Пт, 2024-04-19, 00:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 14 » Українським туристам в Іспанії стане у нагоді
21:32
Українським туристам в Іспанії стане у нагоді
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Барселона – шумна, чиста і прекрасна. Навколо – каталонська мова, вулична музика, кремезні пальми, архітектурні шедеври Антоніо Гауді, золоті пляжі Середземного моря, смачні тапаси, численні оглядові майданчики, доброзичливі люди та зручна інфраструктура, пише studway.

Ресурс наводить 6 лайфхаків, які стануть у нагоді українським туристам в Іспанії

1. У Барселоні дуже зручна система транспорту. Багато вказівників, електронних табло, сучасних зупинок, у метро зовсім нема відчуття тисняви. Туристу найвигідніше купити квиток Т10 вартістю 9,95 євро, який розрахований на 10 поїздок (до прикладу, одноразовий вартуватиме 2,15 євро). Максимальна тривалість поїздки – 75 хвилин з можливістю тричі здійснити пересадку (під час кожної пересадки треба знову компостувати квиток) та користуватися ним кільком пасажирам.

2. Оглянути Барселону можна з висоти пташиного польоту на оглядових майданчиках. Найкращий краєвид відкривається з бункеру часів Іспанської громадянської війни El Carmel з можливістю огляду у 360 градусів.

Якщо ти опинився в районі площі Іспанії (яка теж варта уваги), то можеш піднятися на торговельний центр Las Arenas Shopping Mall. Ігноруй зовнішній ліфт за 1 євро – на ескалаторах в середині магазину можна доїхати безкоштовно. Ще одна можливість глянути на Барселону з висоти – гора Тібідабо, на вершині якої знаходиться Храм Святого Серця.

3. Якщо маєш змогу, то плануй свою подорож так, щоб бути в Барселоні в першу неділю місяця – тоді можна безкоштовно відвідати Лікарню Сант-Пау та Музей Пікассо. Госпіталь належить до Світової спадщини ЮНЕСКО та є взірцем модернової архітектури. Всередині – мозаїка, кахлі, вітражі; тут показують інсталяції та проводять концерти, а ззовні можна помилуватися екзотичними рослинами, баштами та ліпниною.

Щодо Музею Пікассо, то будь уважним – черга сюди видається довшою, ніж огляд експозиції. Та й після отримання безкоштовного квитка чекати потрібно було ще годину. Добре, що музей розташований у Готичному кварталі, де знімали фільм «Парфумер». У самому музеї зберігається 3,5 тисячі робіт художника, які хронологічно розвішані на стінах. Нічого супер цікавого! Все це преспокійно можна розглянути в Інтернеті за чашкою чаю, якщо ти не художник чи не поціновувач творчості Пабло Пікассо.

4. Візитівкою Барселони, однозначно, є творіння архітектора Антоніо Гауді. Храм Святого Сімейства, Будинок Міла, Будинок Бальо, Будинок Вісенс з барвистою мозаїкою, хвилястими лініями, рослинними формами, химерними коминами і чудернацькими скульптурами. Однозначно звучить красиво, проте ціна задоволення – захмарна.

Щоб зазирнути всередину будівель, доведеться заплатити від 8 до 18 євро. Так-так, ціна квитка на літак. Але не поспішай засмучуватися, бо одним із шедеврів Гауді можна насолодитися абсолютно безкоштовно. Парк Гуеля – громадський парк із гротами, казковими будинками та ящіркою з мозаїки. Вхід на платні майданчики коштує 8 євро, але після 20:30 їх можна відвідати безкоштовно. Якщо прийти раніше, можна побачити, як кілька десятків людей стовбичать біля охорони і чекають свого часу, а коли охорона відкриває прохід – люди починають бігти, щоб встигнути зробити найгарніше фото у ніби пустому парку.

5. Барселона багата на екзотичну рослинність і парки. Найбільше мені сподобалися Лабіринт Орта(жива огорожа з кипарисів) та Парк Цитадель з озером, фонтанами та скульптурами.

6. Середземне море і місцеві штучні пляжі – однозначно варті уваги. Золотий пісок спеціально привезли до Барселони під час підготовки до Олімпійських ігор у 1992 році. Чисті, довжелезні, безкоштовні, обладнані кранами з водою, туалетами та спортивними майданчиками пляжі розтягнулися на 4,6 кілометра. Єдиний недолік – відсутність роздягалень.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Іспанія, українські туристи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ