Пт, 2024-04-19, 04:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 29 » Український потоп: зливи, грози, смерчі. Чекають паводків
22:28
Український потоп: зливи, грози, смерчі. Чекають паводків
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Гідрометеорологічний центр попереджає про підвищення рівня води 29-30 червня на річках басейну Дністра у Львівській та Івано-Франківській областях на 0,5-1,5 м, на окремих ділянках гірських приток Дністра в межах Івано-Франківщини - до 2 м. Про це йдеться в повідомленні Гідрометцентру.

Наголошується, що на притоках Дністра, у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій областях та на притоках Прип'яті у Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській областях очікується зростання рівня води на 0,3-1 м, передають "Українські новини".

У Гідрометцентрі наголошують, що 29 червня в разі дуже сильних дощів можливе формування значного місцевого і схильного стоку, в горах існує загроза селів.

Повідомляється, що протягом 29-30 червня на річках Прут, Сирет та їхніх притоках очікується підйом рівня води на 0,5-1,5 м в межах русла і без загрози негативних наслідків.

Гідрометцентр також очікує зростання рівнів води на 0,3-0,8 м над поточними рівнями на річках південного берега Криму та південно-західного передгір'я 29 червня.

Сьогодні, 29 червня, через сильні дощі затопило низку вулиць у Черкасах. В окремих районах міста паралізовано рух транспорту. Влада може оголосити в місті надзвичайну ситуацію.

Крім того, минулими вихідними в інших регіонах також випали заливні дощі. Зокрема, в Києві було затоплено деякі вулиці, підземні переходи, а також через прорахунки архітекторів затопило меморіал пам'яті жертв Голодомору, який здали в експлуатацію в 2010 році.

Також у неділю в результаті зливи в Києві сталося просідання ґрунту в районі будівель парламенту і комітетів Верховної Ради на вулиці Банковій. Про це спікер Володимир Литвин повідомив під час прямої телефонної лінії в газеті "Известия в Украине".

Він зазначив, що в неділю йому довелося вийти на роботу, оскільки в результаті сильних дощів виникли "певні проблеми у функціонуванні у Верховній Раді".

За словами Литвина, провалився ґрунт у дворі біля парламенту з боку Маріїнського палацу, а також у районі приміщень комітетів, які розміщені на Банковій, повідомляє УНІАН.

"У деяких місцях провалився ґрунт, але все зробили, так що все зараз нормально", - додав він.

Зазначимо, негода в Києві і по всій Україні пов'язана з циклоном. Через дощ і сильні пориви вітру в 9 областях країни було знеструмлено 154 населених пункти.

Крім того, в Одесі негода забрала життя літньої жінки. Її вбило дерево, яке впало від сильного вітру. Також щонайменше у двох місцях дерева повалилися на трамвайні дроти, через що рух трамваїв було перекрито; зареєстровано щонайменше 5 випадків перекриття автомобільного руху деревом, що впало на проїжджу частину. Також очевидці повідомляють про падіння дерев на житлові будинки, автомобілі і комунікації.

Негода в Україні, яка розпочалася минулого тижня, триватиме, за прогнозами синоптиків, щонайменше до 4 липня. У всіх регіонах очікуються сильні зливи, грози, подекуди шквальний вітер 15-20 м/с.

Раніше мешканці Керчі, які відпочивали на березі Азовського моря, стали свідками смерчу. За словами очевидців, нагнало хмари з боку Керчі і погнало їх на селище Золоте, повідомляє kerch.com.ua.

"Пополудні різко похолодало, зірвався вітер, на горизонті виднілися блискавки, полив дощ. Величезний білий стовп смерчу був добре видний на тлі грозових хмар", - розповіли очевидці.

Пізніше стало відомо, що в акваторії Керченської бухти пройшло декілька смерчів. Вони (смерчі - ред.) зародилися в протоці, пройшли набережною і майже зайшли на територію рибного порту.

В авіаметстанції Держгідрометеорологічної служби України розповіли, що циклонна діяльність влітку часто супроводжується грозами і дощами над сушею і смерчами над морем. При цьому зазвичай смерчі рідко виходять на сушу. У Керчі такого не траплялося.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1072 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ