося декілька сутичок, застосовувався сльозогінний газ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: зустріч з депутатами, Український дім, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ