Чт, 2024-04-18, 04:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 18 » Україну долучили до списку інтернет-піратів, який загрожує економічними санкціями
16:37
Україну долучили до списку інтернет-піратів, який загрожує економічними санкціями
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA), що об'єднує сім найбільших асоціацій американських виробників контенту, у своєму щорічному звіті рекомендував Торговельній палаті США долучити Україну до пріоритетного "списку 301" - щорічного рейтингу країн за рівнем захисту прав інтелектуальної власності, пише "Комерсант-Україна". Крім України, до списку з 13 країн потрапила Росія.

IIPA зазначає, що в Україні стрімко розвивається піратство, а влада не виявляє бажання боротися з ним.

Внесення країни у цей список вилучає її із "Загальної системи привілеїв" - програми, створеної урядом США з метою сприяння економічному зростанню країн, що розвиваються, шляхом надання безмитного режиму для імпорту в США 3400 видів їхніх товарів із 140 обраних країн. Серед товарів, які Україна експортує в США і які потрапляють під дію привілеїв, - сталь, електротовари, продукти, які містять протеїн, а також деякі види мінералів і металопродукції.

Україна вже була у "списку 301" з 2001 по 2006 рік - у 2002 році американський уряд застосував до країни санкції у розмірі 75 млн дол.

Наприкінці минулого року Американська асоціація звукозапису (RIAA, член IIPA) на запит Торговельної палати США склала список з 25 сайтів, що є найбільшими розповсюджувачами неліцензійної музичної продукції. А в листопаді дипломат економічного відділу посольства США в Україну Алекс Райан заявив, що країна може знову ввійти до "списку 301", якщо рівень піратства найближчим часом не знизиться.

У своєму звіті IIPA приділила особливу увагу файлообміннику ex.ua, "яким у 2010 році скористалися щонайменше 50% всіх українських користувачів піратського контенту". А також сайту mp3fiesta.com: "Деякі музичні альбоми на цьому сайті можна купити всього за 1 долар".

Представник ex.ua Валерій Вавілов каже, що компанія, навпаки, укладає договори з місцевими та зарубіжними правовласниками. "Ми також співпрацюємо з Українською антипіратською асоціацією, яка тепер може блокувати екранні копії кінофільмів на порталі ex.ua. Ми готуємо звернення в цю організацію, щоб дати достовірну інформацію про наш ресурс. Зокрема у звіті IIPA йдеться, що у інших країн є доступ до нашого ресурсу, хоча він закритий", - зазначає Вавілов.

За словами керівника компанії "Інтернет Копірайт Менеджмент" (захищає інтереси правовласників в інтернеті) Максима Куліша, ex.ua справді активно співпрацює з правовласниками: "Але слід визнати, що цей ресурс, як і раніше, залишається найбільшим носієм піратського контенту".

У IIPA вважають, що основною перешкодою для ефективної боротьби проти інтернет-піратства в Україні є закон "Про телекомунікації", а саме ст.40 п.4 "Про відповідальність операторів", де йдеться, що інтернет-провайдери "не несуть відповідальності за зміст інформації, що передається через їхні мережі". А ст.38 передбачає, що провайдери можуть відключити користувачів від Інтернету або заблокувати доступ до сайтів тільки за рішенням суду.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 928 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ