Чт, 2024-03-28, 16:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 28 » Український політикум стурбований початком нової "газової війни"
11:36
Український політикум стурбований початком нової "газової війни"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Позафракційний нардеп, екс-глава МНС Віктор Балога вважає рахунок на 7 мільярдів доларів від "Газпрому" найкращою агітацією "за" Митний союз. "Платіжка від "Газпрому" - найкраща агітація "за" Митний cоюз", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

"Коли сусід, знаючи, що в тебе, м'яко кажучи, не все в порядку з бюджетом, вимагає гроші за те, чого ти не брав – це виглядає дуже "по-братськи". Це вам не Євросоюз, де якщо в когось проблеми – його рятують, а не добивають ногами", - додав він.

Зазначимо, 26 січня компанія "Нафтогаз України" отримала від "Газпрому" рахунок на 7 млрд дол через те, що закупила торік менше газу, ніж передбачено чинним контрактом. У НАК "Нафтогаз України" кажуть, що виконали усі фінансові зобов'язання перед "Газпромом", сплативши куплені 24,9 млрд кубометрів газу.

Багато експертів вважають, що рахунок "Газпрому" про сплату 7 мільярдів доларів за газ став реакцією на підписання в Давосі Україною з компанією Shell угоди про розробку та видобуток сланцевого газу.

Ляшко: поведінка "Газпрому" - рекет, необхідно терміново скликати позачергову сесію

Лідер Радикальної партії, позафракційний народний депутат Олег Ляшко звернувся з листом до керівників усіх парламентських фракцій з пропозицією проведення позачергової сесії Верховної ради через загрозу економічному суверенітету України і її національної безпеки у зв'язку з останніми кроками Росії. Про це повідомили в прес-службі політика.

"Поведінка "Газпрому" - це відвертий рекет, - заявив Олег Ляшко. - Згідно з контрактом, Україна справді зобов'язана викуповувати 52 мільярди кубометрів газу щороку. Але з часу підписання договору в 2009 році ми завжди недобираємо повні обсяги газу, передбачені цим договором. Однак Москва виставила нам рахунок тільки за 2012 рік. Це не інакше як вияв агресії і чорної невдячності - адже Україна досі залишається найбільшим покупцем російського газу в світі. Тобто Російська Федерація замість того, щоб дякувати і поважати за те, що ми її годуємо, навпаки, намагається знищити українську економіку".

"Загроза економічної окупації з боку Російської Федерації така серйозна, що в цій ситуації треба забути про політичні чвари і розбіжності, - вважає народний депутат. - Сьогодні всім гілкам влади необхідно терміново об'єднати зусилля, щоб звільнити нашу економіку від російської кабали, щоб, нарешті, зберегти Україну як державу".

"Ті фракції та окремі депутати, які не підтримають ініціативи про проведення позачергової сесії з означеного питання, чітко покажуть, що вони не працюють в інтересах України та її громадян", - заявив Ляшко.

Ще в січня 2012 року прем'єр-міністр України Микола Азаров відкидав початок нової газової війни між Україною та Росією. "Навіщо нам з російськими братами воювати? Ніколи в житті - ми навіть говорити про це не збираємося і не будемо", - сказав він тоді.

"Газпром" і "Нафтогаз" 21 квітня 2010 року підписали доповнення до контракту на постачання газу, згідно з яким українська сторона отримала знижку в ціні на газ, яка дорівнює величині зниження експортного мита при постачаннях газу до України.

Згідно з газовими контрактами від 19 січня 2009 року між "Нафтогазом" і "Газпромом", ціна газу для України перераховується щокварталу за спеціальною формулою. У неї закладено базову ціну 450 дол за тисячу кубометрів, а також прив'язку до котирувань мазуту і газойлю Platts з дев'ятимісячним запізненням.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1647 | Додав: adminA | Теги: газової війни, український політикум
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ